Questions_and_Answers_from_Site_Visit_Monday_0001.docx
DOCX document 13 KB Posted
- Solicitation number
- 140P8623Q0074
About this file
This document contains questions and answers from a site visit related to a federal contract opportunity for dry-docking and maintenance of a historic naval vessel. The contractor will be responsible for hauling the boat from its current location to Mare Island for work, providing all necessary rigging and temporary services including a crane. The scope of work includes rigging tasks per the specification, maintaining the existing rigging configuration during transport, and restoration of the forward deckhouse. The National Park Service jib crane may be used by the contractor. The contractor will also be responsible for the vessel once it leaves the shipyard. Specification section 11.2 should be referenced for cathead size requirements. The related solicitation was issued by the Department of the Interior National Park Service for dry-docking, maintenance, and restoration of the historic naval vessel.
View the file
Other files
Show all 16
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers from Site Visit Monday, August 14
Q1. Is the boat being returned to Mare Island?
A1. Yes Q2. Will a crane be needed for Mare Island?
A2. Yes, contractor will need to provide crane and all temp services.
Q3. Will the NPS need to do work to boat before its hauled out?
A3. Yes, rigging work per Specification CLIN 1.2, 2.2, 3.2 and 15.
Q4. Will the mast remain stayed prior to transport the boat?
A4. The contractor should assume that the vessel rigging, as it appeared during the site visit, will remain unchanged.
Q5. Is the contractor responsible for boat once it leaves yard?
A5. Yes, contractor is responsible for the boat once it leaves yard.
Q6. Can contractor use NPS jib crane?
A6. Yes, per specification CLIN 1.2, page 29, the NPS jib crane is available for contractor use.
Q7. Is the forward Deckhouse part of this Scope?
A7. Yes, The Forward Deckhouse is included in CLIN 8.2 of the specification but was omitted from the Contract Price Schedule. CPS has been updated to include “Forward Deckhouse”, (Specifications remain unchanged).
Q8. Catheads? What size is needed?
A8. Please refer to Specification CLIN 11.2, page 44.
File details come from the government source that posted it. Updated .