QUESTION_ANSWERS_MACK_DD_22FEB19.docx

DoD Form Feb 2019 DOCX document 16 KB Posted

Attached to
USCGC MACKINAW AZIPOD REPAIRS
Solicitation number
70Z085-19-Q-P4503800
Issued by

About this file

QUESTIONS AND ANSWERS

View the file

Other versions and copies of DD Form 22

Who attaches DD Form 22

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTION: Definite/Optional Item No. 21 Please clarify what para 3.1.2.2 means – “certified SCDBA’s” ANSWER: Certified under 42CFR Part 84. Wear a certified Self Contained Breathing Apparatus (SCBA) in case the system malfunctions and CO2 is discharged.

QUESTION: Definite/Optional Item No. 26 Please clarify what para 3.1.2.2 means – “if the pump is equipped with a mechanical seal” “if the pump has wear rings” Part list on page 96 does not include wear rings, or casting.

Spec states to provide and install the new parts listed in the table – it would seem that these parts are being replaced.

ANSWER: Mechanical seal is listed in the parts list. The tech manual does not list wear rings. Upon disassembly "If" the pump has wear rings they should be replace as per the specification QUESTION: Definite/Optional Item No. 46 Para 3.1.5 Temporary Access openings – Grey paragraph states that this item is to be used as an Option Item. Schedule B pricing indicates it is a Definite item. Please clarify.

ANSWER: This item has been updated to be an Option Item.

QUESTION: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 8

Para 3.1.4.2. States stow all fluids and restow upon completion of work. Para 4.4 – states “if original tank contents will not be stowed and reused – ship force will procure new fluids” Are we to bid stowage of fluids or not?

ANSWER: Cutter will attempt to burn as much fuel as possible upon arrival. Anticipate approximately 60,000 gallons (50%) of F/O onboard when cutter arrives at shipyard. Contractor should bid on stowing the fuel.

QUESTION: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 9

Para 3.1.4.2. States stow all fluids and restow upon completion of work. Para 4.2 – states “ship force will procure new fluids” Are we to bid stowage of fluids or not?

ANSWER: Contractor should bid on stowing the fuel.

QUESTION/ ANSWERS: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 39

Request copy of ABB OY, Maine and Turbocharging Azipod service works for USCGV Mackinaw during drydock docking on 2018, Document No. 9271054, Rev 4. – was not provided with Drawing/Tech Pub.

ANSWER: attached ABB’s scope of work

How many men does ABB expect to have on the support crew from shipyard?

ANSWER: probably 7-10

Will ABB be working one shift or 2 shifts, and how many hours per shift?

ANSWER: ABB would prefer to work a minimum of twelve hours during work week. 8 hour shift on Saturday and nothing on Sunday – for shipyard help. ABB will be working more hours than that, but won’t need any support outside of aforementioned hours.

Will ABB be planning on working weekends and holidays” ANSWER: See above for weekends/work should be completed prior to the Holiday.

What is the typical duration for ABB on a maintenance/overhauls job as indicated in the spec?

ANSWER: four weeks for the scope of work

Para 3.2.1.1 – Erect Suitable staging no later than 1 day after of availability- This is not practical – vessel will be achieving final liquid loads and may not be dock until day 2 or 3 . Please clarify.

ANSWER: 1 day after successful docking of cutter

Para 3.2.2.2 – Cut and removal of piping to be in included in bid price. Reinstallation with “takedown” joints to be covered in a CFR/Change Order – Confirm?

ANSWER: yes, should be part of bid, not a change request.

QUESTION/ANSWERS: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 41

Para. 3.2.2.1 and 3.2.2.2 indicate the joint inspection of spaces and documentation.

For the purpose of bidding, how many compartments does the board expect to examine – from there we can estimate and also plan the insulation removal as further defined. There is no basis to quantify inspection area.

We would recommend compete para 3.2.2.1 – walk through inspection, document areas and Submit CFR for removal/interferences/insulation removal (para. 3.2.2.2) This would be the most cost-effective to USCG.

ANSWER: Eight compartments from the waterline up, 2 ea on the main deck, 01 deck, 02 deck and 03 deck Will any of the inspections be done on the exterior hull and would access be required for this inspection- manlift, crane, etc.?

ANSWER: Yes - regarding inspecting the hull Para 3.3.1 tank entry – conform ALL TANKS – will be entered and inspected? Tanks not covered by a separate work item for clean/inspect would need costs included in this work item 41. Please clarify.

ANSWER: Yes – all tanks will be entered for the purposes of a complete ship inspection for future maintenance planning.

Para 3.3.3 UT measurements – Do we assume UT measurements will be in the same areas as identified in para 3.2.2.1 inspection, and the interferences will be removed? Will this include external shall gaugings?

ANSWER: Yes Para 3.3.3.1 Pit measurements – where will these be take – in the vessel or external shell?

ANSWER: could be both

QUESTION/ANSWERS: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 51

Para 3.2 states that contractor is to perform repairs in ONE LINEAR Foot increments.

Schedule B – Pricing has Unite Price and Quantity of 1 If more than ONE LINEAR Foot of weld is required is the line activated to suit?

One would assume that a maximum quantity of weld would be indicated either in the spec or Schedule B Als0 – this work item is a Definite item – we are to bid ONE FOOT OF WELD

ANSWER: to bid one foot, knowing that there is a max of ten.

QUESTION: DEFINITE/OPTIONAL ITEM NO. 52

Para 3.2 states that contractor is to perform repairs UP TO 10 LINEAR Foot increments of ONE LINEAR FOOT.

Schedule B – Pricing has Unite Price and Quantity of 1 If more than ONE LINEAR Foot of weld is required is the line activated to suit?

One would assume that a maximum quantity of weld would 10 in the Schedule B Also – this work item is a Definite item – we are to bid ONE FOOT OF WELD ANSWER: to bid one foot, knowing that there is a max of ten.

QUESTION: DEFINITE/OPTIONAL ITEM – PRICING SCHEDULE

Schedule B – Pricing Schedule dated 9/12/18 Draft 6 list all the work items for the specifications Is it your intent to have them all listed as Definite items?

The only Option items are laydays and composite labor. Please confirm ANSWER – Revised Schedule B Attached

QUESTION: DEFINITE/OPTIONAL ITEM – 35

Para 3.4.2 Blocking states the required keel heights of 8’2.4” – is this to accommodate the transporter used to move the lower azipod unite away from the vessel? Please clarify.

ANSWER: Yes, keel block height needs to be a minimum of 8' 2.4" to accomplish the work in addition to accommodating the transporter. In the event contractor must place supports on the drydock floor to accommodate this, the thickness of these supports will need to be added to the minimum block height. Nav Arc and Professional Engineer will need to calculate the compression of the blocks and this will also have to be figured into the block height.

File details come from the government source that posted it.