Louisiana facilities maintenance

Closed Solicitation Posted

This opportunity was awarded. See the award notice from .

Solicitation number
36C78620Q0082
Agency
Responses due
Set-aside
Service-Disabled Veteran-Owned Small Business

Opportunity facts

NAICS code
561730 Landscaping Services
Place of performance
Louisiana National Cemetery 303 W. Mount Pleasant Rd. Zachary, LA 70791, United States

Notice details come from SAM.gov. Updated .

Notice text

6 versions

Update #6 · Latest ·

The purpose of this amendment is to address questions from prospective vendors, incorporate drawings of buildings requiring janitorial services, and revised the solicitation response date and time to November 18, 2019 at 4:00 pm EST.

Question 1: What is the number of bathrooms needing services?

Answer 1: 10

Question 2: What is the number of bathroom stalls?

Answer 2: 14 conventional toilets and 6 urinals

Question 3: Number of soap dispensers?

Answer 3: 14 soap dispensers

Question 4: Square footage of carpeted and non carpeted areas?

Answer 4: Exact square footage of these areas in not available. Reference attached floor plans detailing the layout of the buildings requiring services and the carpeted & non carpeted areas.

Update #5 ·

The purpose of this amendment to the solicitation is to address questions from prospective vendors and to modify the language on page 2 of the RFQ.

Question 1: Paragraph 19 of the PWS states The Contractor shall be responsible for supplying all equipment, personnel, tools, supplies and materials necessary to perform the services required by this contract. Â Can you please clarify whether the contractor is required to supply toilet paper, paper towels, hand soap, trash liners, and/or any additional consumable items?

Answer 1: Yes. The contractor shall be responsible for all consumable items.

Question 2: The pricing sheet in the RFQ references CLINS ending in 011 that we are to price custodial services in weekly units. The Performance Work Statement section 3.8 requires custodial tasks to be performed daily. Invoicing is generally required to occur monthly. Therefore, if we are required to price in weekly units, there will be months when only partial week units will appear on the invoice. Please clarify?

Answer 2: Invoices will be submitted every four weeks, in arrears.

Question 3: On Page 2 of the RFQ it states: PRICE SCHEDULE: Contractor shall provide all labor, supervision, material, equipment, tools and supplies to complete grave excavations, interments, and grounds and facility maintenance services to maintain the Louisiana National Cemetery located at 303 W Mount Pleasant Road, Zachary, LA 70791, following National Cemetery Administration standards.   Can you clarify that grave excavations and interments  are not part of the scope of work?

Answer 3: No grave excavations or interments are not part of the scope of work.

1. The language on page 2 of the RFQ in the price schedule is changed from,

PRICE SCHEDULE: Contractor shall provide all labor, supervision, material, equipment, tools and supplies to complete grave excavations, interments, and grounds and facility maintenance services to maintain the Louisiana National Cemetery located at 303 W Mount Pleasant Road, Zachary, LA 70791, following National Cemetery Administration standards. Contract period will consist of a base period from January 1, 2020 (or date of contract award), through September 30, 2020, with up to four (4) one-year options to extend the term of the contract through September 30, 2024. Units and services to be in accordance with Performance Work Statement, Technical Specifications, Performance Incentives/Disincentives, terms and conditions contained in this solicitation.

To:

PRICE SCHEDULE: Contractor shall provide all labor, supervision, material, equipment, tools and supplies to complete grounds and facility maintenance services to maintain the Louisiana National Cemetery located at 303 W Mount Pleasant Road, Zachary, LA 70791, following National Cemetery Administration standards. Contract period will consist of a base period from January 1, 2020 (or date of contract award), through September 30, 2020, with up to four (4) one-year options to extend the term of the contract through September 30, 2024. Units and services to be in accordance with Performance Work Statement, Technical Specifications, Performance Incentives/Disincentives, terms and conditions contained in this solicitation.

Update #4 ·

The purpose of this amendment to the solicitation is to address questions from prospective vendors.

Question 1.: In all sections, are we only quoting the areas currently able to be mowed (ref. 3.1.), trimmed (ref. 3.2.), edged (ref. 3.3.), weed controlled (ref. 3.4.) ?

Answer 1.: Reference Attachment A, Sections 3.1., 3.2., 3.3., 3.4., for areas required under CLINs ending in 01, 02, 03, 04, 05 Any changes to the existing areas, to include both increases or decreases to services required, would be subject to adjustment in accordance with FAR 52.212-4(c).

Question 2: Does question #1 include along the road to, and around the maintenance building?

Answer 2.: Yes. This area will be maintained as unimproved area.

Question 3: In 3.1.11.5, All walkways, roads and parking areas shall be swept , Is blowing considered a form of sweeping?

Answer 3.: Answer provided in solicitation amendment A0002.

Question 4.: In 3.1.11.6, Cemetery grounds area includes all of the Cemetery property to include surrounding areas of inside and outside the fence to the road. Does this include only the areas currently cleared and sodded and/or with grass growing on them, or does it include all property that may be improved and maintainable in the future?

Answer 4: Any changes to the existing areas, to include both increases or decreases to services required, would be subject to adjustment in accordance with FAR 52.212-4(c).

Update #3 ·

The purpose of this amendment to the solicitation is to address questions from prospective vendors.

Question 1: Can you give a reason as to why the current contract was not extended or why the option year was not exercised?

Answer 1: All the elements of FAR 17.207(c) were not met.

Question 2: Can you site any deficiencies with the current contract holder regarding their work at the cemetery?

Answer 2: No. A Freedom for Information Act (FOIA) request would be the proper means to obtain this information.

Question 3: On page 3 paragraph 3.1 the SOW states that weekly mow/trim service will need to be provided during the growing season (February - November) however the pricing format shows that service will be needed for 52 weeks. Also, can you please clarify if services during the non-growing season are on an "as needed" basis, or if we'll be called in.

Answer 3: The quantities in the schedule are estimates only. See Attachment A, Section 3.1.1. for acceptable grass heights.

Question 4: The SOW says leaves are to be removed from internment areas. Is this basically meaning the improved areas or just areas around the headstones or columbarium areas?

Answer 4:  For all improved areas; Leaves, nuts, and twigs shall be hand raked, vacuumed or blown by walk-behind push type machines from interment areas into the roadways, and then collected and properly disposed of from Cemetery grounds which includes right of way outside Cemetery fence. Any accumulations of mulched leaves shall be removed from the Cemetery grounds and properly disposed of.

Question 5: Paragraph 3.1.11.5 says that all walkways roads and parking areas must be swept. Are we able to use blowers?

Answer 5: Mechanical machines as blowers can be use for small particles; for large items hand picked; brooms and/or sweepers should be used. At no time any chemicals will be used.  Â

Question 6: Can you please provide the current company that's providing the service and the price of their last option year was?

Answer 6: Provided in amendment A0001.

Question 7: Does the cemetery have irrigation throughout the improved areas?

Answer 7: Yes.

Question 8: Can you provide the average number of services that are held per week?

Answer 8: 6 / week.

Question 9: Will you accept PPIRS/CPARS reports in lieu or a past performance report?

Answer 9: Yes.Â

Update #2 ·

The purpose of this amendment to the solicitation is to address questions from prospective vendors:

Question 1: Is this a new requirement?

Answer 1: No. This solicitation replaces contract 36C78619D0089 awarded to Training Technologies and Support, Inc., 1931 Woodridge Dr., Leavenworth, KS 66048; was awarded on 3/4/2019; and had a period of performance beginning on 4/1/2019.

Question 2: What was the total awarded dollar amount?

Answer 2: The total estimated value of the contract (base plus 4, one-year options, if exercised) was $555,225.85.

Question 3: Are there any changes to the scope of work for this solicitation from the current contract?

Answer 3: No changes were made to the current requirement and this solicitation.

Update #1 ·

36C78620Q0082 ATTACHED

Files

File Type Posted
36C78620Q0082-0005011.pdf PDF
36C78620Q0082-0005008.docx DOCX document
36C78620Q0082-0005010.png PNG image
36C78620Q0082-0005009.png PNG image
36C78620Q0082-0004000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0004000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0003000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0003000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0002000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0002000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0001000.docx DOCX document
36C78620Q0082-0001000.docx DOCX document
36C78620Q0082-004.docx DOCX document
36C78620Q0082-000.docx DOCX document
36C78620Q0082-001.pdf PDF
36C78620Q0082-002.pdf PDF
36C78620Q0082-003.pdf PDF
36C78620Q0082-004.docx DOCX document
36C78620Q0082-000.docx DOCX document
36C78620Q0082-003.pdf PDF
36C78620Q0082-002.pdf PDF
36C78620Q0082-001.pdf PDF
Show all 22

Notice history

Notice Type Posted
Louisiana facilities maintenance FEB 2020 - SEP 2024 Award Award Notice
This notice Latest solicitation Solicitation

On GovTribe

Work this opportunity

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity

GovTribe for Federal Contractors