Questions_Set_4_Responses_23_dec.docx

DOCX document 32 KB Posted

Attached to
Luckey FUSRAP Remediation
Solicitation number
W912P4-14-R-0002
Issued by

About this file

Q As round 4.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment_4.doc DOC document
Questions_and_Answers_Round_6_Responses.docx DOCX document
Section_5.1.2.3_from_Final_Scope_of_Work_-_RFP_rev02.pdf PDF
CELRB_CBDPP_BHA_BWP_outlines.pdf PDF
UFGS_02_61_13_rev03.pdf PDF
UFGS_02_81_00_rev03.pdf PDF
Questions_and_Answers_Set_5_Responses.docx DOCX document
Service_Contract_Wage_Determination.pdf PDF
Final_Scope_of_Work_-_RFP_rev02.pdf PDF
CELRB_Beryllium_Variance_Updated_2014-09-12.pdf PDF
Davis_Bacon_Wage_Determination.pdf PDF
Final_Amendment_3.docx DOCX document
Task_Order_001_PWS_(Phase_I)_rev01.pdf PDF
UFGS_01_32_01.00_10_rev01.pdf PDF
UFGS_02_81_00_rev02.pdf PDF
site_vist_attendance_list.pdf PDF
Final_Amendment_2.doc DOC document
SOW_Att_3_-_Volume_Estimate_Summary_rev01.pdf PDF
UFGS_02_61_13_rev02.pdf PDF
RFP_Questions_Set_3_Responses_ernest_23_dec.docx DOCX document
RFP_Questions_Set_2_Responses.docx DOCX document
Sample_PWS__2_(Phase_III)_rev01.docx DOCX document
Final_Scope_of_Work_-_RFP_rev01.docx DOCX document
UFGS_02_61_13_rev01.pdf PDF
Amendment_1.doc DOC document
Final_Questions_and_Answers_Round_1_Responses.docx DOCX document
UFGS_01_57_23_rev01.pdf PDF
UFGS_02_81_00_rev01.pdf PDF
Scope_of_Work_-_Revised_20_Aug_2014.pdf PDF
Sample_Project__2_PWS_(Phase_III).pdf PDF
Task_Order_001_(Phase_I)_Bid_Schedule_Worksheet.xlsx XLSX spreadsheet
Task_Order_001_PWS_(Phase_I).pdf PDF
W912P4-14-R-0002_Final_Luckey_Solicitation.pdf PDF
Sample_Project__2_(Phase_III)_Bid_Schedule_Worksheet.xlsx XLSX spreadsheet
Wage_Determination.pdf PDF
PPQ_0_Form.doc DOC document
Sample_Project__1_PWS_(Phase_II).pdf PDF
Sample_Project__1_(Phase_II)_Bid_Schedule_Worksheet.xlsx XLSX spreadsheet
Section_M_-_Evaluation_Factors_for_Award_09May14.pdf PDF
Section_L_-_Instruction _Conditions_and_notices_9MAY14.pdf PDF
Show all 40

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers Round 4

1. If the Offeror’s experience is in DOE, can a bidder submit the DOE equivalent to the USACE APP?

Answer: Yes

2. The APP/SSHP/CBDPP to be submitted will be more than 1000 pages. Can these documents be provided in the original proposal volume and not in the copies?

Answer: The proposals marked “Copy” must be exactly the same as the “Original”

3. Section 3.2, Past Performance, states that the bidder’s experience must address: “Large-scale construction remediation involving multiple activities to include decontamination, shoring, water management, and waste water processing, excavation and handling of beryllium, lead and radionuclide impacted soils and debris.” Are you requiring that in one project we include all of the areas above or some of them?

Answer: All of the items don’t necessarily need to be included in each project submitted. However, per the RFP, the Government will assess the Offeror’s past performance to determine how relevant a recent effort accomplished by the Offeror is to the effort to be acquired through the source selection.

4. Based on the Section L, Volume III instructions, please confirm that only bid schedules are required for the firm-fixed price Phase I and II Task Orders and no detailed cost proposal including a breakdown for each task to include labor, materials, subcontracting, other direct costs, G&A, overhead, profit, etc) is required or part of the evaluation process.

Answer: Offeror’s prices for the firm fixed price task orders (Task Order 001 and Sample Project #1) must be provided on the bid schedules. A detailed cost proposal, including a breakdown for each task to include labor, materials, subcontracting, other direct costs, G&A, overhead, profit, etc) is not required. Offeror’s prices for the cost plus fixed fee task order (Sample Project #2) must be provided on the bid schedule and must include a breakdown for each task to include labor, materials, subcontracting, other direct costs, G&A, overhead, profit, etc.

5. The following WBS item is listed on the Phase II and III MS Excel bid schedules in hidden rows, but is not listed in the SOW or PWS documents. Is it the USACE’s intent for us not to address these scope elements in the Phase II and III pricing and/or cost proposal?

· 331XX07 Air Pollution / Gas Collection and Control - Material Sorting/Sizing Pad Air Filter Routine Maintenance Answer: The pricing data contained within the task order bid sheets are numerical relics from various iterations of the Current Working Estimate (CWE) for the entire project that were utilized when developing the SOW. This information should not be relied upon when developing cost estimates for this statement of work.

6. The following scope/WBS elements are listed in the Phase II and/or III PWSs and bid schedules but are not described in the SOW. Was this an oversight or is it the USACE’s intention to have the offerors provide their own interpretation of these WBS elements for pricing?

· 331XX0507 Sediment Barriers

· 331XX0801 Contaminated Soil Collection

· 331XX0907 Lagoons / Basins / Tanks / Dikes / Pump System

· 331XX1920 Container Handling

· 331XX1921 Transportation to Storage / Disposal Facility

· 331XX1922 Disposal Fees and Taxes Answer: These work elements are rolled up into parent WBS numbers that are described in the SOW.

7. The following scope/WBS elements are listed in the SOW but not listed in the Phase I, II, or III task orders. Can you confirm these elements are not to be addressed in the Factor 1, Subfactor 1 (Conceptual Approach) section nor in the response to the Factor 3, cost proposal?

· 331XX0204 Monitoring Wells

· 331XX10 Drums / Tanks / Structures / Miscellaneous Demolition and Removal Answer: 1) The requirement for decommissioning, installation, and development of groundwater monitoring wells has been removed from Sample Project #2.

2) Task Order 001, Sample Project #1, and Sample Project #2 do not require drums / tanks / structures / miscellaneous demolition and removal.

8. There is a disconnect in the applicability between the UFGS Section 01 22 00.00 10 MEASUREMENT AND PAYMENT terms and the PWS bid schedules. In general terms, the UFGS does not include many of the bid items, and the required work activities and bid item units are inconsistent. Specifically, Sections 1.3.4-1.3.7 reference both excavation and transportation/disposal which combine the multiple WBS elements listed below. In addition, the UFGS unit of measure for these sections is in “tons” while the individual WBS elements are in multiple units (e.g., cubic yards, each/job, tons). Please confirm the bid schedule units and SOW WBS descriptions take precedence over the UFGS.

· 331XX0801 Contaminated Soil Collection – unit of measure: cubic yards

· 331XX1920 Container Handling – unit of measure: each/job

· 331XX1921 Transportation to Storage / Disposal Facility – unit of measure: tons

· 331XX1922 Disposal Fees and Taxes – unit of measure: tons Answer: The bid schedule units and SOW WBS descriptions take precedence over the UFGS.

9. In UFGS 02 81 00, TRANSPORTATION AND DISPOSAL OF HAZARDOUS MATERIALS, the following statements are included relative to transport and disposal schedules. Based on our experience neither of these schedule restrictions is feasible for rail transport or disposal of radioactive waste. Therefore, can we assume these specific dates are not applicable to this procurement?

· “Shipping documents shall be submitted to the USACE COR for review and acceptance a minimum of seven (7) calendar days prior to the first shipment of waste.”

· “Transport the waste directly to the designated disposal facility and each shipment shall not exceed seven (7) calendar days to reach the facility.”

· ”Submit Certificates of Disposal and weight tickets, issued by the disposal facility, and any shipment records to USACE within 10 calendar days of waste receipt by the disposal facility.”

Answer: 1) See response to Round 2 question 45. For clarification USACE requires a seven-day notification for each new waste stream/profile.

2) The requirement for a maximum seven day shipping duration has been removed from UFGS 02 81 00. The section has been revised as follows; “Transport the waste directly to the designated disposal facility.”

3) The requirement for submittal of Certificates of Disposal and weight tickets from the disposal facility within 10 days of waste receipt by the facility is applicable to the procurement.

10. Since the Site Visit has been moved from 1 December to 15 December 2014, will Buffalo District extend the 12 December deadline for offerors’ questions?

Answer: The deadline for Offeror’s questions has been extended to 19 Dec 2014.

11. SOW Section 4.3.2.2: The SOW gives a brief description of Trenches 2 and 7, but nothing on Trench 1. Please provide information on Trench 1.

Answer: Information on Trench 1 is provided in the RI report.

12. RFP Section L.3.1.1 Please define in situ and ex situ analysis. Does this refer to groundwater, or on-site/off-site lab?

Answer: In situ refers to the analysis of a sample in place. Ex situ refers to the physical removal of a sample and analysis at an on-site or off-site laboratory.

File details come from the government source that posted it. Updated .