Oil Water Separator Maintenance
Awarded Award Notice Posted
- Solicitation number
- FA5000-12-R-0002OWS_JBER
- Agency
- Pacific Air Forces Air Force, Department of Defense
- Awarded
- to Tutka, LLC
- Set-aside
- Total Small Business
Opportunity facts
- Contract number
- FA5000-12-C-0003 Federal contract award
- NAICS code
- 562998 All Other Miscellaneous Waste Management Services
- PSC
- Not on record
- Place of performance
- 10480 22nd Street Jber, Alaska 99506, United States
Notice details come from SAM.gov. Updated .
Notice text
4 versions
Update #4 · Latest ·
Added: Dec 27, 2011 4:45 pm
The purpose of this amendment is to add DFARS Clause 252-212-7001 to this solicitation. If pricing of submitted proposal differs from what was originally submitted, adjusted prices need to be justified and identified as to which part of the pricing is effected by which part of the clause.
Deadline for confirming receipt of this amendment and modified proposal pricing is due on 28 December by 1400 AST.
All other terms and conditions remain unchanged.
Update #3 ·
Added: Dec 02, 2011 3:05 pm
The following is in response to questions that have been recieved:
QUESTIONS AND ANSWERS
Question 1: In Amendment #1 it was stated that for CLIN 0002, (seasonal
OWS Cleaning), the total quantity will be 12 for the base year, will the
Quantity change in the pricing sheet?
Answer 1: The SF 1449 for CLIN 0002 should reflect 12 and has been changed
with this amendment.
Question 2: While labor rates were provided for the base year, what rates
or escalation should be used for option years?
Answer 2: Please visit the Department of Labor website for changes. The
Wage Determination that is currently incorporated in this solicitation is
the current DOL Wage rates and they are only updated when DOL issues a
change.
Question 3: For CLINs 0004 (Receive & Perform Routine Service Calls) and
0007 (Special Maintenance Projects), are we allowed to list a markup for
parts and materials used?
Answer 3: No. Reimbursement is based on the actual price of parts and materials paid by the Contractor; profit, overhead and G&A will not be allowed.
Update #2 ·
Added: Nov 28, 2011 6:43 pm
The following are the questions that have been received and the government's response to them:
Question 1: We need any historical data on volumes of waste generated during cleanings at each facility so we can determine quantities of drums needed. We are assuming we will need to provide drums for waste containerization as per Section 1.3.6 of the Performance Work Statement even though Chapter 10, section 10.1.1 of OPLAN 19-3 states that "Drum or containers for wastes generated by servicing operations will be provided by the 673 CES/CEANQHWC as necessary."
Answer 1: This contract represents a new approach to the OWS service and maintenance work. Historically, the contractor, in the process of cleaning the OWS unit would remove all of the water, oil, and sludge together into a vacuum truck. This truck would then transport all material to one location and separate out phases for drying. Therefore, the material to be disposed of was a dry "cake-like" material with a low moisture content. Unfortunately, changes in the regulations now prevent us from continuing this process. As a result, the sludge that will have to be removed and drummed during cleanings will have a much higher moisture contain and thereby greater volume. As a result, we have no way of knowing the amounts/volumes that will be removed from each location.
Question 2: CLIN 0002 lists a quantity of 21, but for the base period (1 Jan 2012-30 Sep 2012) there are only four (4) months of "Seasonal OWS Cleanings" for the three (3) specified buildings for a total of twelve (12)?
Answer 2: This is correct because the base year has been reduced to a 9 month period.
Question 3: Please confirm the methodology that will be used to evaluate the bids for this scope of work and the work histories of prospective bidders.
Answer 3: Please refer to FAR ADDENDUM 52.212-2 (B) within the solicitation for clarification.
Question 4: Please explain the deviation of a 3-year requirement--especially given that the Government has historically required 5 years.
Answer 4: The past performance evaluation considers each offeror's demonstrated recent and relevant record of performance in supplying products and services that meet requirement and it is in the best interest of the government. The government is changing the original 3 year past performance to 5 years.
Question 5: In the event, a contractor "teams" with another company with a higher level of experience in Oil/Water Separator maintenance, would that contractor get maximum benefit for the experience of the team if that contractor were to be the prime contractor on this project?
Answer 5: Please refer to FAR ADDENDUM 52.212-2 (B) within the solicitation for clarification. Total files size shall not exceed 4 MB.
Question 6: Since requiring experience in the past 3 years will preclude all local contractors from bidding this contract, would the Contracting Office consider experience in the past 5 years as being acceptable?
Answer 6: The government is changing the original 3 years past performance to 5 years. Please be sure to fully understand the Performance Work Statement; in that the methodology has changed significantly from what has been done in the past.
Question 7: The solicitation states that the price and past performance proposals should not exceed 25 pages - these forms are provided with the solicitation. (Ref pg. 40) Is there a page total on the Technical portion of proposal submittals?
Answer 7: The Technical portion of the proposal shall not exceed 25 pages. Total file size shall not exceed 4 MB.
If hand carrying proposal on 5 or 6 December please deliver to Ms. Cindy Thompson in Suite 344.
Update #1 ·
Added: Nov 15, 2011 5:59 pm
Joint Base Elmendorf Richardson, Alaska intends to award a Firm-Fixed price contract for Oil Water Separator Maintenance Services. The contractor shall furnish all management, supervision, labor, parts, material, and equipment necessary to perform the required services. Work shall comply with government and commercial standards for maintenance and repair of these units as well as all federal, state, and local requirements that apply.
Period of performance will be a nine month base period and two one-year options. Anticipated start date is 1 January 2012. The applicable North American Industry Classification (NAICS) Code for this procurement is 562998 with a small business size standard of $7M.
NOTE: All prospective contractors must be registered in the Central Contractor Registration (CCR) in order to be eligible for contract award. Registration may take up to three weeks to complete, so immediate attention to ensure eligibility is recommended. For registration, go to http://ccr.gov and follow the instructions.
The primary point of contact for this requirement is 1st Lt Jessica Steinhoff, Contract Administrator, Phone (907) 552-6660; FAX (907) 552-7496; e-mail jessica.steinhoff@elmendorf.af.mil. The alternate POC is Edith Smith, Team Lead, phone (907) 552-5566; FAX (907) 552-7496, e-mail edith.smith@elmendorf.af.mil.
Attachments
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| FA5000-12-R-0002-0003.pdf | ||
| FA5000-12-R-0002 Amendment 0002.pdf | ||
| FA5000-12-R-0002 Amendment 0001.pdf | ||
| Attachment 7 SMP Form.docx | DOCX document | |
| FY12 OWS Inventory 10-25-11.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| FY12 PWS dated 25 Oct 11.docx | DOCX document | |
| PAST AND PRESENT PERFORMANCE QUESTIONNAIRE FINAL.doc | DOC document | |
| FA5000-12-R-0002.pdf | ||
| WD 05-2017 REV 15 06-13-11.pdf | ||
| 25-JULY-2011-FINAL-SIGNED-sans-copyrighted-charts.pdf | ||
| PP Information FINAL.doc | DOC document |
Show all 11
On GovTribe
Work this opportunity on GovTribe
- Track it in your pipeline
- Find teaming partners
- Similar opportunities
- Ask GovTribe AI about this opportunity