Amendment_2_Attachment_9_Additional_Q_and_A_0002.pdf
PDF 274 KB Posted
- Solicitation number
- 140P8424Q0112
About this file
This document is an amendment to a solicitation for a federal contract opportunity issued by the National Park Service (NPS) Pacific West Region. The solicitation is for a contractor to provide exterior painting of buildings and apply fire retardant to historic roofs at Lassen Volcanic National Park (LAVO) in Mineral, CA.
The key details include:
- The required fire retardant product is Flame Control Coatings #10 or 10 VOC, specifically for cedar shake roofs.
- Building paint colors are specified, with the brick ledger and wide accent trim to be the same Mushroom color.
- The bid bond requirement is 20% of the offered price.
- There are additional attachments provided with the solicitation, including a Technical Information Form, Price Schedule, Bid Bond form, and Post-Award Limitations of Subcontracting worksheet.
- The acquisition is a Small Business Set-Aside with a magnitude of construction between $100,000 and $250,000.
- The contract award is targeted for September 2024 with a 10-month period of performance through July 2025, potentially with a seasonal shutdown.
View the file
Other files
Show all 15
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
LASSEN VOLCANIC NATIONAL PARK (LAVO)
Exterior Painting of Southwest Visitor Center Buildings and Apply
Fire Retardant to Historic Roofs in Park Headquarters Area
Solicitation no. 140P8424Q0112
AMENDMENT NO. 2 – ATTACHMENT NO. 9
Additional Q&A
NATIONAL PARK SERVICE
PACIFIC WEST REGION
ADDITIONAL QUESTIONS & ANSWERS:
31. QUESTION: LAVO is now requiring the use of “Flame Control Coatings #10” per the Q&A in Attachment 6, however, Attachment 8 (PDF) is for Flame stop II. Which product does LAVO want to use Flame control #10 or Flame stop II?
ANSWER: The required application for the Shake Roofs in Mineral Headquarters will be Flame Control NO. 10 or 10 VOC which is specifically designed for cedar applications and Exterior uses. We are extremely sorry for the confusion here. Past contract packages had contradictions and we are trying our hardest to sort these details out.
32. QUESTION: Entrance Buildings paint to match does LAVO have PPG Pro Lux color codes # for the Wide siding accent & Brick Ledger wood sill?
A. Wide siding accent around the window color code needed?
ANSWER: No. Benjamin Moore Product noted as Mushroom was found to be last application applied on these areas at the entrance stations- Formula provided below.
B. QUESTION: Brick Ledger wood sill detail color code needed?
ANSWER: Same as “A” above Formula for these applications are:
Item #- N448 1X/1 Description is ULTRA SPEC EXT SATIN BASE 1 ~ Gal Color Name-No.: C6-448 MUSHROOM
(1) y3- 1x26, s1-15, r3-0.25
(2) Per Gallon / This product to soon be updated to : W448 1X
33. QUESTION: Apply Wood filler for Glulams splits or cracks on ends?
ANSWER: These are simple applications of a wood filler in any locations on wood surfaces that may be checking, cracking, splitting, etc. Just a filler application specifically rated for harsh winter and summer weather conditions to fill any voids that may have developed since the last cyclical paint process. No specific product is being identified for these applications.
34. QUESTION: picture of Entrance Building There are 4 existing colors on the building
The Stained glulam & column (Natural) , wood siding (Mahogany) , Brick ledge sill (Mushroom) and Wide accent trim around the window.(Cream?)
Brick ledger wood sill color Color Name-No.: C6-448 MUSHROOM Wide accent trim around windows existing color is a cream, change to the Color Name- No.: C6-448 MUSHROOM The Wide siding accent and brick ledger wood sill to be the same or?
Does the existing Cream color wide siding accent have a formula for Benjamin Moore or PPG Proluxe?
ANSWER: No reason to have the ledger be a different color than everything else. We narrow down to two colors in total and it will be easier each time we go through this.
Ledger, same color as the Trim please.
35. QUESTION: During the site walk Building 22 was pointed at and confirmed to be Fire Coated, Annex building #22 with cedar shake. Has that building been removed from the list of buildings? Park HQ Building 1 Area adjunct Building structure with the standby generator with cedar shake is on the list?
ANSWER: Building 22 is on the list of buildings to receive fire retardant.
36. QUESTION: There are two different provisions regarding the Bid Bond:
• Attachment 1, Page 2:, Section 7: REQUIRED - Bid bond (FAR clause 52.228-1):
20% of offered price
• Attachment 2, Page 13 of 34: PRE-AWARD: In accordance with provision 52.228-1, Bid Guarantee, contractor shall include a bid bond with proposal in the amount of 100% of the proposed price
Which is the actual requirement?
ANSWER: The requirement is that the bid guarantee (bid bond) shall be in the amount of 20% of the quoted price.
37. QUESTION: Instructions to quoters don’t specify how to send in the bid bond, please clarify.
ANSWER: A copy of the bid bond is acceptable, no hard copy required. Include the copy of the bid bond in quote that is emailed.
38. QUESTION: Attachment 5 Quote Submission Package contains 2 pages including a cover page and a Table of Contents, but it appears there should be several more pages on which I should submit our actual quote:
READ CAREFULLY: Many Government-provided forms mentioned in Section L of the Solicitation (Instructions for the Submission of Quotes and Other Information) have been collected and provided in this Adobe Portable Document Format (PDF) portfolio format for the Quoter’s convenience.
ANSWER: There seems to be an issue with being able to open Attachment 5. The individual documents within Attachment 5 are now included as follows:
• NEW Attachment 9 includes the Technical Information Form and all FAR Provisions
• NEW Attachment 10 is the Price Schedule (Excel format)
• NEW Attachment 11 is the Bid Bond form, SF-324 (PDF)
• NEW Attachment 12 is the Post-Award Limitations of Subcontracting worksheet (Excel format)
39. QUESTION:
Per Amendment #1, Q&A #15 “Is there a specific brand required for the fire-retardant applications of the historic roofs? Answer: Yes, the park is now requiring the use of “Flame Control Coatings #10.”
Per Amendment #1, Q&A #25: “Question: Item discussed during site walk Re:fire proofing and waterproofing of 19 buildings “Flame Control Coatings #10”-is Fire coating only. Answer: "Flame Stop II" is an Interior / Exterior Coating Application and is what the park has required historically.”
Which product do we need to use as a fire retardant (Flame Control Coatings #10 or Flame Stop II) to shake shingles on 19 separated historic housing and administrative structures located in the park headquarters area west of Mineral, CA?
ANSWER:Refer to Q&A #31
File details come from the government source that posted it. Updated .