QA3 47PF0024R0022.pdf

PDF 119 KB Posted

Attached to
Replacement of Existing Water Cooled Chillers *RFP*
Solicitation number
47PF0024R0022
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers (Q&A) related to a federal contract opportunity for the replacement of existing water-cooled chillers and associated cooling tower, pumps, piping, controls, and other equipment at the Senator Paul Simon Federal Building in Carbondale, Illinois.

The key details are:

  • The project requires the replacement of existing water-cooled chillers and cooling tower, with the new equipment to be fully operational by March 17, 2025. If both new chillers and cooling tower cannot be operational by this date, one existing chiller and cooling tower must remain in place and operational until the new equipment is installed.
  • The building will be occupied during construction, and noisy or odor-producing work must be scheduled during unoccupied hours.
  • The building's existing Johnson Controls Metasys system must be extended and integrated with the new HVAC controls.
  • The contractor is responsible for all required concrete testing and special inspections.
  • Past performance references should be provided using the Attachment A form included in the solicitation.

View the file

Other files

Show all 17

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Chiller & Cooling Tower Replacement

47PF0024R0022

Q&A #3

Apr 16, 2024

1. Please confirm the same individual can be both the Project Superintendent and Quality Control (QC) Manager.

Answer: The Project Superintendent and QC Manager can be the same individual.

2. Please confirm the Site Safety and Health Officer (SSHO) needs to be a separate individual from the Project Superintendent and QC Manager.

Answer: These do not need to be separate individuals. One individual can be designated for these roles.

3. Please confirm if the Waste Management Coordinator can be the same individual as the Project Superintendent and QC Manager or the same as the

SSHO.

Answer: These can all be the same individual.

4. Will the building be occupied during construction? If yes, how many people will be in the building?

Answer: Building will be occupied during construction. GSA Property Management to confirm the number of individuals.

5. Please confirm if there are phasing requirements.

Answer: Cooling for the building must be available on March 17, 2025. Removal of existing cooling tower and chillers cannot begin until new chillers and cooling tower are on site. If both new chillers and cooling tower cannot be fully operational on or before March 17, 2025, one existing chiller and cooling tower must remain in place and operational until the new second chiller and new cooling tower are installed and fully operational. If required, contractor shall provide additional isolation valve(s) as required to allow one existing chiller to remain operational while second chiller is being replaced.

6. Are there any temporary heating and/or cooling requirements?

Answer: Cooling for the building must be available on March 17, 2025. Removal of existing cooling tower and chillers cannot begin until new chillers and cooling tower are on site. If both new chillers and cooling tower cannot be fully operational on or before March 17, 2025, one existing chiller and cooling tower must remain in place and operational until the new second chiller and new cooling tower are installed and fully operational. If required, contractor shall provide additional isolation valve(s) as required to allow one existing chiller to remain operational while second chiller is being replaced.

7. Please confirm if demolition can occur during government occupied hours (8:00 AM to 4:30 PM).

Answer: Working hours and requirements are identified in Section 011400, Part 1.3 of the Project Manual. The Contractor working hours shall be generally established to occur during Government Occupied Hours. Noisy and/or odor-producing work that may disrupt tenant operations shall be performed during Government Unoccupied Hours.

8. Referencing Project Manual Section 011400-1.1.B.16, does new equipment need to be on site and ready for installation prior to decommissioning and demolition of existing equipment?

Answer: Removal of existing cooling tower and chillers cannot begin until new chillers and cooling tower are on site. Cooling for the building must be available on March 17, 2025. If both new chillers and cooling tower cannot be fully operational on or before March 17, 2025, one existing chiller and cooling tower must remain in place and operational until the new second chiller and new cooling tower are installed and fully operational. If required, contractor shall provide additional isolation valve(s) as required to allow one existing chiller to remain operational while second chiller is being replaced.

9. Can the period of performance be extended after award once the material/equipment lead times are confirmed due to current market conditions for the equipment for this project?

Answer: After the award is made, during the Interim NTP period a pre-construction meeting is held where lead times on materials are discussed and whether or not it will affect the period of performance. This will be discussed to determine whether or not an extension to the period of performance will be warranted and/or approved.

10. Are soil boring reports available? If not, it will be assumed that excavation will be clear of rocks and obstructions.

Answer: Soil borings were not performed as part of the project.

11. Please confirm Johnson Controls Metasys System is the building management system.

Answer: Refer to Section 230900 - HVAC Instrumentation and Controls:

Revise Paragraph 1.1.A.1.b as follows:

b. Temperature control system must be an extension of the existing Johnson Controls Inc. (JCI) Facility Explorer system, fully compatible, connected and fully programmable from existing JCI system.

Revise Paragraph 1.4.A.1 as follows:

1. Controlco, 2665 Scott Ave., Suite A, St. Louis MO 63103; Office Phone:

314-328-5799

Revise Paragraph 2.2.A as follows:

A. Johnson Controls Inc. - Facility Explorer.

12. Please confirm who the Fire Alarm company is in the building.

Answer: Simplex Fire Alarm System.

13. Reference; Specification Section 033000 Cast-In-Place Concrete & Specification Section 321313 Concrete Paving. 033000 1.3 C Quality Assurance , instructs (in part) “Employ an independent testing laboratory to prepare mix designs for each class of concrete. Obtain Architect/Engineers acceptance of each mix design prior to ordering concrete delivery.” 321313 1.6 D Quality Assurance, Concrete Testing Service, instructs (in part) “Owner will engage a qualified testing agency to perform material evaluation tests and to design concrete mixtures”. Please confirm as to whom is responsible for required concrete testing.

Answer: The contractor shall be responsible for the obtaining and including the cost for all required testing and special inspections.

14. Reference; The Solicitation, II.D Technical Proposal, 1) Past performance of Offeror. The section instructs (in part) “the offeror to provide a GC Reference Form as well as a Past Performance Questionnaire (PPQ)”. Neither form is included within the Solicitation. Our intention is to provide with our offer (3) executed Past Performance Reference(s) utilizing Attachment A (included in the Solicitation) for comparable projects completed within the last (5) years.

Please advise if this is an acceptable response for the Technical Proposal.

Answer: Please use the Attachment A Past Performance Reference as the equivalent/substitute to the PPQ and GC Reference Form. Refer section VI.F. Non-Price Factors.

File details come from the government source that posted it. Updated .