Clarifications for Solicitation 70Z08524RIBCT0001.docx
DOCX document 16 KB Posted
- Attached to
- USCGC ANTHONY PETIT (WLM-558) DD FY24
- Solicitation number
- 70Z08524RIBCT0001
About this file
This document provides clarifications for solicitation 70Z08524RIBCT0001, which requests proposals for drydock repairs to the USCGC ANTHONY PETIT, a 175-foot Keeper class cutter homeported in Ketchikan, Alaska. The repairs must be performed within the protected waters of Southeast Alaska and the Pacific Northwest due to safety concerns associated with higher sea states in other areas like the Gulf of Alaska. Proposals are due by March 6, 2024 with award anticipated on or around March 27, 2024. Offerors must provide pricing in U.S. dollars, relevant past performance, certifications, a warranty statement, and a compliance plan. Questions are due by February 28, 2024 with responses posted to SAM.gov. Site visits must be completed by the same date. The Coast Guard will make award without discussions, so proposals should be complete and final upon submission.
View the file
Other files
Show all 23
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Clarifications for Solicitation 70Z08524RIBCT0001 1.Work Item 71: Decks – Exterior, Preserve, Non-Skid Broadcast Grit System
On the Anthony Petit, do all the exterior decks mentioned in paragraph 1.1 have Slip Resistant Sheets on them currently? Yes, they all have slip resistant sheets on them currently.
01 Deck – Forecastle 01 Deck – Port and Starboard Air Castles 01 Deck – Starboard Boat Deck 01 Deck – Fantail 02 Deck 03 Deck Flying Bridge Is your intent to apply non-skid coating on this work item, or Slip Resistant Sheets?
Answer: Our intent is to apply non-skid coating (broadcast), not the sheets.
2. Paragraph 3.4.4.1 AC system repair does not appear to be related to this project. Is there something we need to repair on the AC system?
Answer: No there isn’t, please disregard.
3. Paragrph 1.1 lists the work items that tenting should be covered under as
• WORK ITEM 35: Superstructure, Preserve, Partial
• WORK ITEM 72: Decks - Exterior, Preserve, Non-Skid Broadcast Grit System
• WORK ITEM 73: Decks - Exterior (Buoy or Construction Deck), Preserve 100%
Work Item 73 is not for Decks. This appears to be corrected on page 246 for Items 35, 71 and 72. Please advise the correct work item numbers.
Answer: D-060 should apply to WI 35, 71 and 72. Not 73.
4. SF-1449 block 3/6/24 lists offer due date / time as 3/6/24 11:00.
Instructions to Offerors paragraph 9 (page 9) states that responses are due no later than 8 AM PST on March 6, 2024
Please clarify time of bid deadline.
Answer: The Bid Deadline is March 6, 2024 at 8am PST
5. Contractor is requesting an extension the clarification date to 1Mar 12PM PST.
Answer: Approved, RFC deadline is March 1, 2024 at 12pm PST
6. Could the Coast Guard entertain a week extension to allow sufficient time to get the engineers certificate?
Answer: We are on a tight schedule due to operational commitments that require a period of performance. To award a contract also requires due diligence to ensure that all offers are evaluated to ensure that the most advantageous offer to the government is selected. Due to the timeline, we are not able to extend the solicitation.
7. The time period allotted to prepare the bid and submit questions is not adequate for a project of this scope and size. With the added cybersecurity requirements associated with the Controlled Unclassified Information (CUI), a significant amount of time is needed to work with our subcontractors verifying all the requirements are met to be able to share the CUI information with those subcontractors that require those file for preparing their bids. The request for references took a longer period of time to be sent out. This has caused a delay in starting the process of soliciting RFQ’s from subcontractors and the initial review of the project. We are requesting an extension of the Bid Due Date from 3/6/2024 to 4/5/2024. We are requesting an extension of the Bid Question Due Date from 2/28/2024 to 3/25/2024.
Answer: We are on a tight schedule due to operational commitments that require a period of performance. To award a contract also requires due diligence to ensure that all offers are evaluated to ensure that the most advantageous offer to the government is selected. Due to the timeline, we are not able to extend the solicitation.
We have extended the Bid Question due date from 2/28/2024 to 3/1/2024 at 12pm PST
8. WI 57 Para 3.5.3 refers to “"Decks, Metal Interior and Non-Skid Areas (Steel and Aluminum Decks – Wet Areas, Food Preparation Areas, Exit Areas, and Areas Subject To Condensation)", in SFLC Std Spec 6310, Appendix B…” Contractor can find no such sub-section in SFLC Std Spec 6310, Appendix B; Decks, Metal Interior and non-skid areas, whether in the current version nor any recent previous versions.
Contractor will proceed under the assumption that SFLC Std Spec 6310, Appendix B; Decks, Metal Interior and Non-Skid Areas (Metal Decks – No application of deck coverings) is applicable to WI 57 Para 3.5.3.
Request Government provide concurrence with Contractor’s intent as described above, or else provide specific direction otherwise.
Answer: Government concurs with application of “SFLC Std Spec 6310, Appendix B; Decks, Metal Interior and Non-Skid Areas (Metal Decks – No application of deck coverings)”.
9. WI 43 Para 4 Table 1 specifies a Coupling Assembly, Quick Disconnect as P/N 10642320-1, CAGE 56161. CAGE 56161 is General Dynamics Land Systems – Canada Corporation (GDLS).
Contractor has attempted to contact GDLS for quotes on the part specified, but so far GDLS has returned neither calls nor emails sent to the POCs given in SAM.gov for that CAGE Code.
Contractor can find no other details for the QD in the Solicitation Specs nor References other than a GDLS P/N so cannot evaluate alternative sources of supply for the QD.
Request Govt provide a drawing or other technical details for the Quick Disconnect Coupling Assembly sufficient to allow Contractor to source the part from alternate suppliers.
Alternately, request a specific POC at GDLS who will respond to requests for quote for the subject QD Assembly.
Answer: 1" Male QD's (two per Thruster Head Tank) being installed are to mate with 1" Female QDs of filter cart (both original filter cart delivered with cutter and new vacuum dehydrator filter cart which has been replacing builder provided filter carts in support of EAL conversions.
Bottom line is that 175 WLM drawing 175 WLM 568-002 for Cutter thruster shows that 1" male half of quick disconnect assembly attached to thruster head tank drainpipe and thruster sampling pipe. In the parts list for Find #85 male QD half is identified to NSN 4730-21-920-8709. Several different suppliers can provide QD assemblies under this NSN (see attachment). One of these qualifying suppliers is Aeroquip. Filter cart that attaches to Thruster QDs have the mating female half for connection to thruster male half of QD assembly. Filter cart material list found in CG TP identifies with Aeroquip Part numbers FD45-1121-16-16 for male half and FD45-1122-16-16 for female half of QD assembly.
Please read QD Specification attachment for back-up information.
File details come from the government source that posted it. Updated .