Questions and Answers Amendment 0004 W911S6-22-Q-0021 DPG 29 Aug 2022.pdf

PDF 200 KB Posted

Attached to
Amendment 0004 Dugway Proving Ground Custodial Services
Solicitation number
W911S622Q0021
Issued by

About this file

This document provides an amendment to a solicitation for custodial services at Dugway Proving Ground in Utah. The amendment includes answers to questions from potential offerors. The scope of work involves providing cleaning and janitorial services across approximately 1,121 buildings totaling 798,214 square feet. Services include sweeping, mopping, vacuuming, cleaning of restrooms and other areas. The period of performance is one month for phase-in followed by six months for the base year. There are also four optional one-year periods. The current incumbent is ICMS. Offerors must submit quotes by the due date of August 25, 2022 to be considered for this requirement. Relevant past performance from the past three years must also be submitted.

View the file

Other files

Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question Answer

1) If there is a current contract, how many FTEs are there, including Project Managers and Quality Control Managers?

What is the current janitorial staffing at these facilities? Can you give us the current personnel number and Anniversary

Dates of Employment.

See Amendment 0003 with FTE table and Years of Experience

2) Can you provide the Historical data on equipment and consumables?

See Performance Work Statement (PWS) section 7.5.1 for Contractor

Furnished Material and Responsibilities and historical data. See section

7.5.4.2 for brand.

3) What is the current annual value of the contract per month loca on ?

4) What is the current amount for each location for the base year and all option years per year? Providing procurement sensitive information of incumbent pricing breakdown is not allowed.

5) Has the scope of work , under the new solicita on remained the same , decreased or increased compared to the current Solicitation contract

The scope for W911S622F0003, Contract has not changed.

6) What is the current contract term (1 base year and 4 option years)?

See delivery information starting on page 19.

8) Can you give us the current supply estimated cost, including paper products and chemicals for each location?

See section 7.5.1 ‐ location break‐down unavailable.

9) Who is the incumbent contractor ? ICMS (Innovative Consulting and Management Services)

10) What is the current contract number? W911S622F0003

11) Do you have any Collection Bargain or Union Agreements?

19) Can we get name of Union at DPG and obtain a copy of

CBA or terms of CBA?

Yes. See FAR clause 52.222‐42. The name of the Union is The International

Brotherhood of Teamsters. Local Teamsters Union 222, AND ALSO STATE ON

ADDENDUM FAR 52.212‐2,

12) Does the contractor have to fill in anything on the

Estimated SF DPG excel tab/book? No ‐ for informational purposes only.

13) Does the tab from excel with the Overtime Clin X0005 include taxes & Health & Wellness? Yes. All prices shall be fully burdened rates.

14) On Standard 1449 Supplies/Services stated that base year would be six months only, is this correct?

CLIN 0007, Phase in is Estimated Award Period of Performance is September

30, 2022, till October 30, 2022. CLIN 0001 Period of Performance is October

30, 2022 to September 29,2023.

15) Is the site visit mandatory? Already conducted site visit 08/15/2022 ‐ was not mandatory.

16) On page 58 of 136 of the RFP, the statement, "Collective

Bargaining Unit (CBA) Applies. On page 128 of 136 a reference is made to Attachment 2 ‐ Wage Determination 2015‐5489. It appears that a CBA is in effect. Please supply a copy of the latest CBA that applies to the work under this contract and direct all offerors to use the labor rates and fringe benefit rates in the CBA for pricing purposes per FAR 22.1002‐3 which states that successor contractor must pay wages and fringe benefits at least equal to those contained in any bona fide collect bargaining agreement entered into under the predecessor contract. This is based on the assumption that the same services are performed in the same locality which applies to this contract.

Yes, the location is in one place "Dugway Proving Ground. Corrected langauge by deleting WD from PWS, Attachment 2 Wage Determination

Deleted, Langauge in Addendum FAR 52.212‐1, about Wage Determination was deleted. Added Table in Amendment "FTE Table" for Labor Categories, with Years of Experience, and Table with labeled "CBA wages" to include

CBA SECTION FOR "FRINGE" Benefit rates & Health and Benefits information table.

Q&A's W911S6‐22‐Q‐0021

The current contract has an overall cost of $5,399,382.71. This would be the value barring any modifications, and the contract goes to full term. This was the same information provided by the initial award announcement.

17) Are there any page limitations for Past Performance

Volume or Pricing Volume? No page limit.

18) On Page 126 of 136 of the RFP, in the "Instructions for

Pricing" paragraph, it states that, "the offeror shall submit proposed pricing and supporting documentation by completing the line items in Schedule B of the 1449 and the

Technical Exhibit 1B. In the workbook entitled, "Pricing Table

Exhibit 1B.xls" and specifically on the Summary and totals tab, it states that "No modification shall be allowed on this table or any worksheet in EXHIBIT 1B (cell B1). Question ‐ What are we to enter into Exhibit 1B and where in the spreadsheet is it to be entered? If Exhibit 1B is to be populated with data can the government provide a summary of where to enter the data?

Yes, The SF 1449 is for Pricing Break out be CLIN and per month. Exhibit 1b is to be used to price per CLIN, and include breakout of pricing. All areas in

Yellow should be filled out. The Pricing Table 1B has been amended to reflect this update.

19) Can we get name of Union at DPG and obtain a copy of

CBA or terms of CBA?

See Question #11.

20) Where do list pricing for “Contract furnished material” Do we provide lump sum pricing based on estimated usage and are we allowed to bill for overages?

See pricing table, the pricing is a firm‐fixed price per month.

21) Ref pricing table, Estimated Square Footage: can the government please elaborate on the scope “computer”? Is this a server room or individual computers?

Room with Computers on Desks.

22) Please verify the number of Wash Exterior Glass (ref.

CAPABILITY 1 ‐ As Requested CDC/CYS Only), Clean Drinking

Fountain (ref. CAPABILITY 2 ‐ 1 X Per Week Physical Fitness

Centers Only). This number reflects the same as the dusting square footage. Is this linear footage and could the government specify the number of windows and fountains?

Use the Square Footage C29 as the pricing method. No specific amount of windows is specified. There are an estimated 35 exterior windows of various dimensions and estimated 30 interior of various dimensions.

23) ‐Reference Pricing Spread Sheet, What is the difference between carpet cleaning, vacuuming, spot cleaning, and shampooing? See section 2.5.1, 2.5.2, 2.5.3 of Attachment 1 in PWS Part Two.

24) Are golf carts allowed on base? Yes ‐ weather/distance permitting, and must be cleared with DPG security.

25) Are custodians allowed to drive their POV to service buildings? See section 7.5.2 of PWS.

26) Are there any areas that require an elevated level of PPE ie steel toe boots, eye protection, or hearing protection? See section 2.5.3 of PWS.

27) The pricing sheet started on page 3 of the solicitation has the base period as 6 months and the excel pricing sheet has a full 12 months. Can you please confirm which document is correct? The Pricing Table was updated and matches the Solicitation.

28) Please confirm that snow removal will only be for, House

Cleaning services only and that snow removal/ice melt is provided under another contract for all buildings included in this solicitation?

Snow removal is provided by Base Operations and Support Services contract throughout base, with the exception of custodial contractor's site.

29) Are there any outside windows that must be cleaned above the ground level for buildings requiring window cleaning? See section 2.13 of PWS / Pricing Table Exhibit 1B Column G.

30) Please provide the number of dispensers and brands for soap, toilet paper, and paper towels?

See section 7.5.4.2 of PWS, total number of dispensers not accounted ‐ based on square footage.

31) Do any of the tile floors in the CDCs, Gyms and CYS have ceramic tile? If so, what is the SF?

Yes, Use the Square footage from the Pricing table. No data available for the amount of ceramic file.

32) Are area rugs inclusive of the total carpet square footage in the CDCs and CYS? Yes.

33) The Pricing, Table, Exhibit and 1B is confusing in that some buildings (ie. 4168 and 5109) indicate the task “sweep and mop tile floors” with related square footage and others just indicate “tile” with related square footage. How does one interpret what task should apply to “tile” without a description of the task (sweep/mop vs. buff vs. strip and wax)?

See Attachment 1: section 2.4.1 and 2.4.2 of PWS.

34) Please clarify that the hours of operation are Mon‐Thus

7:00 to 17:30. There is a reference to 7:00 to 16:30 also in the solicitation

U.S. Army Dugway Proving Ground operates on a four (4) day work week, Monday through Thursday, from 0700 to 1730 (local time) except for federal holidays. Deliveries will be accepted on regular scheduled work days between 0700 and 1630 (local time).

35) For trash removal, who provides for the outside dumpsters/compactors and who pays for the trash removal from the outside dumpsters/compactors, Government or contractor? DPG has a Refuse/Recycle contract in place.

36) Recycling. Please clarify the recycling process at the facilities. How is it collected and removed from the site?

See Attachment 1: section 2.8.1 of PWS. DPG has a Refuse/Recycle contract in place.

37) Can the Government provide the name and contact information for the current vendor that is supplying the dispensers, and custodial supplies, i.e., toilet tissue, paper towels, liquid soap, carpet extractor supplies, trash liners, floor wax and stripper?

The vendor information is not available.

38) An office and storage trailer is to be coordinated with the

DPW. Is there a fee for the Government providing this to the contractor? Or is it provided free of charge to the contractor? See section 2.1.5 ‐ 3rd paragraph of PWS.

39) There is a reference that the quantities and supplies referenced in the solicitation are based upon 2014 usage. Can more current and accurate data be provided?

See section 7.5.1 of PWS ‐ no other data is available..

40) If a CBA Agreement is in place, why is there a SCA Wage

Determination in the solicitation?

A CBA is in place, and the Wage Determination has been deleted

(Attachment 2)

41) Is the current solicitation significantly different than the current contract? If so, what are the differences?

No.

42) What is the current monthly contract amount for the contract? See Question #3 answer.

44) Can a more “readable” Technical Exhibit 1A be provided?

see hyperlink; DPG_Visitors_Guide.pdf (army.mil) or https://home.army.mil/dugway/index.php/about/visitor‐information

45) In the Definition and Acronym section of the solicitation the following are not listed: a. Enhanced Services b.Standard Services c.Basic Services Can the Government provide the defini ons of these services?

Corrected PWS #2 .

46) Telephone service is to be made available for the contractor through Centracom 1‐800‐427‐8449. Is this service provided free to the contractor or is there a fee for this service?

See section 7.5.2.12 of PWS.

47) We realize that the submittal date for the questions has passed but during proposal response and examination of pricing submittal documents we have discovered a discrepancy in the requirement. Section 2.1.2.1 states "The

PoP consists of 30‐day Phase‐In/Phase Out and 1 Base of 11 months plus 4 options years. Section B states that the base year is a period of 6 months. Will the Government please clarify if the base year is 11 months or if the base year is 6 months?

The CLIN ‘s are correct with a phase in of CLIN 0007 1 month and CLIN

0001 6 month base. 2.1.2.1 was corrected.

File details come from the government source that posted it. Updated .