QA_Week_6.pdf

PDF 84 KB Posted

Attached to
Demolition IDIQ Federal contract opportunity
Solicitation number
FA2823-13-R-0002
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Test Center

About this file

Questions and responses for week 6.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Demolition IDIQ, newest first.
File Type Posted
QA_Week_7.pdf PDF
Cumulative_Q A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0004.pdf PDF
QA_Week_5.pdf PDF
FA2823-13-R-0002_Sign_In_Sheet.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0003.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
QA_Week_4.pdf PDF
QA_Week_3_Rev.pdf PDF
QA_Week_3.pdf PDF
Site_Visit_Memorandum_Template.doc DOC document
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
FA2823-13-R-0002-0002.pdf PDF
QA_Week_2.pdf PDF
13-R-0002-0001.doc DOC document
QA_Week_1_Rev.pdf PDF
QA_Week_1.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
Attach_5_CAB_Affidavit.pdf PDF
Attach_11_WDs.pdf PDF
Attach_7_Site_Visit_Driving_Directions.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002.pdf PDF
Attach_10_APPENDIX_C.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
Attach_12_FTFA_12-1030_Statement_of_Work.pdf PDF
Attach_1_Specifications.pdf PDF
Attach_4_Contract_Bonds_Checklist.pdf PDF
Attach_9_APPENDIX_B.pdf PDF
Attach_2_Specifications_Attachment_1.pdf PDF
Show all 30

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Week 6

Question 90: Items 1018 and 1019. Are you asking the offerors to price the removal tanks from the ground or leave them in place and remove the contents inside the tank?

Answer 90: Remove contents and remove tank.

Question 91: Items 1018 and 1019. Is the number of units, one tank that is 400 gallons in size or

400 tanks? If it represents 400 tanks, how big are the tanks?

Answer 91: You are to price one tank removal and then the total price for 400 of those tanks.

1019A is a tank up to 1,000 gals, 1019B is a tank ranging from 1,001 to 5,000. Your pricing for

1910A will be to remove one 1,000 gal tank or smaller and then the total of 400 of those; B, C and D are calculated the same.

Question 92: Items 1018 and 1019. The quantity given in all sub line items is 400 Column C, and quantity in gal Column D. Does the government want to know our unit price for removing one tank? 400 tanks? 1 tank with 400 Gallon of content? If 400 tanks, we don't understand how that is a unit price, and if so why is the quantity given in gallons?

Answer 92: See answers above. Your pricing for 1019E is to remove "residual fuel" only, not a full tank. Your pricing will reflect the cost of removing "residual fuel" from one tank and then the total of removing "residual fuel" from 200 tanks.

Question 93: Regarding Line Items 1018 A, B, C and D. The quantities given in Column B range from 0-1000 (1018A) to >10000 (1018 D) but the quantity in Column C stays at 400.

Should the quantity in Column C change in Item 1018 B, C and D to be consistent with the size given in Column B?

Answer 93: No, you are to price one tank removal and then the total price for 400 of those tanks.

1019A is a tank up to 1,000 gals, 1019B is a tank ranging from 1019A is a tank up to 1,000 gals, 1019B is a tank ranging from 1,001 to 5,000. Your pricing for 1910A will be to remove one

1,000 gal tank or smaller and then the total of 400 of those; B, C and D are calculated the same.

Question 94: Regarding Line Items 1019 A, B, C and D. The quantities given in Column B range from 0-1000 (1019A) to >10000 (1019 D) but the quantity in Column C stays at 400.

Should the quantity in Column C change in Item 1018 B, C and D to be consistent with the size given in Column B?

Answer 94: See answer above...

Question 95: Items under 1001 – Do these line items include interior walls and footings/foundations? Or are walls covered only under item 1002 and foundations/footings only under 1005? That is – do items under 1001 include the entire building, all walls, and foundation/footings?

Answer 95: This line item (1001) is all encompassing, meaning it includes everything inside the building. Footings and Foundations are included under 1005 and 1006. Walls are included exclusively under Item 1002.

Question 96: Follow-up to answer 71 (RE: item 1012) – Asbestos disposal, contaminated soil disposal, and ‘other materials’ can have significantly different hazardous material disposal costs.

Please confirm what ‘other materials’ are to be included in this line item.

Answer 96: This line item is for all hazardous materials, i. e. asbestos, lead base paint, and the like. See General Environmental Protection (Section 01500) of the Demo Spec. Contaminated soil disposal is covered under line item # 1019F.

Question 97: Follow-up to answer 83 (RE: item 1019) – Please confirm that there is no fee for disposal of gas and/or diesel fuel through Eglin’s Haz-waste contract and recycle center, respectively.

Answer 97: There is no fee. Demo contractor will only be required to remove residual fuel from tank; otherwise, tank will be emptied before contractor gets project.

Question 98: Item 1003 – Do these item descriptions (i.e., asphalt 7” to 10” thick) include asphalt/concrete thickness only? Or is base material figured into the thicknesses?

Answer 98: Only includes pavement thickness, does not include sub base.

Question 99: Item 1003 – If base material is not figured into the item description quantities, is base material to be removed as well? If so, what thickness of base material should be added for bidding purposes?

Answer 99: If base material is to be included on project, line item 1008 and 1011 are to be used.

Question 100: Item 1019 – Are these items to include soil sampling for closure and closure report preparation and submittal?

Answer 100: Yes

Question 101: Can we submit completed PPQs prepared by contracting officers on previous solicitations since we are having trouble locating the evaluators for some of our past projects due to deployments, etc?

Answer 101: An offeror’s previous past performance questionnaires can be submitted in Volume

II, but our Appendix A and Appendix B must be used for Volume III.

Question 102: Will the Government please clarify the requirement in Section K of the RFP for

FAR 52.204-8 and DFARS 252.204-7007, which both refer to the ORCA database that has been replaced by the System for Award Management (SAM)? Current versions of FAR 52.204-8 and

DFARS 252.204-7007 have updated language to include SAM. Will the Government please update the Section K language to incorporate the SAM requirement?

Answer 102: It has been updated in the solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .