Q_ _A_9_Aug_16.pdf
PDF 89 KB Posted
- Solicitation number
- W912LN-16-B-0001
About this file
Questions and Answers to date
View the file
Other files
Show all 27
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers Widen Txwy F & North Arm/Pad - CURZ152809 Widen Txwy D & South Arm/Pad - CURZ152810
Repair Aircraft Parking Apron - CURZ152811
1. Do small businesses need to submit a subcontracting plan?
A. No. Subcontracting Plan only required of Large Business Offerors as stated in Solicitation Section 00100 item 13.
2. May the bids be mailed?
A No. See Solicitation Section 00100 item 6 for Bid Instructions. No fax or emails will be accepted because the bid bond must be an original and have a raised seal.
3. Will bids be opened and read aloud at the bid opening?
A. Yes. See Solicitation Section 00100 item 6 for Bid Opening details.
4. Will the Government make known to all bidders other companies intending to bid that were not present at the pre-bid?
A. No. The government does not know or have a list of bidders. The FBO.gov solicitation does have a tab for interested suppliers. This might provide a source of information.
5. Where in the plans is the existing pavement thickness identified?
A. Existing Plan Sheets provide this information.
6. Is this where sheet piling is used against the runway? (Questioned posed during Pre-Bid while reviewing existing site at end of Taxiway “F”) A. Yes.
7. Do all vehicles need to be escorted? What is the inspection timer per vehicle?
A. See Specification Section 01 11 00 1.9.2 Access to Base.
8. Are there specified disposal areas?
A. None Specified.
9. The Contract plans depict threshold displacement on the north and south of the 15/33 Runway in conjunction with the new construction of Taxiway "F" and Taxiway "D". This will require removal of existing pavement markings on the 15/33 concrete surfaces and the installation of new markings to displace the landing threshold. These temporary markings will subsequently need to be removed when the threshold is returned to original location.
BTV typically has required the use of high pressure water blast (40,000 psi) with vacuum pick up of paint debris for all removal of existing markings on their paved surfaces. This is done with truck mounted equipment. (Stripe Hog is one of the manufacturers of this type of equipment).
Will the use of high pressure water blast removal and vacuum pick-up be required for the work on the 15/33 runway? Will it be required for removal in other areas of this project, or will grinding be allowed?
A. High pressure water blasting removal techniques will be required for any remarking efforts affecting BTV runway and pavement surfaces with regard to the displaced thresholds. Typically, other marking areas are fully self-contained within the VTANG lease limits and would be removed by demolition of associated pavements. Exceptions may include any marking associated with the temporary taxilane/towway prior to the NTP of Phase III. Contractor should assume that any temporary markings applied to existing pavements which are intended to be removed anyway may have markings removed by grinding as necessary. Any marking removal from new pavements placed during the completion of this project shall be water blasted.
10. With reference to the attached Plans #E-604, for both Taxiway F and Taxiway D, the L-886 Base Cans are requiring two different Rings for the fixture to mount on. We just want to clarify that they are to be different.
Taxiway “F” is showing the use of a ¾” Flange Ring w/ pavement dam, and Taxiway “D” is showing the use of a Snow Plow Ring for Style 3 fixtures.
Please confirm if this is correct.
A. All flush-mounted lighting and base cans shall be installed per the snow plow ring style/method.
11. Can you please confirm whether Aircraft Public and Passenger Liability insurance is required for this project? The Special Contract Requirements 06/16, Part 1 General, 1.1 Insurance, states (if applicable)?
A. Aircraft Public and Passenger Liability insurance IS NOT applicable to this project.
12. The plans show a compression seal expansion joint along the Building (B2 Joint).
Normally this is a field molded joint material at these type of locations because there is no room from the Compression seal installation machine. Please verify that a compression seal along the buildings is intended.
A. The use of field molded joint material at the expansion joint along building interfaces with new pavement is acceptable.
13. In section 32 13 73, Para 2.2 (Page 4) they state that the uncompressed comp. seal should be 0.75" or 1" and expansion Joint should be 1.25". Then in the plan sheets under preformed compression seal notes (Pavement Joint Details pages), the width of the uncompressed seal shall be 1/2" to 5/8" for contraction & construction joints.
Can we get this clarified as to what size comp. seal is? I believe you are looking for a joint reservoir size of 1/2" to 5/8" but want to verify A. The plan values are correct – uncompressed seals shall be 1/2” to 5/8” for contraction and construction joints. Uncompressed seals for expansion joints shall be 3/4".
14. Enclosed please find page 8 of Specification 32 11 23. This is the GBAC specification. It appears that Sieve No. 4 has been shifted over to the far left of this page and it should be at the far right. Please confirm correct sieves and orientation for this page.
A. The misalignment of text affected gradation No. 4 which was intended to be excluded. Reference paragraph above table which states selecting Gradation 1, 2, or 3. Table below summarizes the date without the confusion of gradation No. 4 which is not applicable:
TABLE 1. GRADATION OF AGGREGATES
Percentage by Weight Passing Square-Mesh Sieve
Sieve
Designation No. 1 No. 2 No. 3
2 inch 100 ---- ----
1-1/2 inch 70-100 100 ----
1 inch 45-80 60-100 100
1/2 inch 30-60 30-65 40-70
No. 4 20-50 20-50 20-50
No. 10 15-40 15-40 15-40
No. 40 5-25 5-25 5-25
No. 200 0-8 0-8 0-8
15. Keyed Note 3, on drawing GC121 references Detail 1/GC501. That detail was not provided. Please provide this detail.
A. Pending
16. Existing condition B series drawings (B-101 – B-105) for Taxiway D, F and Apron identifies areas with section ID and section depth & material information. However, we are unable to find these sections in the set of drawings. Please provide typical sections for existing taxiway D, F and Apron showing thickness of various layers of pavement.
A. Pending
17. Reference – Parking Apron.
Existing condition drawings B-101 & B-102 shows two different thicknesses for the existing Parking Apron PCC pavement identified as “A01B/9”PCC and A03B/10”PCC. Please clearly identify on the plans the areas with these thicknesses.
A. Pending
18. Reference – Taxiway F
Existing pavement section legend “T01A” on existing condition dwgs B-102 & B-103 identifies the pavement to be 4.75”PCC as well as 4.75” AC. Please confirm that this is a typo and the entire length of the Taxiway F is 4.75”AC.
A. Pending
19. Reference – Taxiway F
Existing condition drawing B—102 shows the North Arm/Disarm Pad has 3 different thickness of PCC identified as “T07A/9” PCC” , “A10B/12” PCC” and “A16B, 6.5” PCC”. Please clearly define the limits of the varying thickness areas on the plans.
A. Pending
20. Reference – Existing Gravel Road
Please provide thickness of existing gravel pavement to be removed.
A. Pending
21. Reference – Temporary Sheet Pile Bracing.
Drawings call for sheet pile bracing along runway edge during excavation. Can you please provide a typical section of existing runway pavement, so the contractor can determine the depth of the required sheeting?
A. Pending
22. Drawing CU103, sheet keynotes 2 calls for replacing 6” diameter sanitary sewer force main. Please provide the depth of the sanitary sewer to be replaced.
A. Pending
23. Reference: Taxiway D
Drawings GC 111 - GC114, as listed on the index of drawings on G-002, are missing from the drawing set.
A. Pending
24. Reference Plan Sheet CP 501 from the Widen Taxiway “F” Bid set.
Does the 9” aggregate base course below the HMA shoulder paving on the Taxiway extend outside the limits of the paving? It is typically extended 6” to 18” outside the limits of the HMA.
Does the 20” GBAC extend horizontally past the limits of the binder and surface course of the HMA on the Asphalt Road detail? It is typically extended 6” to 18 “outside the limits of the HMA.
File details come from the government source that posted it. Updated .