QA_Week_2.pdf
PDF 93 KB Posted
- Attached to
- Demolition IDIQ Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA2823-13-R-0002
About this file
Week 2 - Questions and Answers
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 30
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Week 2
Question 10: Specification Section 01010 states the following in paragraph 12:
12. COST ESTIMATING REQUIREMENTS: The Contractor shall purchase, maintain, and use the latest version of e4Clicks (e4Clicks) Basic or Professional Project Estimator. The Contractor shall use e4Clicks software to estimate and submit all of their estimates, both electronically and on paper. The Contractor is responsible for deciding which software application to purchase and the number of copies of the software that they will need to support their contract requirements.
a) The software estimating and project management package shall be Windows ™ based software. It shall be able to import and export estimates and projects electronically in a secured estimate file format. It shall be able to track projects by contract, contract year, estimator, customer and/or project location. It shall support project management tracking of project milestones, project costs, locations, contacts, and project notes. It shall provide a means for document management, whereas the user can setup template documents, point and click and create new, project specific documents using the current project details. The software shall be able to import the contractors estimate, complete an electronic comparison and technical evaluation showing the government’s pre negotiation strategy, as well as producing the contractors revised estimate report to show the post negotiation changes made from the initial estimate to the final accepted estimate. The database shall contain all of the line items found in the Unit Price Book.
The database must be protected from being changed by any user. The software shall be able to export to Microsoft
Excel™ and Adobe PDF™ file types as well as create a Form 3052 as a completed export file format. The
Contractor shall purchase all annual maintenance plans and upgrades and use the most current version of e4Clicks as it becomes available from 4Clicks, for the life of the contract.
b) Information on this software and pricing can be obtained by emailing sales@4-clicks.com <mailto:sales@4-clicks.com> ; let them know this is for the Eglin Air Force Exterior and Interior Painting contract.
Is this requirement correct? Do we reference the Eglin Air Force Exterior and Interior Paining contract when we are doing a demolition IDIQ? Please clarify.
Answer 10: This is an error should read:
b) Information on this software and pricing can be obtained by emailing sales@4-clicks.com; let them know this is for the "Eglin Air Force Base Demolition contract".
Question 11: Do the Past Performance Project Information forms have to be submitted ahead of the proposal and if so,what is the deadline for those forms to be submitted? Is it required to come directly from the reference or can it be forwarded from the contractor submitting the bid?
Answer 11: All Past Performance information shall be submitted with the proposal. No there is no requirement for the information to come directly from the reference.
Question 12: Can CPARS/CCASS reports be submitted instead of Past Performance References?
Answer 12: It is your company decision to submit past performance in accordance with Section L and Section M of the solicitation. Please see Section L that states “Limit to five (5) references. If the offeror is utilizing significant subcontractors or submitting an offer under a teaming arrangement or joint venture an additional five (5) references are authorized for the subcontractor’s past performance references, In addition, you have up to ten pages in the past performance proposal. It is your companies decision on how best to submit the information. In Section M B 4 states “In the case that information submitted for a project on Appendix B is contradictory with information pulled out of the Construction Contractor Appraisal Support System (CCASS) the information from CCASS will take precedence.”
Question 13: Should the Past Performance Reference form (completed by the reference) be submitted in the proposal Volume III or should the reference send it directly to the Air Force? If they should submit the form directly to you, please provide a point of contact and address.
Answer 13: All Past Performance information shall be submitted with the proposal. No there is no requirement for the information to come directly from the reference.
Question 14: Please confirm the NAICS Code is 238910 and the size standard is $14 M.
Answer 14: Confirmed.
Question 15: Is there a chance that this might be re-scheduled due to the current conditions and furloughs?
Answer 15: The site visit will not be reschedule and will still occur at the time and date specified in the solicitation.
Question 16: On page 48 of 57 of the above referenced solicitation, it states a 10 page limit for Volume II-Past
Performance Proposal. Furthermore, on Page 50 of 57, it states that this volume is where we out information on i.e.
descriptive language, letters, metrics, customer surveys, independent surveys, etc. The problem is that all of the evaluations McClain Contracting has from customers are at LEAST 2 pages and usually 3-4 pages for ONE project.
If we use 5 references—that leaves only 2 pages per reference which is not enough. Can the page limitation be increased to make this requirement more reasonable?
Answers 16: The page limitation will remain.
Question 17: Also, some of my potential references are out of the office due to the Government Shutdown. Will we be penalized by not being able to get a completed Past Performance Questionnaire from these references if the
Shutdown is not resolved by the time of Proposal Submission?
Answer 17: The Government will slip the proposal due date by two weeks to allow for impacts due to the
Government shutdown.
Question 18: Are all costs (i.e. overhead, profit), with the exception of the PERFORMANCE BOND, to be included in the PER UNIT COST listed on Attachment 3?
Answer 18: Yes.
Question 19: On page 52 of 57 Section L, 4 (e) tit states that It is preferred that volumes are not submitted in hard cover binders or spiral bound. Question: How should they be bound?
We usually use ½” Clear View Binders with Avery Index Tabs. Is this acceptable?
Answer 19: As stated in the solicitation the Government does not prefer binders or spiral bounding, it’s your company decision on how to submit the proposals.
Question 20: (a) Bldg.1219 is not listed in the asbestos survey for Eglin AFB; does this survey include lead paint hazards as well? (b) What type construction does Building 1219 consist of? (c) Are any dimensions for Building
1219 and associated concrete pad available?
Answer 20: (a) See Specifications Page 02050-2: (6). Removal of Existing Paint and/or Painted items And Page
02050-5: (3). Demolition of Hazardous Materials. Unable to confirm at this time, if the asbestos survey includes lead paint assessments, however, an additional asbestos and lead paint survey is requested by the IDIQ manager before project is advertised. This test is performed by the Unit Environmental Coordinator program manager, Dr.
Dwight Berrong.
(b) Type is block construction (c) Dimensions of Bldg 1219: 9’5” x 7’5”; H approximately 8’ – Concrete Pad is 15’ x 24’.
Question 21: In the Clauses , Section H- 817 conflicts with H-819; does the later take precedence ?
Answer 21: Both clauses are in the contract because each individual delivery could vary on whether utilities will or will not be available.
Questions 22: Attachment 3 is titled “IDIQ Demolition Cost Estimate (Option Year 3)”. Is there a bid schedule for the Base Year and Option Years 1, 2 & 4? Are the same bid items and quantities to be used for the Base Year and
ALL Option Years?
Answer 22: Please note that there are tabs at the bottom of the excel spreadsheet Attachment 3 for each year.
Question 23: Will we be allowed to adjust the unit pricing for each year to allow for Cost of Living and Inflation adjustments?
Answer 23: No, the pricing submitted in your proposal will be broken out by each year and you can have different prices per year, but the prices will be fixed upon award and no future adjustment will be made for cost of living and inflation adjustment.
Question 24: Are these unit prices to include all cost such as; supervision, field office, administrative cost, mobilization, home office overhead, insurance, taxes, profit, etc.?
Answer 24: Yes.
Question 25: Please clarify the Bid Bond requirement. Per 52.228-1.c “The amount of the bid guarantee shall be
20 percent of the bid price.” Per Answer 2 “…the bid bond should be 20% of your proposed TEP…”.
Answer 25: The two scenarios you proposed are the same your bid price is based on your TEP total.
Question 26: Is the TEP the total obtained from the unit pricing on Attachment 3 – IDIQ Demolition Cost Estimate or the Task Order amount?
Answer 26: Yes. The Basic year and each option year will be totaled to calculate the TEP. Be sure to note that there are tabs at the bottom of the excel spreadsheet Attachment 3 for each year.
Question 27: Please clarify the Payment and Performance bonds requirements. Per Answer 3 the overall bonding will be based on the total ceiling price by year. Are P & P Bonds to be issued on a task order bases or on the entire
TEP per year?
Answer 27: Bonds will be issued on the entire TEP per year.
File details come from the government source that posted it. Updated .