Amendment 0002.pdf

PDF 266 KB Posted

Attached to
FY21 Henry Bigelow Drydock Repairs
Solicitation number
1305M220QNMAN0190
Issued by

About this file

This document is an amendment to a solicitation for FY21 drydock repairs of the NOAA research vessel Henry Bigelow. The amendment provides additional specifications, drawings, manuals and answers to questions from prospective offerors. Repair and replacement work includes hull treatment and preservation, shaft removal and inspection, generator and bow thruster overhauls, trawl winch drum replacement, portlight repairs, electrical and camera system upgrades, and life raft certifications. The solicitation was issued by NOAA with responses due by June 30, 2020. The amendment does not change the response due date. Offerors must acknowledge receipt of the amendment for their responses to be considered. The Department of Commerce National Oceanic and Atmospheric Administration is the contracting agency for the vessel repairs.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 0003.pdf PDF
(134)Knuckle Boom Crane_Part2.pdf PDF
(134)Knuckle Boom Crane_Part1.pdf PDF
Bigelow Trawl Winch Drawings.pdf PDF
VideoXpert.pdf PDF
HB FY21 Dry Dock Repair Spec_Rev 1.pdf PDF
(012)Centerboard_Rev1.pdf PDF
HB 124931 Cover.pdf PDF
HB310 FRV40 225 041 010 Generator 3 Phase Synchronous.pdf PDF
HB-085 FA02 General Arrangements.pdf PDF
HB-568 (FRV40-225-008-010) Bow Thruster.pdf PDF
HB-300 FE01 Power One Line.pdf PDF
HB-085 FA04 Docking Drawing.pdf PDF
HB-461 FE93 Transducer Arrangement and Installation(1).pdf PDF
VideoXpert Professional v 3 7 Product Specification.pdf PDF
HB167 FH62 STRL Doors Hatches Manholes Scuttles.pdf PDF
HB-512-5010 Assy Unit 5010 HVAC A_D.pdf PDF
AMC 0001F General Requirements for Contract Repair Work on NOAA Ships.pdf PDF
AMC-0001F General Requirements for Contract Repair Work on NOAA Ships.pdf PDF
HB-100 FH68 BERP _ WERP Key Plan and Details.pdf PDF
Appleton Drawing AMD-2129 REV 0 Jib Pin Assembly.pdf PDF
HB FY20 Liferaft Certificates.pdf PDF
Naval Ships Technical Manual 081 Waterborne Underwater Hull Cleaning of Navy Ships.pdf PDF
HB-160 FH19 Centerboard Bottom Void Scantlings(1).pdf PDF
HB 124622 Sleeve Doubler 3inch NPS.pdf PDF
HB-085 FA01 Outboard Profile.pdf PDF
CC-7137_Plan_001.pdf PDF
Air Box and Generator Pictures (1).pdf PDF
P 1097 19 Henry B. Bigelow LeBus Sleeves.pdf PDF
HB 124930 Casing.pdf PDF
Aft Deck Hatch.pdf PDF
Airmar B17-HP Temp Sensor.pdf PDF
HB-160 FH19 Centerboard Bottom Void Scantlings.pdf PDF
HB-461 FE93 Transducer Arrangement and Installation.pdf PDF
HB-461-002 EM2040 Installation Cable Run Sheets.pdf PDF
Standard - MIL-STD-2199A Glass Reinforced Plastic Covering for Propeller Shafts.pdf PDF
MOC-631-2D Coating Systems for Steel Surfaces.pdf PDF
(005)Line Shaft and Thrust Bearing Manual.pdf PDF
AMC-300-1 Overhaul of Electrical Rotating Machinery.pdf PDF
Amendment 0001.pdf PDF
(006)SternTubeBearing and Shaft Seal Resubmittal.pdf PDF
Furuno FE800 Installation Manual.pdf PDF
HB-461-001 EM2040 MkII 0.4x0.7 Installation.pdf PDF
Airmar Owners Guide _ Installation Instructions - SS577- 33-495-01.pdf PDF
Radial-Rubber-Tile-RBT-Submittal.pdf PDF
MOC-573-2 Overhaul-Repair of Hydraulic Cylinders.pdf PDF
S6900 General Requirement for Electrical-Electronic Items.pdf PDF
MOC-631-3B Underwater Body Ablative Coating System.pdf PDF
(139)Cathelco Antifouling System.pdf PDF
IEEE.pdf PDF
Show 40 more

Latest 50 of 106 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

3. EFFECTIVE DATE

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

AMENDMENT/MODIFICATION NO.

07/17/2020 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

NMAN7200-20-01280

6. ISSUED BY CODE AJ930073 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

NOAA/ERAD

200 GRANBY STREET

NORFOLK, VA 23510

See Block 6

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

CODE FACILITY CODE

(X) 9 A. AMENDMENT OF SOLICITATION

NO.

1305M220QNMAN0190

9B. DATED (SEE ITEM 11)

06/30/2020

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, X is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

N/A

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.

IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, x is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

The purpose of this Amendment is provide the following:

1. References.

2. Drawings.

3. Specifications HB FY21 Drydock Repair Spec Mar 2020-Rev1.

4. Questions and Answers.

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

15B. CONTRACTOR/OFFEROR 15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Questions and Answers

HENRY BIGELOW DRYDOCK FY21

Question 1:

Drawing HB 085 – General Arrangement

Answer 1:

Attached to Amendment 0002.

Question 2:

Tech Manual – Waterborne Underwater Hull Cleaning Navy Ships

Answer 2:

Attached to Amendment 0002.

Question 3:

Item 2 general – para. 2.2.3 lead. What is meant by sheathing? Also, do we have to try and budget for lead abatement or will lead removal be handled via AIR upon discovery?

Answer 3:

It is 1 pound lead septum. The lead septum is in between an inner and outer layer of insulation as shown on drawing HB-085 FF01, “Insulation Arrangement”. There is no lead paint on the ship.

Question 4:

Item 3 Basic Items – Security. Can you please confirm the requirements of roving security for weekend and holidays? Normally it would be required round the clock if no one is onboard working.

Answer 4:

Security on weekends and holidays will be 24 hours per day even if work is going on the ship.

Question 5:

Item 3.9 Shaft Removal – It states “2. Provide the services of the local ABS surveyor to inspect the tail shaft.” Is that cost to be burdened by NOAA thru the ABS IDIQ?

Answer 5:

The cost for all ABS will be paid for by NOAA through the ABS IDIQ contract.

Question 6:

Item 3.3 paragraph g. pipe penetrations. Please confirm that the intent is to crop and renew all overboard penetrations. We just need clarification that NOAA is not talking about waster pieces.

Answer 6:

Renew from sea valve to the hull. Not just waster pieces.

Question 7:

Item 3.17 Crane Repair – Are you able to confirm there is no Appleton parts GFE. I’m still working with Appleton but typically there are very long lead times with some of their parts.

Answer 7:

There is no GFE for this work item. Contractor to supply all parts.

Question 8:

Item 3.23 Aft Deck – Can you confirm that the tiles are asbestos free? Also, Is there a drawing available for the deck hatch the spec mentions?

Answer 8:

The asphalt deck tiles are asbestos free. The closest information that I have is the attached drawing HB-167 FH62, "Strl Doors, Hatches, Manholes & Scuttles" item number 207 and the attached pictures showing the exterior and interior of the hatch. Included in Amendment 0002

Question 9:

Item 3.22 trawl Winch – Do you have any drawings of the drum sleeve? There is no information in the spec to bid from. It does not call out even the winch model.

Answer 9:

The trawl winches were manufactured by Rapp Marine (now owned by MacGregor). The winches are TWS-10040/36.36 (see attached). Attached are quotes we received from Rapp Marine to have new LeBus sleeves made. The contractor should be able to go directly to LeBus to get quotes. Included in Amendment 0002

Question 10:

Is QP-1 certification required for all preservation? If an independent NACE inspector is available during the preservation work does that change the requirements of QP-1?

Answer 10:

An independent NACE inspector is satisfactory for all preservation work.

Question 11:

What is the expected quantity of liquid in each tank at arrival?

Answer 11:

We cannot answer this question as there are too many variables involved. The ship will try to arrive at the yard with as little liquid loads as possible. Any tanks that are empty will still have anywhere from 20 – 50 gallons of liquid in them. Ship’s force can transfer liquid loads when needed to access to tanks. This process will need to be coordinated between the shipyard and the ship. Most ballast tanks will be full upon arrival. Some fuel tanks will be empty but others may be full. Voids will be empty.

Question 12:

Since multiple solicitations are available for bid at once, if a contractor bids multiple NOAA vessel contracts and is low bidder on two (2) or more, but only has the capability to handle one vessel at a time, how does NOAA intend to make the award?

Answer12:

Per the RFQ, the Government will award a contract resulting from the solicitation to the responsible Contractor whose quote conforming to the solicitation will be most advantageous to the Government, price and other factors considered. If one contractor is initially determined to be the best value for more than one award, but only has the capability to handle one vessel at a time, this contractor will receive one award. The other award(s) will go the contractor(s) determined to have the next best value.

Question 13:

WI 3.2 - Please provide the docking drawing HB-085 FA 04; the lightship drafts; and an estimation of the vessel draft at arrival.

Answer 13:

Drawing(s) have been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020- Rev1. Attached to Amendment 0002.

Question 14:

Please provide the Std Spec MOC-000-1G, latest revision.

Answer 14:

There is not a Std Spec MOC-000-1G. There is a Std Spec AMC-0001F and it is in the attached to Amendment 0002.

Question 15:

WI 3.3.4.h – Please provide the appropriate SW System and Hull Drawings.

Answer 15:

Drawing(s) have been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020- Rev1. Attached to Amendment 0002.

Question 16:

WI 3.3.4.h – Please confirm that the piping replacement is limited to overboard piping and not inlet or suction piping.

Answer 16:

Piping replacement if limited to the overboard piping from the existing sea valve to the hull.

Question 17:

WI 3.3.5.a – Please provide the method for pressure testing the new overboard piping to 50 psig.

Answer 17:

The spec has been changed from 50 psig to 10 psig for the overboard piping outboard of the sea valve. Attached to Amendment 0002.

Question 18:

Table 3.3.1 – Please provide missing valve information for valve #’s 9, 14, 15, 18, 22, 28, 30 & 31.

Answer 18:

Valve tags are missing on these valve and therefore cannot be identified by valve number.

Question 19 Table 3.3.1 – Valve #’s 10 & 11 have the same, specific valve ID. Please clarify.

Answer 19:

Spec has been updated for valve number 11. Attached to Amendment 0002.

Question 20:

WI 3.5 - Will the service be for the ICCP system and the antifouling system?

Answer 20:

Yes

Question 21:

WI 3.5 - Will any of the ICCP/AF spares that may have been supplied to the vessel be GFM?

Answer 21:

No

Question 22:

WI 3.5 - What are the serial numbers of the ICCP/AF systems?

Answer 22:

No serial numbers are available. Only information we have are what’s in the tech manual.

Question 23:

WI 3.7 – Please provide the TM HB-568 for the Bow Thruster.

Answer 23:

TM has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 24:

WI 3.15 -Please provide tech manuals for generators.

Answer 24:

TM has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 25:

WI 3.15 - What is the recommended location for the hull cut?

Answer 25:

Upper engine room, starboard side between frames between frames 54 and 57. This area of the hull has been cutout before.

Question 26:

WI 3.15 - What interferences will need to be moved in order to perform the hull cut and remove the units? Please provide drawings and tech manuals for these systems.

Answer 26:

The aft propulsion motor air box will need to be moved aft to allow for the removal of the two port generators. Some main seawater piping would need to be disconnected for the air box heat exchanger. I have added some pictures of the air box and other interferences that would need to be removed to allow for the removal of the generators. The pictures are labeled Air Box and Generator Pictures. Remove the chill water plate heat exchanger and associated piping from the upper starboard engine room.

TM has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 27:

WI 3.16 - Please provide Technical Manual FRV40-226-012-010, “Centerboard, Retractable and

HPU

Answer 27:

TM has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 28:

WI 3.16 - Please provide NOAA Drawing HB-461 FE93 “Transducer Arrangement and Installation. (Drawing HB-461 FE93 “Transducer Arrangement and Installation”)

Answer 28:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 29:

WI 3.16 -Please provide NOAA Drawing HB-160 FH19, “Centerboard Bottom Void Scantlings”.

Answer 29:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 30:

WI 3.16 -Please provide Drawing HB-100 FH68, “BERP/WERP Key Plan and Details”

Answer 30:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev.

attached to Amendment 0002.

Question 31:

WI 3.17 -Please provide Appleton Drawing AMD 2129 “Jib Pin Assembly” (Not in Tech Manual).

Answer 31:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 32:

WI 3.21 - The “Intent” sentence is Incomplete. Please provide the complete “Intent”.

Answer 32:

Intent sentence has been updated in the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 33:

WI 3.21 - Can we obtain HVAC drawings for spaces that apply to work item 3.21?

Answer 33:

Drawing HB-512-5010, “Assy Unit 5010 HVAC A&D” has been added to the solicitation. The HVAC unit that runs through the inboard overhead of the CO2 room is labeled E01 on the drawing. Included in Amendment 0002

Question 34:

WI 3.22 - No references were referenced in this WI. Please provide trawl winch tech manuals and drawings.

Answer 34:

The drawings of the trawl winches were added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1attached to Amendment 0002.

Question 35:

WI 3.25 - For the “Temperature Sensor & Housing Replacement” task, the spec calls out an Airmar Sensor #44-026-2-91 with an Airmar SS Housing: #SS577-33-495-01. This sensor has not been made since 2008. The direct replacement is an Airmar B-17-STEMP. This has a

BRONZE cap/face and sleeve and comes with bronze housing. The SS Housing closest alternative is an Airmar HT-200-SV-N2, which is a NEMA 2000 sensor and comes with the SS housing. Please clarify.

Answer 35:

We want to use the direct replacement but once received the bronze housing will be removed from the sensor and the SS housing installed. The spec has been update to reflect the new sensor part number. Attached to Amendment 0002.

Question 36:

WI 4.2 - Please provide reference: NOAA Drawing HB 124930, “Casing”

Answer 37:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 37 WI 4.2 - Please provide reference: NOAA HB 124622, “Sleeve Doubler, 3-inch NPS”

Answer 37:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 38:

WI 4.2 - Please provide reference: NOAA HB 124931, “Cover”

Answer 38:

Drawing has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Question 39:

WI 4.2 - Please provide reference: NOAA HB Casing, “Assembly”

Answer 39:

This reference was a duplicate and has been removed from the spec.

Question 40:

WI 7.5 - Drawing does not show construction/assembly of portlights. Please provide further references detailing how portlights are assembled. Are portlights riveted or held together with hardware?

Answer 40:

A detailed drawing of the portlights have been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1 attached to Amendment 0002.

Drawing is Cornell-Carr Drawing CC-7137, “Weld-On Fixed Portlight” included in Amendment 0002.

Question 41:

WI 7.5 - Will window box frame around portlights need to be removed/disassembled in order to complete work?

Answer 41:

No.

Question 42:

WI 7.5 - What interferences in portlight spaces should we be aware of during the bidding process?

Answer 42:

None

Question 43:

WI 8.1 - Please provide reference: NOAA Drawing HB-085 FA02, “General Arrangements”

Answer 43:

Drawing has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 44 WI 8.1 - Please provide reference: NOAAS Henry Bigelow ICP System Datasheets

Answer 44:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 45:

WI 8.2 Please provide reference: d. IEEE Std 45 IEEE “Recommended Practice for Electric Installations on Shipboard"

Answer 45:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 46:

WI 8.2 -Please provide reference: e. Camera and specification sheets?

Answer 46:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 47:

WI 8.2 - Please provide reference: f. Camera controller mouse specification sheet.

Answer 47:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 47:

WI 8.2 - Please provide reference: g. VideoXpert Professional v 3.7 Product Specification

Answer 47:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 48:

WI 8.2 - Please provide reference: h. VideoXpert Shared Display Product Specification.

Answer 48:

Reference has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 49:

WI 4.3 – Please provide reference 4.3.2.a “Power One Line-UPS” NOAA Dwg. HB-300-FE01.

Answer 49:

Drawing has been added to the solicitation. Attached to Amendment 0002.

Question 50:

WI 7.1 – Please provide contact details of Intelligent Automation Systems, Inc.

Answer 50:

Contact information has been added to the specifications HB FY21 Drydock Repair Spec MAR 2020-Rev1. Attached to Amendment 002.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

File details come from the government source that posted it. Updated .