Questions_-_Fall_Restraint_System.pdf
PDF 195 KB Posted
- Attached to
- Fall Restraint System
- Solicitation number
- F2VAGS4217AW02
About this file
Questions from Site Visit dated 15 September 2014
View the file
Other files
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1. What is the distance from the floor to the main superstructure for each hangar - Hangar 3 and the Fuel Cell Hangar?
Answer: Measurements are not available.
2. Are the final as-built drawings that were completed for the existing Fall Arrest System that was installed at Hangars 1 and 2 available for our review?
Answer: As-built drawings are not currently available. If they become available, they will be provided.
3. Is there a specification for the existing bird netting and bird spikes?
Answer: NO
4. If the specified bird netting and spikes is no longer manufactured, or unavailable for any reason, will the contractor be permitted to supply an equal or similar netting and spike system?
Answer: Contractor WILL replace any damaged bird netting with same or similar material
5. To determine our schedule and cost of rental equipment, installation phase of the period of performance, and to accelerate the installation and return the hangar to use, will the contractor be permitted to work extended hours – nights and weekends?
Answer: NO weekends, some nights based on customer availability
4. We assume we are able to use the available electrical power. Can you confirm?
Answer: YES
5. When you have a chance, please list the exact support equipment (SRLs, Carabiners that you need)? The one attachment posted online has a gemtor model but also has a DBI cable system
Answer: Support equipment should be itemized separate from overhead rail system to include support structure. Overhead rail system and shuttles at minimum need to be compatible with GEMTOR equipment. Standardized fall protection equipment is as follows:
6 GEMTOR (SL2-50) Self-Retracting Lifeline w/ 50' vectran syntactic rope 6 GEMTOR (832H-2) Harness
6. Please state the quantity of support equipment needed?
Answer: See Question/Answer #5
7. Need spec on length of beam that should be installed.
8. Size of Beam length, width, height, flange, etc.
9. What will beam be attached to.
10. Length of drops to accommodate obstacles. How many?
** Design and certification of overhead rail system is responsibility of the contractors. Engineering drawing for hangar 1 & 2 systems have previously been provided. Additionally as-built drawings for previous projects in the Fuel Cell and Hangar 3 will be provided post award. The overhead rail system must meet OSHA 29 CFR 1926.502 (d) (15), i.e. each rail must be rated for 15,000 lbs total support capacity (5,000 lbs/worker x 3 workers).
11. Where do we submit the proposal?
Answer: Submit proposal per the instructions on the FBO Solicitation
12. Do you have a particular form you need us to include or complete for the proposal?
Answer: No particular form
13. Do you have an update on the as built diagrams?
Answer: See question #2
14. I was talking with Ramon (at the site visit), when you have a chance, could you please get back to me regarding what percentage of the goods need to be Buy American / Free Trade Agreement compliant
Answer: This requirement is subject to the Buy American Statute and the trade agreements do not apply as this acquisition is set-aside for small business.
15. In the last SOW posted 9/12. You mention that you need “SRL’s will be equipped with oversized rings and worker will use extension pole (provided by DFP) to retrieve SRL” I recall hearing at the last site visit that this requirement will be removed.
Answer: That is correct. We will use a lightweight rope attached to the SRL instead of a pole.
Reason: reduce likelihood of damage to the SRL and aircraft.
File details come from the government source that posted it. Updated .