B09_Amendment_03_4-18-22_0003.pdf

PDF 230 KB Posted

Attached to
ROMO 160755 - Replace Undersized Entrance Station Federal contract opportunity
Solicitation number
140P2022R0005
Issued by
Department of the Interior National Park Service National Office

About this file

This document contains an amendment to a solicitation for a federal construction contract opportunity. The National Park Service is seeking to replace an undersized entrance station at the Fall River Entrance to Rocky Mountain National Park. The amendment provides answers to offerors' questions to clarify requirements. Key details include: the period of performance is from June 1, 2022 to May 25, 2023; one lane of traffic in each direction must remain open during construction; final asphalt paving can be completed by May 25, 2023; and the Deficiency Correction Period concludes 30 days later.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to ROMO 160755 - Replace Undersized Entrance Station, newest first.
File Type Posted
B09_Amendment_04_Solicitation_Questions_and_Answers_0004.pdf PDF
B09_Amendment_04_4-28-22_0004.pdf PDF
Sol_140P2022R0005_Amd_0004.pdf PDF
Second_Sign_in_Sheet_0004.pdf PDF
Sol_140P2022R0005_Amd_0003.pdf PDF
B09_Amendment_02_SF_30_4-15-22_0002.pdf PDF
B09_Amendment_02_Revised_Contract_Price_Schedule_0002.pdf PDF
B09_Amendment_02_Solicitation_Questions_and_Answers_0002.docx DOCX document
Appendix_F_-_ROMO_Fall_River_Entrance_Class_III_Inventory_Final_Metcalf_03242021_0002.pdf PDF
Appendix_D_-_Plan_of_Areas_Requiring_Archeological_Monitoring_0002.pdf PDF
Appendix_C_-_ROMO_FR_HazMatAssessReport_022322_FTC_0002.pdf PDF
Appendix_A_-_Fall_River_Entrance_Station_Geotechnical_Report_09_14_2021_0002.pdf PDF
Appendix_E_-_ROMO_reveg_Plan_Fall_River_Entrance_ajs_12_6_21_0002.pdf PDF
Appendix_B_-_Fall_River_Entrance_Station_Mortar_Analysis_09_21_2021_0002.pdf PDF
Sol_140P2022R0005_Amd_0002.pdf PDF
Appendix_G_-_2022_03_10_StatementOfStructuralTestsSpecialInspections_-_JVA_CD_Final_0002.pdf PDF
B09_Amendment_01_ROMO_FRE_PreBid_Conference_Presentation_FINAL_04062022_01.pptx PPTX presentation
B09_Amendment_01_Preproposal_Attendees_4-7-22_01.docx DOCX document
B09_Amendment_01_SF_30_4-8-22_01.pdf PDF
Sol_140P2022R0005_Amd_01.pdf PDF
B09_Amendment_01_ROMO_160755_Second_Site_Visit_Info_01.docx DOCX document
B08_Attachment_07_Geotech_Report_9-15-21.pdf PDF
B08_Attachment_05_Vaccination_Certification_Notification_Template.pdf PDF
B08_Attachment_03_Wage_Determination_2-25-22.pdf PDF
Sol_140P2022R0005.pdf PDF
B08_Attachment_01_ROMO_160755_Specifications_3-10-22.pdf PDF
B08_Solicitation_140P2022R0005_ROMO_160755_3-31-22.pdf PDF
B08_Attachment_02_ROMO_160755_Drawings_3-17-22.pdf PDF
B08_Attachment_06_Proposal_Submission_Package.pdf PDF
B08_Attachment_04_Certification_of_Vaccination_Form.pdf PDF
Show all 30

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P2022R0005 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

PDS

Denver CO 80225-0287 P.O. Box 25287 12795 W. Alameda Pkwy DOI, NPS, DSC Contracting Services

PDS

Denver CO 80225-0287 P.O. Box 25287 12795 W. Alameda Pkwy NPS, DSC Contracting Services Div

04/15/20220003

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

03/31/2022

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

ROMO 160755 - Replace Undersized Entrance Station at Fall River Entrance, Rocky Mountain

National Park

The purpose of Amendment 03 is the following:

1. Provide answers to offerors questions.

Legacy Doc #: NPS

Period of Performance: 06/01/2022 to 05/25/2023

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Timothy Burger

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ROMO 160755 - Replace Undersized Entrance Station at Fall River Entrance, Rocky Mountain National Park

Solicitation 140P2022R0005 - Questions and Answers

Amendment 02 Questions, issued 4/15/22

1. QUESTION: The contract price schedule included in the PDF Package only shows Bid Options 1-9. Spec Section 01 11 00 has 2 additional bid options, numbers 10 and 11. Option 10 is the culvert under Fall River Road with boardformed concrete headwalls. Option 11 is for the headwall on option 10 to have a stone veneer finish in lieu of the boardformed concrete. It appears that CLIN item 4 is for the culvert. Should bid option 10 be part of the base option?

What about option 11, how and where should this be priced, or should it be disregarded completely, and the stone veneer headwall should be part of the CLIN base 4? Please clarify the price schedule and spec section 01 11 00 to the CLIN items.

Answer: Contract Price schedule has been updated

2. QUESTION: Will the COVID restrictions be enforced?

Answer: Offerors shall adhere to the requirements of the clauses in the solicitation.

3. QUESTION: Page 48 of 54, Subfactor 4 – Past Performance states that we can submit PPIRS in lieu of the questionnaire. Can we also submit questionnaires that our points of contact previously completed for other proposals rather than asking them to complete another one?

Answer: That is acceptable.

4. QUESTION: Page 50 of 54 included the Subcontracting Percentage Worksheet. Do we need to complete this if we are a small business?

Answer: The “Subcontracting Percentage Worksheet” is the same as the “Report on Limitations on Subcontracting”. This report is required for small business, 8(a) or other socio-economic set-aside service contracts (including construction) priced at or above $150,000.

5. QUESTION: The SF 1442, #13 states, “a. Sealed offers in original and 1 copies to perform the work required are due at the place specified in Item 8 by 1500 (hour) local time 05/02/2022 (date). In addition, FAR 15.208(b)(1)(i) states, “Any proposal, modification, or revision, that is received at the designated Government office after the exact time specified for receipt of proposals is "late" and will not be considered unless it is received before award is made, the contracting officer determines that accepting the late proposal would not unduly delay the acquisition; and (i) If it was transmitted through an electronic commerce method authorized by the solicitation, it was received at the initial point of entry to the Government infrastructure not later than 5:00 p.m. one working day prior to the date specified for receipt of proposals.”

Since 5/2/2022 is on a Monday, is one working day considered 4/29/2022? If so, will the Government please consider moving the proposal due date to 5/3/2022, or another date that occurs on a Tuesday-Friday, so offerors can maximize proposal preparation time? If one working day is on 5/1/22, will someone be available to confirm receipt of emails with the offeror’s proposal?

ANSWER: Proposals shall be submitted via email. Proposals submitted via any means other than email shall not be accepted. NO HARD COPIES.

Proposals shall be sent to all of the following:

a. Contracting Officer, timothy_burger@nps.gov

b. Contract Specialist, bruce_beck@nps.gov

c. CS_DSC_Proposal_Submission@nps.gov

Title subject line for all proposal submissions shall contain the solicitation number, Park-PMIS, and number of total emails, per the following example:

Subj: 140P2022R0005 ROMO 160755, email 1 of 3 Submit proposals in separate VOLUMES (I and II) in the FORMATS specified, containing CONTENTS required. Each volume shall be submitted in separate email attachments. Size limits:

a. Individual email attachments shall be no larger than 38 MB.

b. Each email shall be no larger than 100 MB

Offerors shall verify receipt of proposals.

Due date for proposals remains Monday, 5/2/22 at 1500 MT. Emailed proposals need to be received by this time.

6. Question: The SF 1442, #13 states, “a. Sealed offers in original and 1 copies to perform the work required are due at the place specified in Item 8 by 1500 (hour) local time 05/02/2022 (date). The language in the SF 1442 currently implies offerors should submittal the proposal via hardcopy (original and 1 copy) in a sealed packaged. On RFP page 45 of 54, Section L.D, Submission Requirements - L.D.1 says, “Proposals shall be submitted via email”. On RFP page 46 of 54, Section L.E, Volume I, Technical Proposal – Format, Organization, Contents - L.E.1 states, “Submit (1) one electronic copy. No hard copies shall be submitted.” On RFP page 49 of 54, Section L,F, Volume II, Business And Price Proposal - L.F.1 states, “Submit (1) one electronic copy. No hard copies shall be submitted.”

Will the Government please modify the SF 1442 to align with the RFP, allowing for an electronic submittal via email?

ANSWER: See above Answer #5

7. QUESTION: On RFP page 49 of 54, Section L.E, Volume I, Technical Proposal – Other Submittals requires Offerors complete and submit the attached “Proposed Equals” form, and complete and submit the attached "Hazardous Materials Identification Listing" form.

The “Proposed Equals” and "Hazardous Materials Identification Listing" forms do not appear to be included with the RFP documents released on 3/31/22. In addition, these forms are typically completed post award.

Will the Government please consider removing both forms as a requirement for proposal submittal?

ANSWER: The Proposed Equals form and Hazardous Materials Identification Listing are removed from the requirements for proposal submittal.

8. QUESTION: On RFP page 45 of 54, Instructions for the Submission of Offers and Other Information – Competitive Source Selection, Section B states, “pre-proposal questions shall be submitted a minimum of 7 days prior to the due date and time for proposals.” Per the SF 1442, proposals are due on 5/2/22 at 3 pm MT. This was not modified in Amendment 01 released on 4/8/22.

The 4/7/22 Virtual Pre-Proposal presentation slides states pre-proposal questions are due on April 30, 2022, at 3 PM MT, and offers are due on May 2, 2022, at 3 PM MT.

Will the Government please clarify which submittal dates are correct? Will the Government please allow a minimum of one week from the time questions are answered to the proposal due date? This allows offerors time to address questions adequately in the proposals, and then, finalize and submit proposals that are responsive to the amended RFP.

ANSWER: Proposal are due May 2, 2022 at 1500 MT. Questions are due 7 days prior to that, April 25, 2022 at 1500 MT.

9. QUESTION: On RFP page 47 of 54, Subfactor B – Safety states, “Include the names, resumes, and specific safety training completed (i.e., OSHA, etc.) for the proposed Project Site Safety Manager for this project.”

On page 15 of 54, Key Personnel - Key Personnel are defined as a Project Manager, Job-site Superintendent, Quality Control Manager, and Safety Manager. There is not a required position for a “proposed Project Site Safety Manager for this project”.

Will the Government please confirm for which positions the name, resume and safety training information need to be provided?

ANSWER: The “Project Site Safety Manager” and “Safety Manager” are the same. The name of this individual, resume, and any specific training completed need to be included. OSHA training should be one of these completed training, and whatever other training related to safety the individual completed.

Amendment 03 – Issued 4/18/22

10. QUESTION: The schedule for this project is listed as Jun 1 to April 1. The last part of the work for this project will be paving and landscaping. If the paving plans close before the paving is complete then it wont happen before April 1. Also the landscape will be to seed the areas disturbed. This will not be able to happen until the end and again wont happen before April 1.

Can the schedule be extended to July 1, 2023?

ANSWER:

All activities associated with the specifications and drawings shall be complete prior to April 1, 2023, except for asphalt paving and revegetation/final seeding due to availability of asphalt.

However, all entrance lanes must be operational by April 1, 2023 (Beneficial Occupancy). The lanes can be unpaved, with final asphalt paving completed by May 25, 2023.

One lane of traffic in each direction is required to be open during all aspects of the project including asphalt paving. See Specification Section 01 11 00 Summary of Work, Section 1.4 “Contractor Use of Site”.

On May 25, 2023, the Government will issue Substantial Completion (Contract Period of Performance end date). The contractor will then have 30 days to complete items on the Deficiency list, generated at final walk-through.

B09_Amendment 03_SF 30_4-18-22
B09_Amendment 03_Solicitation Questions and Answers

File details come from the government source that posted it. Updated .