Questions_and_Answer_from_Site_Visit_August_9_0002.pdf
PDF 143 KB Posted
- Attached to
- Drydocking of The Steam Paddle Tug EPPLETON HALL Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140P8624Q0049
About this file
This document is a Questions and Answers summary from a site visit for a federal contract opportunity to drydock the steam paddle tug Eppleton Hall. The key details are:
The federal contract opportunity is for the drydocking of the Steam Paddle Tug Eppleton Hall for the National Park Service in San Francisco, CA. The solicitation number is 140P8624Q0049 and the performance period is September 23, 2024 through April 1, 2025. The contract type is firm fixed price. The opportunity is full and open competition under NAICS code 336611. The solicitation includes technical specifications, drawings, inspection reports, and a price schedule for line items including routine haul out, hull repairs, bilge cleaning and coating, and other required services. Quotes are due by 12:00 pm PDT on 8/26/2024. The document also provides responses to 12 questions asked during the pre-proposal site visit held on 8/9/2024, covering topics such as work scope, schedule, valves, rivets, and coatings.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sol_140P8624Q0049_Amd_0004.pdf | ||
| Sol_140P8624Q0049_Amd_0003.pdf | ||
| Site_Visit_Sign_In_Sheet_0002.pdf | ||
| Sol_140P8624Q0049_Amd_0002.pdf | ||
| Sol_140P8624Q0049_Amd_0001.pdf | ||
| B08_Attachment_8_-_USCGSF_-MSIB_13-01.pdf | ||
| B03_Attachment_13_-_SCA_Wages.pdf | ||
| B08_Attachment_5_-_Eppleton_Hall_NPS_Drawings.pdf | ||
| B08_Attachment_12_-_SSPC_Standards.pdf | ||
| B08_Attachment_9_-_ABS_Section_25.pdf | ||
| B08_Attachment_10_-_WCLIB.pdf | ||
| B08_Attachment_3_-_Eppleton_Hall_Docking_Plan.pdf | ||
| Sol_140P8624Q0049.pdf | ||
| B08_Attachment_7_-_USCG_NAVIC_7-01.pdf | ||
| B08_Attachment_4_-_Eppleton_Hall_UT_Reports.pdf | ||
| B08_Attachment_2_-_Technical_Specifications.pdf | ||
| B08_Attachment_11_-_AWPA_Standards.pdf | ||
| B08_Attachment_1-_Price_Schedule.pdf | ||
| B08_Attachment_6_-_Eppleton_Hall_Material_Specifications.pdf |
Show all 19
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answer from Site Visit August 9, 2024
Question 1: When was Eppleton Hall hauled out?
Answers 1: 2014
Question 2: Is Scope a restoration project?
Answer 2: No, is not a restoration. The project is primarily routine haul out.
Question 3: Is the gauging intense?
Answer 3: Yes, shots are to be taken every 10” to thoroughly document condition and inform any necessary shell plate repairs.
Question 4: Does NPS want angles, and is that structure all riveted?
Answer 4: Some repairs were done in 1990 with rivets and some inserts. If riveted repairs are required, they will be awarded as option items per CLINs 4.01.B/D/E and CLIN 5.
Question 5: What is the bad area decking?
Answer 5: The decking specified for repair (CLIN 3.06) is over the fiddly and spans from the top of the paddlewheel boxes side to side, serving as the bridge deck.
Question 6: How are valves?
Answer 6: Valves were serviced last during the 2014 drydocking.
Question 7: The angles riveted?
Answer 7: If angle iron replacement is necessary, it shall be awarded as option items per CLIN 4.03 and is to be welded. If the angle iron is to be riveted to shell plate, that would be additional work awarded as option items per CLIN 5.04
Question 8: What is the timeline for docking ship?
Answer 8: The contractor will be responsible to submit the following with quote submission:
Submit your proposed schedule for THIS SPECIFIC PROJECT showing completion within the required period of performance contained in this solicitation with accompanying schedule narrative.
Submit your schedule in MS Project Gantt Chart or similar format; and include specific activities required for this project and a clear critical path with major milestones and applicable predecessor activities. In your accompanying narrative, explain schedule logic, critical path activities, and key considerations and constraints.
Question 9: Should Option Items include labor and material costs?
Answer 9: Yes, option costs should be all inclusive of labor, materials, laydays, etc.
Question 10: Smoke stack: Should specified repair look like the doubler at the back of the stack?
Answer 10: No, quote as per specifications to replicate the as-found appearance.
Question 11: Are replacing boards on paddle wheel?
Answer 11: No, those are not included in specifications.
Question 12: What bilge spaces are to be steam cleaned and are any coatings specified?
Answer 12: Bilge spaces are in all three compartments (forecastle, engine/boiler room, and after accommodations) but does not include inaccessible spaces below the boilers. Coatings are specified following steam cleaning (CLIN 6.03.3.A.3 and B.4) as Eureka Fluid Film or equal. The anchor chain locker (CLIN 6.04) is a separate CLIN but if awarded is to be cleaned and coated per CLIN 6.03. (Specification erroneously identifies anchor locker cleaning, preparation, and coating per CLIN 3.03)
File details come from the government source that posted it. Updated .