QA_Week_3.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
Demolition IDIQ Federal contract opportunity
Solicitation number
FA2823-13-R-0002
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Test Center

About this file

Week 3 Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Demolition IDIQ, newest first.
File Type Posted
QA_Week_7.pdf PDF
Cumulative_Q A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0004.pdf PDF
QA_Week_6.pdf PDF
FA2823-13-R-0002_Sign_In_Sheet.pdf PDF
QA_Week_5.pdf PDF
QA_Week_4.pdf PDF
FA2823-13-R-0002-0003.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
QA_Week_3_Rev.pdf PDF
Site_Visit_Memorandum_Template.doc DOC document
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
FA2823-13-R-0002-0002.pdf PDF
QA_Week_2.pdf PDF
13-R-0002-0001.doc DOC document
QA_Week_1_Rev.pdf PDF
QA_Week_1.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
Attach_8_APPENDIX_A.pdf PDF
FA2823-13-R-0002.pdf PDF
Attach_10_APPENDIX_C.pdf PDF
Attach_3_IDIQ_Demo_Bid_Schedule.xls XLS spreadsheet
Attach_12_FTFA_12-1030_Statement_of_Work.pdf PDF
Attach_1_Specifications.pdf PDF
Attach_4_Contract_Bonds_Checklist.pdf PDF
Attach_9_APPENDIX_B.pdf PDF
Attach_2_Specifications_Attachment_1.pdf PDF
Attach_5_CAB_Affidavit.pdf PDF
Attach_11_WDs.pdf PDF
Attach_7_Site_Visit_Driving_Directions.pdf PDF
Show all 30

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Week 3

Question 28: Would the Government release the previous bid results including the Total

Evaluated Price of the awardee?

Answer 28: This information can be requested under the rules of the Freedom of Information

Act.

Question 29: Request the Government provide information on the number, dollar amount and type of task orders issued under the previous contract.

Answer 29: This information can be requested under the rules of the Freedom of Information

Act.

Question 30: The Government requires the offeror to provide a bid guarantee of 20% and provided guidance in the Q&A of 30 Sep. However, it is still unclear if the Government wants a bond for the base year (approximately $2-5M) or for the total price for the five years. That would seem an unusually large bond guarantee for an 8(a).

Answer 30: Bid Bond shall base on your TEP total, as previously stated in answers 2 and 3 of week 1 and answer 25 of week 2.

Question 31: Does the government require or need a copy of any teaming agreements? If so, can they be placed as an attachment to either Vol I or II?

Answer 31: Teaming Arrangement or Joint Venture is covered in Section L paragraph 3

Volume III, therefore information should be submitted in Volume III.

Question 32: Does the Government consider a teaming member who does more than 50% as a significant subcontractor?

Answer 32: No.

Question 33: Are the Vol III Past Performance references only for those contracts submitted in

Vol II?

Answer 33: No.

Question 34: Is it the intent of the Government for the offeror to collect the PP Questionnaires

(Appendix B) and submit them along with Appendix A in Vol III?

Answer 34: Yes. Submit with proposal.

Question 35: Does the Government intend to make a single award on this contract?

Answer 35: Yes.

Question 36: In Vol IV, the Government requires a price proposal for the initial task order.

Will the Government please elaborate on the contents required in this price proposal? Does the

Government want a spreadsheet such as Attachment 3, a ROM, pricing and a schedule?

Answer 36: A tab has been added to the bottom of Attachment 3 for submitted of the price proposal. Offeror is to provide a price proposal based on the prices proposed for the Indefinite

Delivery Indefinite Quantity Base Year pricing. Your price proposal should be firm pricing and not ROM pricing. Only the awardee for the basic 5 year IDIQ contract will have Task Order

0001 evaluated for purposes of meeting the minimum requirement.

Question 37: The RFP provides this guidance to offerors: It is preferred that the volumes are not submitted in hard cover binders or spiral bound. Does the Government allow three ring binders?

Answer 37: As stated in the solicitation the Government does not prefer binders or spiral bounding, it’s your company decision on how to submit the proposals. This was also answered in answer #19 of week 1.

Question 38: Item 4001 Building Demolition; 4001AA through 4001AD: Do these line items include footer removal and/or floor slabs?

Answer 38: No.

Question 39: Item 4002 Demolition of masonry walls; Does this section line items include requirements to reengineer any existing attached structures that may be left in place?

Answer 39: No.

Question 40: Item 4003AG; remove curbing: What type?

Answer 40: Concrete & Asphalt, street.

Question 41: Item 4004 Demolition of drainage structures; What is the average depth of the structures to be removed for these line items?

Answer 41: The average depth on Eglin AFB is approximately 18 inches.

Question 42: Item 4005; Footings and foundations: What is the average depth of the slab?

Answer 42: Footing and foundation demolition/removal is on a case-by-case basis; the IDIQ manager will provide info to contractor, contractor will confirm by conducting a site visit when a project comes available. Dependent on the type of facility and location.

Question 43: Item 4006; Concrete footings; What is the average dimensions of the footings?

Answer 43: Footing and foundation demolition/removal is on a case-by-case basis; the IDIQ manager will provide info to contractor, contractor will confirm by conducting a site visit when a project comes available. Dependent on type of facility and location.

Question 44: Item 4010AC; HVAC - Remove Boiler; What size is the boiler and what is the material makeup of the unit.

Answer 44: Size and material makeup of boilers are dependent on the demolition project.

Boiler removal is on a case-by-case basis; there is no way of knowing without first conducting a site visit when a project comes available.

Question 45: Item 4017 Site Restoration; How long must the contractor maintain the grass/sod/seeding?

Answer 45: Requirements for maintaining grass/sod/seed are listed in SABER Spec, section

02485-2 and 22485-3 number 8. Maintenance.

Question 46: Item 4018 through 4019D; U/g Storage Tank Removal: are there any day tanks associated with these tanks that will need to be removed?

Answer 46: Storage tank removal is on a case-by-case basis where a project includes a storage tank; there is no way of knowing without first conducting a site visit when a project comes available.

Question 47: Item 4023; Remove PVC Service: Are isolation valves or bypasses present for pressurized lines?

Answer 47: Work conducted on pressurized service lines will be coordinated with Base Civil

Engineering. Subject is on a case-by-case basis where a project includes a pressurized line; there is no way of knowing without first conducting a site visit when a project comes available.

Question 48: Item 4024; Remove Concrete, etc..: Are isolation valves or bypasses present for pressurized lines?

Answer 48: Work conducted on pressurized service lines will be coordinated with

Base Civil Engineering.

Question 49: Item 4022 Remove trees including stumps, does this include clean fill and sod/seed for the area?

Answer 49: Yes.

Question 50: Will the required bid bond of 20% of the TEP be released upon contract award? Or will the portion released equal to the completed tasks within that year?

Answer 50: According to 52.228-1 bid guarantee, located in Section I of the solicitation all bid guarantees will be returned to unsuccessful offerors when so deemed. The bid guarantee will be returned to the successful offeror after award is executed and bonds have been received.

Question 51: Page 50 of 57 of the solicitation document, Paragraph 3. Subsection 2.

RELEVANT. Teaming Arrangement or Joint Venture: “If this is a first time joint effort, each party to the arrangement must provide a list of past and present contracts.” Where in the

Proposal document should this information be provided? At the end of Vol III after Appendices

A and B. If so, will the government exclude this information from the page count?

Answer 51: These contracts would be submitted in both Volume II and Volume III. These will be included in the page count. Please also note Section L paragraph A note 3 that an additional 5 references are allowed in Volume III.

Question 52: Our team consists of an 8(a) JV with a significant teaming partner. We would like to submit 5 references for the two JV entities and 5 for our significant subcontractor. Will the government allow an additional 10 pages in Volume III for this situation?

Answer 52: Yes, you will be allowed 5 additional references for significant subcontractors and

5 additional references for joint ventures or teaming arrangements. Section L paragraph A note 3 has been re-worded to clarify better.

Question 53: Attachment 12. Is a schedule a requirement of the proposal? The Task Order proposal?

Answer 53: No, only a cost proposal. The schedule, if needed, will need to be provided to the

Government after award of the first task order. Schedules are not required if period of performance is 30 days or less.

Question 54: Are we required to use Sales@4-clicks.com software in pricing Task Order 1?

Answer 54: No, not in the first task order because we do not expect offerors to purchase the software prior to award. Please use the last tab in the new updated Attachment 3. Any task orders awarded thereafter will be required to use 4clicks software.

Question 55: The RFP states, on page 48, that “if the offeror is utilizing significant subcontractors, a total of ten (10) additional pages are authorized for all subcontractors past performance information.” A significant subcontractor is defined as “a subcontractor performing at least 50% of the work.” If an offeror is proposing a subcontractor who is not considered significant by the above definition, but is performing a major or critical aspect of the work, is subcontractor allotted the ten additional pages for past performance information in Volume II?

Answer 55: No, in order to provide the additional information a subcontractor must be significant, as defined in section L.

Question 56: The RFP states, on page 48, that “if the offeror is utilizing significant subcontractors or submitting an offer under a teaming arrangement or joint venture an additional five references are authorized for the subcontractor’s past performance references.” A significant subcontractor is defined as “a subcontractor performing at least 50% of the work.” If an offeror is proposing a subcontractor who is not considered significant by the above definition, but is performing a major or critical aspect of the work, is the subcontractor allotted the five additional references for Volume III?

Answer 56: No, in order to provide the additional references a subcontractor must be significant, as defined in section L.

File details come from the government source that posted it. Updated .