47PJ0020R0066 Amendment 003 RFI 003.pdf

PDF 124 KB Posted

Attached to
LIMITED SCOPE & TENANT BACKFILL PROJECT GSA Design Excellence Solicitation for Lead Design Architect and Engineer
Solicitation number
47PJ0020R0066
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to a solicitation for a design-build project to modernize Building 48 on the Denver Federal Center. Key details include that the project will convert an existing vacant warehouse into office space for federal employees, with a total space of approximately 154,000 gross square feet. The estimated total design/build cost is between $35-50 million. The scope of work includes design, engineering, construction, commissioning and other services to support modernization, including replacement of major building systems and structural enhancements. The General Services Administration intends to award a firm fixed price design-build contract through a two-phase selection process, with a maximum of three offerors to be selected from phase one to proceed to phase two.

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

GSA Solicitation Number: 47PJ0020R0066

Denver Federal Center Building 48 Modernization Project

RFI #3

March 12, 2020

Q1. Please confirm that proposed team organizational charts and resumes are preferred in

Phase 2, not Phase 1.

A1. Confirmed

Q2. Please clarify if any SF330 forms are required and during which Phase.

A2. Phase Two

Q3. Please provide any available CAD files.

A3. This information will be provided to Offerors proceeding to Phase Two.

Q4. Does this project require all new furniture? Will the architect be involved in the bid and specification process?

A4. The project will require new furniture. The GSA Interior Designer will coordinate with the architect related to design and will procure the furniture vendor. The furniture procurement is currently scheduled to be placed on a separate contract and further information will be provided to Offerors proceeding to Phase Two.

Q5. Please provide any GSA feasibility study for modernization preferred alternative floor plans.

A5. At this time no further information concerning this topic will be provided.

Q6. Can you please provide any reports referenced in Section V?

A6. This information will be provided to Offerors proceeding to Phase Two.

Q7. Please provide or clarify when the SOW Appendix documents not already provided or noted to be included with Phase 2 will be available. Documents include:

a. Phase 4 RFI for DFC IA4C (DRAFT, excluding Appendix A of report)

b. DFC Standard Operating Procedures

c. DHS Vulnerability Survey Report

d. Commissioning Plan

e. OCA Memorandum – EISA Section 438

f. Clarifications – OAC Memorandum – EISA Section438

g. 25 Year, 95th Percentile Calculation

h. EISA Technical Guidance

i. DFC Stormwater Survey

j. DFC / Building 48 Utility Drawings

A7. This information will be provided to Offerors proceeding to Phase Two.

Q8. Will asbestos abatement for the roof, soils, or other locations be included as part of the design-build project or performed by owner?

A8. This portion will be a part of the design-build project.

Q9. When will the commissioning agent be brought on board for the project? Per LEED

Enhanced Commissioning requirements, the commissioning agent must be involved in the project from the Schematic Design level.

A9. At this time, the Commissioning Agent is currently under contract.

Q10. Will the Measurement and Verification requirements be per LEED requirements or other requirements?

A10. In general, please refer to section 11 of the SOW, which states “The Contractor in coordination with the GSA will establish and implement an M&V plan that will provide documentation that the energy performance goals are being met”. If M&V is part of achieving

LEED certification, then those standards would be followed. Otherwise requirements are dictated by P100, based on the established tier level, or specific procedures based on the designs and specifications for the project.

Q11. Is the Measurement and Verification equipment required to be installed on a permanent basis or temporary basis?

A11. Please see response to Q10. Otherwise, will be coordinated between GSA and the

Contractor following award.

Q12. Will the design and construction team be required to comply with the P100 version 2018 for the duration of the design and construction project or will the project need to comply with the

P100 version 2020 (or other update) as it becomes available?

A12. The most current version available will be used at the time of award. Furthermore, the most current version can be found here: https://www.gsa.gov/real-estate/design-construction/engineering-and-architecture/facilities-standards-p100-overview

Q13. On page 5 of the Solicitation, you note a maximum of 5 firms will be invited to proceed to

Phase 2. On page 7, you note a maximum of three firms will be selected. Please clarify.

A13. A maximum of three firms may be selected. Please see amended solicitation document https://www.gsa.gov/real-estate/design-construction/engineering-and-architecture/facilities-standards-p100-overview https://www.gsa.gov/real-estate/design-construction/engineering-and-architecture/facilities-standards-p100-overview

“47PJ0020R0066 Solicitation 001”(dated March 12, 2020).

Q14. In the Lead Designer (LS) section, it is presumed you are looking for relevant projects

(“portfolio”) completed by LD team members, and not resumes. Is this correct?

A14. Please review the solicitation document in its entirety.

Q15. In Phase 2.A Experience of Key Personnel, will you be seeking resumes for all personnel, including the Lead Designer(s)/team, in addition to the key personnel defined?

A15. The key personnel as identified. This would be one individual for each position from the design-build team; five (5) individuals total.

Q16. Is it possible to publish Appendix H of Phase 2 RFP prior to submitting Phase 1

Qualifications?

A16. This information will be provided to Offerors proceeding to Phase Two.

Q17. Are SF 330 forms to be submitted within the rest of the qualifications “hard copies” package? If resumes or project experience are illustrated in the submittal, are SF 330s also required, or will one or the other suffice? Or, are you ONLY looking for qualifications submittals via SF 330 forms?

A17. For Phase 1, qualification submittals only.

Q18. Is the SF 330 required to be completed for Phase 1 or Phase 2 submittal?

A.18 The SF 330 is required for the Phase 2 submittal.

Q19. Are the consultants that completed the feasibility study for Building 48 precluded from being on a design build team?

A.19 Yes.

Q20. Can the GSA provide the amount of the Phase 2 stipend?

A20. A stipend has been confirmed and this information will be provided to Offerors proceeding to

Phase Two.

Q21. Will ATFP requirements apply for this project?

A21. If this is referring to Anti-Terrorism/Force Protection, the building will need to meet security requirements for an ISC Level 2 facility.

Q22. Is there a page limit requirement for Phase I submittals? If so, are there anything that would be excluded from the page limit such as (SF 330, SAM registration status, cover pages, cover letter resumes etc).

A22. For Subfactor 1.A, a page limitation of 3 pages per similar project for a potential cumulative maximum of 15 pages will be accepted. For Evaluation Factor 1.B, as stated in the solicitation, completed Past Performance Questionnaire’s (PPQ) are required and have been included in the solicitation package. For Evaluation Factor 2, as stated in the solicitation, a maximum of 10 pages.

For Evaluation Factor 3, as stated in the solicitation if the Lead Designer is an individual, submit a portfolio of up to three (3) projects the Lead Designer completed as the Lead Designer in the last ten (10) years (maximum of five pages per project) prior to issuance of the solicitation. If the

Lead Designer is a team, submit a portfolio of up to two (2) projects per Lead Designer completed as the Lead Designer in the last ten (10) years by the lead designer(s) on the team (maximum of five pages per project) prior to issuance of the solicitation.

Cover pages and completed PPQ documents are not included in the page count. Please see amended solicitation document “47PJ0020R0066 Solicitation 001”.

Q23. In attachment 6 PPQ, does each engineering discipline need to fill out the A/E PPQ form or only the lead designer architect?

A23. The questionnaire refers to the AE firm of the DB team. A PPQ is not needed for the Lead

Designer if a separate firm.

File details come from the government source that posted it. Updated .