Sol_140P5124R0003_Amd_0003.pdf
PDF 166 KB Posted
- Solicitation number
- 140P5124R0003
About this file
This document provides questions and answers related to solicitation number 140P5124R0003 for janitorial services. The solicitation seeks a contractor to provide cleaning services at Fort Sumter National Monument, Fort Sumter Liberty Square Visitor Education Center, Fort Moultrie on Sullivan's Island, and Charles Pinckney National Historic Site. Services include daily cleaning tasks such as emptying trash, dusting, mopping, and restroom cleaning. Locations total approximately 20,000 square feet of interior space. The National Park Service is the contracting agency. The incumbent contractor is One Stop Business Center, LLC under contract number 140P5119P0103. The due date for proposals has been extended to January 8, 2024. The period of performance is February 1, 2024 to January 31, 2025. The solicitation will result in a firm-fixed-price contract awarded using best value tradeoff procedures.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
(x)
140P5124R0003 x x
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE
RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
x
PSE
Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW
NPS SER EAST MABO
PSE
Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW
NPS SER EAST MABO
12/28/20230003
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
FACILITY CODE CODE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY
PAGE OF PAGES
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
1. CONTRACT ID CODE
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
12/12/2023
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.
ORDER NO. IN ITEM 10A.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
The purpose of this amendment is to provide questions and answers received in response to the solicitation and extend the due date for receipt of proposals.
Questions and answers information is provided as attachment 0007.
The due date for receipt of proposals has been extended through January 8, 2024 1:00pm EST.
Period of Performance: 02/01/2024 to 01/31/2025
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
Edward Dingle
STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
Previous edition unusable
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .
RFP 140P5124R0003 Amendment 0003; Attachment 0007
Fort Sumter (FOSU) and the Liberty Square Visitor Education Center (LISQ) Charleston, South Carolina, Fort Moultrie and Fort
Moultrie Visitor Center Sullivan’s Island, South Carolina, and Charles Pinckney National Historic Site Mount Pleasant, South Carolina Janitorial Services
Solicitation # 140P5124R0003
Questions and Answers
Question 1. Who is the incumbent?
Answer: One Stop Business Center, LLC and the contract number is 140P5119P0103.
Question 2. What is the total cleanable square footage?
Answer: Very roughly 20,000 square feet of interior space.
Liberty Square 6800 square feet Ft Sumter 4800 square feet Ft Moultrie VC and HQ 4300 square feet Charles Pinckney 4100 square feet
Question 3. At Fort Moultrie: in the kitchenettes, do we need to clean out the inside of the fridge as well?
Answer: No
Question 4. For cleaning services, is it acceptable for all daily services to be completed throughout the day as visitors and staff are present? Or are our cleaning services able to stay after park hours to clean?
Answer: Cleaning will occur when staff are present, not after hours.
Question 5. Will the cleaning staff have a place to go moments where they are not cleaning at each of the sites? I.E., during break times, waiting for crowds to get on the boat at Liberty Square, etc. Will they use the office area, or is there a designated space for them?
Answer: Yes. The contract staff is welcome to use the same break areas as the staff at each location.
Question 6. For parking at Liberty Square, just clarifying: free parking will or will not be provided?
Where should our employees park? And if they pay for daily parking, will that money be reimbursed?
Answer: Correct. No onsite parking is available. There is a nearby public parking garage you may want to look into. Parking and related fees are the responsibility of the contractor. Fees will not be reimbursed.
Question 7. Could we have a copy of the yearly boat schedule from the Liberty Square location?
Answer: The annual boat schedule changes occasionally.
o https://www.fortsumtertours.com/ o Jan 2 – Feb 27 11:00 a.m., 2:30 p.m.
o Feb 28 – Mar 13 9:30 a.m., 12:00 p.m. & 2:30 p.m.
o Mar 14 – Aug 20 (Sept 1 – Sept 3) 9:30 a.m., 12:00 p.m., 2:30 & 4:00 p.m.
o Aug 21 – Nov 27 9:30 a.m., 12:00 p.m. & 2:30 o Nov 28 – Dec 24 11:00 am & 2:30 p.m.
o Dec 26 – Dec 31 9:30 a.m., 12:00 p.m. & 2:30 p.m.
o Thanksgiving, Dec 25 & Jan 1 No Tours Available o Patriots Point – Mt. Pleasant o Jan 2 – Feb 27 1:00 p.m.
o Feb 28 – Mar 13 10:30 a.m. & 1:00 p.m.
o Mar 14 – Aug 20 (Sept 1 – Sept 3)10:30 am, 1:00 p.m. & 3:30 p.m.
o Aug 22 – Nov 27 10:30 a.m. & 1:00 p.m.
o Nov 28 – Dec 24 1:00 p.m.
o Dec 26 – Dec 31 10:30 a.m. & 1:00 p.m.
o Thanksgiving, Dec 25 & Jan 1 No Tours Available
Question 8. Will the contractor's employees be required to pass a background check?
Answer: No, not for this requirement.
Question 9. Will the contractor's employees be required to wear a badge?
Answer: No badge required. Please see Statement of Work for uniform requirements.
Question 10. Could you provide us with the number of windows and their height?
Answer: We do not have this level of detail at this time. A site-visit was offered to familiarize interested parties with the sites.
Question 11. Is it possible to obtain interior pictures so we can visualize the work that will be provided?
Answer: We do not have this level of detail at this time. A site-visit was offered to familiarize interested parties with the sites.
Question 12. After-hours cleaning does a person need to be at the site job all day long? he can leave.
Answer: The Liberty Square and Fort Sumter sites requires staff to be present during business hours to address emergencies.
Question 13. Will Pinckney Park require a Full Time Porter for 5 days a week. If not is four hours sufficient?
Answer: No. Full time is not required. We cannot specify a number of hours. The Pinckney site only requires the daily morning tasks to be complete. There is no expectation that someone will be onsite longer than it takes to complete this work.
https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.fortsumtertours.com%2F&data=05%7C02%7Cedward_dingle%40nps.gov%7Ce38c99067744477d1a3a08dc06fc101d%7C0693b5ba4b184d7b9341f32f400a5494%7C0%7C0%7C638392926880069608%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=iPmDoqjrddB%2BQZL5WKkQJyhM29F1lMstOFtkSkta4r8%3D&reserved=0
File details come from the government source that posted it. Updated .