B13_Questions_and_Answers_0001.pdf
PDF 200 KB Posted
- Solicitation number
- 140A1622R0017
About this file
This document contains questions and answers related to a solicitation for professional staffing services. The solicitation is being conducted by the Department of the Interior Bureau of Indian Affairs Central Office to establish a single indefinite-delivery, indefinite-quantity contract to provide economic development, energy, and mineral resources support services. The incumbent contractor is a Native American company. The period of performance is one base year starting on March 13, 2022 through March 12, 2023 with four one-year option periods. The place of performance is the Lakewood, Colorado office with potential work also taking place in Fort Berthold, North Dakota. The deadline for proposals was extended to February 10, 2022.
View the file
Other files
Show all 19
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers:
RFP# 140A1622R0017
1) Is the incumbent a Native American company?
Answer: Yes.
2) Do we have the ability to team with other companies to provide the specialists that we do not carry on our current team (i.e. Geophysicists and Geologists) Answer: Yes. Teaming arrangements like Joint Ventures (JV) are allowed as long as company or JV is considered an Indian Economic Enterprise in accordance with the solicitation.
3) Places of Performance states that services will be on-site in DEMD’s Lakewood, Colorado office and in Ft. Berthold, ND, but in Section 1.7 the SOW states that performance shall take place at the DOI, DEMD at 13922 Denver West Parkway, Suite200, Lakewood, Colorado, unless otherwise agreed to in advance by both parties. (SOW Section 6, page 22:_
• Can the government clarify the requirement?
Answer: The correct Place of performance address is:
DOI, DEMD at 13922 Denver West Parkway, Suite200, Lakewood, Colorado, unless otherwise agreed to in advance by both parties.
4) The Period of Performance is for one base period and four option years. The base period will be from March 13th, 2022 through March 12th 2023. However, in Section 7, the anticipated start date is on or about November 15, 2016. (SOW Section 7, page 22:)
Can the government clarify the start date?
Answer: Correct period of performance is March 13th, 2022 through March 12th 2023 and four option years. It’s corrected in SOW and RFP.
5) there were 4 remote positions on the original contract, but currently DEMD has consolidated all of the position to the Lakewood, CO location.
Answer: Remote positions may be allowed on a case-by-case basis as determined by COR. See section 1.7.1.
6) We have been unable to locate Attachment 4 – Indian Economic Enterprise Representation Form. (Section L.2: Addendum to FAR 52.212-1 1. Solicitation Response Instructions and Conditions: Identifies Attachment 4 – DIAR 1452.280 – 4, as the Indian Economic Enterprise Representation Form)
Answer: See Page 51 of the RFP. Attachment 4 removed. Separate – Indian Economic Enterprise Representation Form will not be provided.
7) On page 52, Section J – List of Attachments: Attachment 4 is identified as SOW First Task
Order.
Answer: Corrected Attachment Number:
Attachment 4 – Wage Determination Attachment 5 – Task Order 1st SOW Attachment 6 – Task Order Price Table
8) Please clarify the location and numbering of Attachment 4 – DIAR 1452.280 -4 Indian
Economic Enterprise Representation Form.
Answer: See Page 51 of the RFP. Attachment 4 Indian Economic Enterprise Representation Form removed. Attachment 4 is now the Wage Determination
9) Requests an extension until Monday, February 14, 2022 in order to allow bidders to more time to respond to the solicitation after the government responds to the questions and/or clarifications that are submitted.
Answer: RFP closing date will be extending until February 10, 2022.
10) Section J – List of Attachments: It lists “Attachment 5 – Wage Determination”, however I did not see that attachment or any wage determination. Please provide the applicable wage determination for the IDIQ proposal.
Answer: See attachment 4 with Amendment
11) B.2 Pricing Schedule: States that we are to review and follow the instructions listed on Tab 2 of Attachment 2. However, there is no Tab 2 or instruction tab in Attachment 2. Please provide the corrected Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule file.
Answer: Attachment 2 updated and attached.
12) 1.6.2.ii. Attachment 2, IDIQ Pricing: This section states to “complete Attachment 2 in full
(all boxes that are highlighted in yellow, only)”. There are no yellow boxes in the current version of Attachment 2, only green boxes for fully loaded hourly rates. Did the customer intend to have FTEs, hours and yearly totals in this file? Please provide the corrected Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule file.
Answer: Attachment 2 updated and attached.
13) Factor 5 – IDIQ Pricing: This section sounds like they will be evaluating a total price. The current version of Attachment 2 only provides a place to list fully burdened hourly rates. Please provide the corrected Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule file.
Answer: Attachment 2 updated and attached.
14) 9 Staffing Requirements & Attachment 3: “9 Staffing Requirements” states that “The government estimates an initial base period workload that requires approximately 50 professional staff.“. At the bottom of the first page, of Attachment 3, there is a reference to 70 FTEs. Could the customer please clarify the number of FTEs required for this effort?
Answer: Attachment 2 updated and attached.
15) Attachment 3: Contains a “Loan Specialist – Zone Assistant” labor category. This labor category is not included in the Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule file. Please clarify if this is a required labor category and update either Attachment 3 or Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule appropriately.
Answer: Pricing Schedule has been updated.
16) Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule: What is the significance of the asterisk next to some of the labor categories?
Answer: asterisk removed.
17) Attachment 2 – IDIQ Pricing Schedule: Please provide an updated/corrected Attachment 2, based on the questions above.
Answer: See updated Attachment 2
18) Section L.1 (c): Please clarification that the Acceptance Period is 30 days.
Answer: The offeror agrees the prices will not change in the next 30 days while the Government reviews offers and selects an awardee.
19) Section L.2.1: Within the table the Past Performance states that the page count is
“Unlimited”, however in Section L.2.1.6.iii.b. the solicitation states” Each past performance record shall not exceed 1 page and each past performance record shall be on its own page.” Please clarify that the page count. Was it the government’s intent to limit each individual past performance example to (1) page each or other?
Answer: Language updated to: Each past performance record shall not exceed 1 page and each past performance record shall be on its own page.
20) Section L.2.1.6.iii.b: In regard to the five (5) years relevancy, is the relevant time limit the release of the current solicitation or the date of contract award?
Answer: Release of the current solicitation.
21) Section L.2.1.6.iii.b: Will the government accept a Teaming Partner past performance as
Prime’s past performance?
Answer: Yes, if the past performance is relevant to this solicitation.
22) The table states that “Attachment 4 and completed statement on page 61 of the RFP” should be included in the response, with a 2-page limit. Section J, List of Attachments identifies Attachment 4 as the SOW for the first Task Order. Will the Government please provide a corrected Attachment 4, or clarify this requirement? (Pg 78, Para 1. Solicitation Response Instructions and Conditions table)
Answer: Attachment list is updated.
23) Required font size is 12pt. Will the Government allow a smaller font for graphics and tables?
Answer: Yes.
24) Para B.2 states that instructions are listed on Tab 2 of Attachment 2. Attachment 2 does not appear to have a Tab 2. Will the Government please provide these instructions?
Answer: Yes, Attachment 2 has been updated.
25) Will the Government please provide a plug number for travel?
Answer: Attachment 2 updated, and travel amount provided.
26) There are two sections for “minimum education and experience requirements”, and knowledge/skills do not seem to be related to the IT field. Will the Government please validate that this information is accurate?
Answer: On p. 26 “Knowledge and Skills” and the subsequent “minimum education and experience requirements” are intended for the Economic Development Position (found on p. 20).
This formatting error has been corrected.
27) Can the government clarify the pricing requirements for the first task order? Does this imply that separate pricing for the first task order is not required?
Answer: Attachment 5 Task Order Pricing spreadsheet added to the amendment.
28) This section references the IDIQ Program Manager. The IDIQ SOW (1.10.7 page 9) references an IDIQ-level Project Manager. Are these terms used interchangeably, referencing the same position?
Answer: Yes.
29) There are no yellow highlighted cells on the pricing schedule. Can the government clarify what information is required for Section 2 Cost/Price Factors.
Answer: Pricing table updated.
30) Can the government clarify the statement regarding the submission of proposal one working day prior to date specified? The instructions indicate email submission on 3 Feb. The cited FAR clause indicates it must be transmitted NLT 5:00pm the day prior.
Answer: RFP is due is extended by the due date which is February 10th, 2022.
31) Paragraph states offerors should review and follow the instructions listed in Tab 2 of Attachment 2. Attachment 2 appears to be missing Tab 2
Answer: TAB 2 instruction attached.
32) Please confirm rates shall be for the District of Columbia Answer: Wage Determination attached as Attachment 4. Rates shall be for Lakewood Colorado.
33) Please provide Attachment 5 – Wage Determination that Proposed Rates should be based on.
Answer: Attached.
34) No total formula(s) are in the spreadsheet, Formulas don’t start until the column for Option 2, is that correct. Also, the formulas do not allow escalation. Can the government provide further guidance or revised pricing template?
Answer: See updated Price Table.
35) Does the “Key Personnel” Resume count toward page limitations?
Answer: No
36) Fifth row of chart List attachment 4 as the DIAR 1452.280-4. However, Section J list Attachment 4 as First Task Order, while First Task Order is labeled as Attachment 5. please clarify. Part 2. Please provide Indian Economic Enterprise Rep. Form
Answer: See Page 51 of the RFP. Attachment 4 removed.
37) Section H.14 Emergency or Special Event Services of the Solicitation document states the Contractor may be required to perform and/or provide services outside the normal hours of duty. Can the Government please clarify if the Contractor will be able to invoice for overtime as necessary?
Answer: Travel requirements may require the contractor to perform duties outside of the normal working hours of 6:00 a.m. to 6:00 p.m. Mountain Time, Monday through Friday, except for Federal holidays. Overtime is not allowed.
38) Section H.19 Hours of Work of the Solicitation document does not detail the normal business hours. Can the Government please confirm the normal business hours as stated in the Statement of Work are from 6:00 a.m. to 6:00 p.m. Mountain Time, Monday through Friday, except for Federal holidays identified in section 1.8.1.1?
Answer: Yes, 6:00 a.m. to 6:00 p.m. Mountain Time, Monday through Friday, except for Federal holidays are normal business hours.
39) L.1 FAR 52.212-1 (c) states the period for acceptance of offers shall be 30 calendar days from the date specified for receipt of offers; however, L.2 Addendum to FAR 52.212-1 (1.2), third bullet states the offeror guarantees their proposal for a period of 90 days of receipt by the Government of their final offer. Can the Government please clarify the validity period for offerors response?
Answer: 90 days
40) Section G.2 Federal Holidays in the Solicitation document states Juneteenth is a Federal Holiday; however, the Statement of Work, section 1.8.1.1 List of Federal Holidays does not list this Federal Holiday. Can the Government please confirm Juneteenth as a Federal Holiday?
Answer: Juneteenth is a Federal Holiday. SOW updated.
End of Questions and Answers
File details come from the government source that posted it. Updated .