QA_Week_4.pdf

PDF 91 KB Posted

Attached to
Demolition IDIQ Federal contract opportunity
Solicitation number
FA2823-13-R-0002
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Test Center

About this file

Questions and Answers for Week 4.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Demolition IDIQ, newest first.
File Type Posted
QA_Week_7.pdf PDF
Cumulative_Q A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0004.pdf PDF
QA_Week_6.pdf PDF
FA2823-13-R-0002_Sign_In_Sheet.pdf PDF
QA_Week_5.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0003.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
QA_Week_3_Rev.pdf PDF
Site_Visit_Memorandum_Template.doc DOC document
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
QA_Week_3.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0002.pdf PDF
QA_Week_2.pdf PDF
13-R-0002-0001.doc DOC document
QA_Week_1_Rev.pdf PDF
QA_Week_1.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002.pdf PDF
Attach_10_APPENDIX_C.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
Attach_12_FTFA_12-1030_Statement_of_Work.pdf PDF
Attach_5_CAB_Affidavit.pdf PDF
Attach_11_WDs.pdf PDF
Attach_7_Site_Visit_Driving_Directions.pdf PDF
Attach_1_Specifications.pdf PDF
Attach_4_Contract_Bonds_Checklist.pdf PDF
Attach_9_APPENDIX_B.pdf PDF
Attach_2_Specifications_Attachment_1.pdf PDF
Show all 30

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Week 4

Question 57: Volume II Past Performance states "If the offeror is utilizing significant subcontractors, a total of ten (10) additional pages are authorized for all subcontractors past performance". Will 10 additional pages be authorized if the offeror is utilizing an 8(a) Joint

Venture so that each member of the JV can submit their applicable past performance?

Answer 57: Yes, Section L amended to read as such.

Question 58: Do subcontractor letters of consent count toward the page limits for Volumes II and II?

Answer 58: No.

Question 59: Does a delivery person from FedEx need anything completed prior to delivering a sealed proposal?

Answer 59: The only requirements we have are located in Section L paragraph G under “HAND

CARRIED” which states “ It is imperative that a contractor intending to deliver their proposal by commercial carrier, e.g. Federal Express, DHL, UPS, etc., insure that the outer envelope of the commercial carrier’s package identifies the contents as a proposal. This outer package must clearly show the solicitation number.” FedEx has base access to our installation.

Question 60: Could you give me the contract number of the current demolition services contract?

Answer 60: FA2823-08-D-0007

Question 61: Clause 52.228.1 (b) The Contracting Officer will return bid guarantees, other than bid bonds, (1) to unsuccessful bidders as soon as practicable after the opening of bids, and (2) to the successful bidder upon execution of contractual documents and bonds (including any necessary coinsurance or reinsurance agreements), as required by the bid as accepted. Please confirm, the successful offerors’ bid bond on 20% of the TEP will be released when the Payment

Bond has been secured for the contract?

Answer 61: All bid guarantees will be returned to unsuccessful offerors when so deemed. The bid guarantee will be returned to the successful offeror after award is executed and bonds have been received, as previously mentioned in Week 3 Question 50. The responsibility to have the bid guarantee released from the institution is in the hands of the offeror.

Question 62: Clause 52. (b) The amount of the payment protection shall be 100 percent of the contract price. Answer to Question 27 states Bonds will be issued on the entire TEP per year.

Please clarify if the payment protection (payment and performance bond required by the successful offeror) is 100 percent of the TEP for the five years or bid value of each year.

Answer 62: The bonds will be issued annually and will be 100% of the bid value of each year.

Question 63: If the payment and performance bond is required for the five year TEP, as a year is completed, will the bond be released for that year?

Answer 63: The bond will only be good for one year. If the option is exercised we will request new bonds. It will be up to the offeror to make sure the bonds are “released” from the granting institution.

Question 64: On page 50 of 57, Paragraph 3.2 it states “If this is a first time joint effort, each party to the arrangement must provide a list of past and present contracts.” Does this apply to both JV arrangements and teaming arrangements?

Answer 64: Yes.

Question 65: For USACOE and NAVFAC past experience is a fully executed Past Performance

Questionnaire Form (PPQ-0) acceptable instead of forms Appendix A (Past Performance Project

Information) and Appendix B (Past Performance Questionnaire)?

Answer 65: No, Appendix A and Appendix B’s must be submitted.

Question 66: Item 1002 – for bidding purposes are these interior or exterior walls?

Answer 66: Exterior walls (stand alone), all interior walls are included in line item 1001; unless item 1002 is an interior wall demo inside a facility that will not be demolished.

Question 67: Item 1007 – does this include removal of fence post foundations/concrete?

Answer 67: All inclusive, yes.

Question 68: Item 1010 – are these HVAC units on the ground or on roofs of buildings?

Answer 68: Both; dependent on the Demo project.

Question 69: Items 1001 through 1010 – Are these items to include disposal? Or will disposal be covered under item 1011 only?

Answer 69: line item 1011 will be used for all instances of disposal.

Question 70: Item 1011 – is this item for C&D debris only?

Answer 70: No, includes recycle materials, i.e., metals, crushed concrete.

Question 71: Item 1012AA – is this item for asbestos disposal only?

Answer 71: No, includes contaminated soils and other materials.

Question 72: Item 1014 – are these items intended for removal or installation of insulation; and are these items ACM or non-ACM?

Answer 72: Removal only. This line item is included under asbestos abatement; any insulation containing ACM will be identified on each Task order (Project).

Question 73: Item 1015 – is this item ACM containing?

Answer 73: Yes, this line item is included under Asbestos Abatement; otherwise, it will fall under building demo (Line Item 1001).

Question 74: Several of the ‘item descriptions’ (and there written quantities) do not match the

‘no units’ column (for example lines beginning with 1017). Please confirm that the ‘no units’ column is correct.

Answer 74: Yes, it is correct.

Question 75: Items 1018 & 1019 – does this item include removal of UST associated piping? If so what quantity (length/depth of piping) should be used for bidding purposes?

Answer 75: For associated piping, see line item 1004AE and AF (Steel Pipe).

Question 76: Item 1033 – what is meant by ‘protection of earth surfaces’?

Answer 76: Any area that may require protection from heavy vehicle use by laying down protective matting.

Question 77: Spec section 02050-1 paragraph 4 states that EM385 shall be followed. Will

‘environmental monitoring’ be required during asbestos abatement as per EM 385-1-1 Section

06.B.05 (Page 92)? Note: this monitoring is in addition to required OSHA personnel air sampling and clearance air sampling.

Answer 77: The IDIQ Master Demo Spec will be followed (EM 385-1-1), along with OSHA.

Question 78: Will an engineering survey, by a registered PE, be required for this project as per

EM 385-1-1 Section 23.A.01.a(1)? Note: this plan is in addition to the SSHP & ACM Plan.

Answer 78: Each project will be addressed on an individual basis and will be outlined in the

SOW for that particular job.

Question 79: Can the SSHO as required by EM-385 be dual-hatted with the superintendent/QC roles for this project?

Answer 79: Yes.

Question 80: Can the SSHO/Superintendent/QC individual(s) for these task orders be a

‘working superintendent/SSHO/QC’ (i.e., can the SSHO also serve as an equipment operator)?

Or must the SSHO have no other duties on site other than safety oversight?

Answer 80: Yes.

Question 81: Items 1013, 1014, 1015, 1015AA, 1015AB, 1016, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030 – are these items to include disposal as well as removal? Or is disposal covered under 1012AA only?

Answer 81: The items listed above are abatement only, disposal is covered under 1012AA.

Question 82: Please clarify the discrepancies between the quantity given in Column B and the quantity given in Column C on the pricing schedule for line items: 0026C, 0027C, 0028C, and

0030C.

Answer 82: The quantities in column C have been corrected. Please use new attached IDIQ

Demo Bid Schedule for proposal.

File details come from the government source that posted it. Updated .