About this file

Q A questions and answers

View the file

Other files

File Type Posted
PerformanceWorkStatementRevisedMarch3 2016.pdf PDF
DUVRI.pdf PDF
HazardsGeneralList.pdf PDF
DUVRI.pdf PDF
IdoneitAppaltatore.pdf PDF
SOP.pdf PDF
PerformanceWorkStatement.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Q&A

Question #1: “On page 1 & 2 of the Subcontractor form it request information on the Chamber of Commerce registration. Can you please define this? What Chamber of Commerce registration should we have registration with and would we be disqualified from putting a proposal together if we are not registered with our local Chamber of Commerce?”

Government (GVT) Answer: As per the combined synopsis-solicitation W912PF-16-T- 0030 posted on the FBO website and amended today, the following factors shall be used to evaluate offers: Price and Certifications.

Price: The price quote will be evaluated separately from the other factors. A contract will be awarded to the Vendor who has submitted the lowest price technically acceptable. Quotes will be evaluated for fair and reasonableness and for unbalanced pricing.

Certifications:

A-Copy of the certification produced by Italian Ministero delle Attivita’ Produttive, which qualifies the Company as an “Organismo di Tipo A” in accordance with Italian D.P.R. 462-2001;

B-Copy of “Dichiarazione di non essere oggetto di provvedimenti di sospensione o interdittivi di cui all’art. 14 del D.Lgs. 81-2008.

On the other hand, the following is the Documentation requested for the responsibility determination:

- Copy of the DURC. The offeror shall provide with the proposal a copy certified and not older than ninety (90) days at the time set for the receipt of the offer of the DURC. Self-certifications are not allowed. The document MUST include the following statement otherwise the proposal will be rejected “Con il presente documento si dichara che l’impresa RISULTA REGOLARE ai fini del DURC”.

-Copy of the Certificate of the Chamber of Commerce (Certificato di Iscrizione alla Camera di Commercio, CCIA (ordinario). The offeror shall provide with the proposal a copy certified and not older than two (2) months at time set forth for the receipt of the offer.

Question #2: “With reference to subject solicitation, we would like to request information about which SOA/OG categories are requested for this contract.”

Government (GVT) Answer: The mentioned documentation is not required.

Question #3: “In reference to the solicitation in the subject line could you please confirm if this below certificate "organismo di tipo A" can be considered valid if assigned to our subcontractor Engineering Company and attached in our offer?”

Government (GVT) Answer: the sub-contract request - for all services - can be submitted only after award; the participating Company/Prime Contractor has to be in possession of the requirements as described in the combined synopsis-solicitation.

Question #4: “We are to ask you herewith the possibility to participate in the procedure in question for ATI since our company is not certified as an "organismo di tipo A" in accordance with Presidential Decree 462-2001.”

Government (GVT) Answer: For this solicitation the participation using the ATI is not authorized. In order to be evaluated for award, the company submitting the proposal shall submit a copy of the certification produced by Italian Ministero delle Attivita' Produttive qualifying the company as an "Organizmo di tipo A" and a copy of "Dichiarazione di non essere oggetto di provvedimenti di sospensione e interdittivi".

In addition, as paragraph 4.1 of the Performance Work Statement, the Contractor's personnel shall be certified (PES, PEI and PAV). In case the Contractor has not the required qualified person inside their organization a post-award request for sub-contracting could be submitted.

Question #5: “I would like to point out that our company has no employees since the clerical works are carried out directly by the legal representative, while the technicians are all freelancers. Therefore, we cannot produce the document named DURC. Anyway, we can send you a declaration signed by the legal representative. Generally, when dealing with the public administration, instead of DURC, we send a statement prepared and signed by our accountant, that the company has not employees and has fulfilled its obligations in the matter of taxes and contributions. Similarly there are no figures as RSPP, RLS, competent doctor or first aid and fire prevention operators.”

Government (GVT) Answer: Since the company do not have any employ, the requisites are extended to the company collaborator()s that shall have the requisites described by the Safety Law #81/2008, adapted to the service required. For the contractor’s qualifications, the following documentation has to be submitted together with their proposal:

a) Self-statement of their registration to the “Albo Professionale”;

b) A certificate of “regolarita’ contributive nei confronti del proprio ente previdenziale” for each collaborator. Be advised that the collaborator(s) has/have to be properly authorized by the “Ministero delle Attivita’ Produttive”. If a collaborator is able to perform the tests, but is not registered in the “Libro Matricola”, a copy of “contratto in esclusiva di collaborazione coordinate e continuative” shall be provided (Article 3, comma F, of Direttiva 11 March 2002, Ministero delle Attivita’ Produttive) together with their proposal.

The Safety Requirements included in the PWS that shall be accomplished after contract award. If a collaborator is able to perform the tests, but is not registered in the “Libro matricola”, a copy of “contratto in esclusiva di collaborazione coordinata e continuativa” must be provided (Article 3, comma F, of Direttiva 11 March 2002, Ministero delle Attivita’ Produttive).

Question #6: “Reading the solicitation, we cannot understand if the quality certification ISO 9001 is required or not.”

GVT Answer: The mentioned certification has not been requested by our Technical Office; the requested certifications are described on the FBO webpage under the combined synopsis-solicitation W912PF-16-T-0030.

Question #7: I read the PWS, however I did not see the testing standard (Italian DPR n.462/2001) in the available materials. Is this something that you can provide me a copy of?

Government (GVT) Answer: This is to inform you that the technical Office provides us the technical documentation only, not including all the referenced regulation. You can easily find these ones on internet.

File details come from the government source that posted it. Updated .