W911QY-16-R-0004_BK_Conformed_Solicitation_Amendment_0004.pdf
PDF 582 KB Posted
- Attached to
- PMFSS Battlefield Kitchen Solicitation
- Solicitation number
- W911QY-16-R-0004
About this file
W911QY-16-R-0004 BK Conformed Solicitation Amendment 0004
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
CODE
(Hour)
PAGE(S)
until local time
X
A X B X C X D
EX
X
G F 143 - 149
150 - 163 X H 164 - 172 sean.g.auld.civ@mail.mil
RATING PAGE OF PAGES
7. ISSUED BY
(Date)
IMPORTANT - Award will be made on this Form, or on Standard Form 26, or by other authorized official written notice.
Previous Edition is Unusable 33-134 STANDARD FORM 33 (REV. 9-97)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.214(c)
1 172
(If other than Item 7)
15A. NAME 16. NAME AND TITLE OF PERSON AUTHORIZED TO
AND
ADDRESS
SIGN OFFER (Type or print)
OF
OFFEROR
AMENDMENT NO. DATE
15B. TELEPHONE NO (Include area code) 17. SIGNATURE15C. CHECK IF REMITTANCE ADDRESS
IS DIFFERENT FROM ABOVE - ENTER
SUCH ADDRESS IN SCHEDULE.
18. OFFER DATE
1. THIS CONTRACT IS A RATED ORDER
UNDER DPAS (15 CFR 700)
2. CONTRACT NO.
W911QY 8. ADDRESS OFFER TO
See Item 7
9. Sealed offers in original and copies for furnishing the supplies or services in the Schedule will be received at the place specified in Item 8, or if handcarried, in the depository located in
CAUTION - LATE Submissions, Modifications, and Withdrawals: See Section L, Provision No. 52.214-7 or 52.215-1. All offers are subject to all terms and conditions contained in this solicitation.
10. FOR INFORMATION
CALL:
A. NAME (NO COLLECT CALLS)
SEAN AULD 508-233-6183
11. TABLE OF CONTENTS
SOLICITATION/ CONTRACT FORM
SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES/ COSTS
1 - 13 14 - 90
X I CONTRACT CLAUSES
DESCRIPTION/ SPECS./ WORK STATEMENT X
PACKAGING AND MARKING
91 - 102 103 - 104
J LIST OF ATTACHMENTS
INSPECTION AND ACCEPTANCE
DELIVERIES OR PERFORMANCE
105 - 108 109 - 117
X K
REPRESENTATIONS, CERTIFICATIONS AND
OTHER STATEMENTS OF OFFERORS
CONTRACT ADMINISTRATION DATA 118 - 121 X
SPECIAL CONTRACT REQUIREMENTS
OFFER (Must be fully completed by offeror) 122 - 124 X M
L INSTRS., CONDS., AND NOTICES TO OFFERORS
EVALUATION FACTORS FOR AWARD
NOTE: Item 12 does not apply if the solicitation includes the provisions at 52.214-16, Minimum Bid Acceptance Period.
is inserted by the offeror) from the date for receipt of offers specified above, to furnish any or all items upon which prices are offered at the price set opposite each item, delivered at the designated point(s), within the time specified in the schedule.
13. DISCOUNT FOR PROMPT PAYMENT
(See Section I, Clause No. 52.232-8)
14. ACKNOWLEDGMENT OF AMENDMENTS
(The offeror acknowledges receipt of amendments
AMENDMENT NO. DATE
to the SOLICITATION for offerors and related documents numbered and dated):
FACILITY
12. In compliance with the above, the undersigned agrees, if this offer is accepted within calendar days (60 calendar days unless a different period
SOLICITATION, OFFER AND AWARD
X
(X) SEC. DESCRIPTION (X) SEC. DESCRIPTION PAGE(S)
PART I - THE SCHEDULE
26. NAME OF CONTRACTING OFFICER (Type or print) 27. UNITED STATES OF AMERICA 28. AWARD DATE
EMAIL:TEL: (Signature of Contracting Officer)
CODE CODE
B. TELEPHONE (Include area code) C. E-MAIL ADDRESS
AWARD (To be completed by Government)
19. ACCEPTED AS TO ITEMS NUMBERED 20. AMOUNT 21. ACCOUNTING AND APPROPRIATION
22. AUTHORITY FOR USING OTHER THAN FULL AND OPEN COMPETITION:
10 U.S.C. 2304(c)( ) 41 U.S.C. 253(c)( ) (4 copies unless otherwise specified)
23. SUBMIT INVOICES TO ADDRESS SHOWN IN ITEM
24. ADMINISTERED BY (If other than Item 7) CODE 25. PAYMENT WILL BE MADE BY CODE
PART IV - REPRESENTATIONS AND INSTRUCTIONS
PART III - LIST OF DOCUMENTS, EXHIBITS AND OTHER ATTACHMENTS
125 - 139
PART II - CONTRACT CLAUSES
W6QK ACC-APG NATICK
CONTRACTING DIVISION
BLDG 1 GENERAL GREENE AVENUE
NATICK MA 01760-5011
FAX:
TEL:
FAX:
TEL:
NOTE: In sealed bid solicitations "offer" and "offeror" mean "bid" and "bidder".
SOLICITATION
140 - 142
6. REQUISITION/PURCHASE NO.5. DATE ISSUED
06 May 2016
4. TYPE OF SOLICITATION
SEALED BID (IFB)
NEGOTIATED (RFP)
[ X ]
3. SOLICITATION NO.
W911QY-16-R-0004
Section A - Solicitation/Contract Form
SUPPLEMENTAL INFORMATION
A.1. The Army Contracting Command – Aberdeen Proving Ground (ACC-APG), Natick Contracting Division has a requirement for a Battlefield Kitchen (BK).
A.1.1. The Government plans to award a single Firm Fixed Price (FFP) Indefinite Delivery Indefinite Quantity (IDIQ) contract with options. The anticipated contract is planned to be structured with a 3-year base developmental ordering period that consists of the engineering, design, fabrication and test of developmental prototypes, logistics deliverable preparation, and transition to low rate production. Following the 3-year developmental ordering period, the government anticipates 5 optional 1-year production ordering periods, the first will consist of fabrication of FAT systems, conduct of First Article Test, and transition to full rate production. The minimum contract value will be $269,000.00 and the maximum contract value will be $97,000,000.00.
A.1.2. This requirement is subject to the availability funds.
A.1.3. Proposals shall be valid for 180 days after the closing date of the solicitation. Contractors shall clearly indicate the period of validity.
A.1.4. Contractors will not be reimbursed for any proposal preparation costs.
A.1.5. Proposals are due NLT 2:00 P.M. EDT Wednesday 6 July 2016.
A.2. The Government anticipates awarding a single FFP IDIQ contract with options as a result of this solicitation;
however the Government reserves the right to award one or no contracts at the Governments discretion. Funds will be obligated for quantities ordered upon issuance of delivery orders and not by the basic contract.
A.3. This acquisition is for a 100% Small Business Set-Aside. The North American Industry Classification System NAICS Code is 332999, and the size standard is 750 employees.
A.-3.1. FAR Clause 52.219-14 Limitations on Subcontracting has been included by full text in section I of the solicitation applies to the resulting contract.
A.4. DFARS Clauses 252.211-7006 Passive Radio Frequency Identification (PRFID) and 252.211-7003 Item Unique Identification and Valuation (IUIDV) apply and are incorporated in Section I of the solicitation.
A.5. DFARS 252.225-7012 Preference for Certain Domestic Commodities (Berry Amendment) applies to the resultant contract.
A.6. The solicitation including Ammendments, Exhibits and Attachments listed in Section J, may be downloaded from the Natick Contracting Division website http://www3.natick.army.mil/Team/BK.aspx.
A.7. Proposals shall be addressed to the following:
Army Contracting Command – Aberdeen Proving Ground Natick Contracting Division (CCAP-SCN) Natick B Branch ATTN: Sean Auld Subject: W911QY-16-R-0004 15 General Greene Avenue, Bldg 1, 3rd Floor Natick, MA 01760
A.7.1. Prior to hand delivering proposals offerors shall coordinate the delivery with Sean Auld via email at Sean.G.Auld.civ@mail.mil.
A.8. Offerors shall access http://www.assistdocs.com herein for all Mil-STD’s referenced in this document for complete up to date information.
A.9. Any changes in the agreed upon arrangements are to be submitted to the Contracting Officer in advance for approval. In the event of any conflict or ambiguity between the Contractor's Technical Proposal and the Government's Performance Specification, the Government's Performance Specification takes precedence.
A.10. Questions & Answers
Question 1: What is the allowable carbon dioxide emission (%) for each modular appliance?
Answer 1: There is no direct limit on the CO2 emissions for each appliance. The limits are indirect in that there are OSHA limits for the kitchen environment.
Question 2: Where is the carbon dioxide emission measured?
Answer 2: See answer 1.
Question 3: What is the control interface between Modular Appliances and the Modular Burner?
Answer 3: The interfaces are defined for reference in the solid models. The offeror may use, to the extent desired and provided, the included information. A firm requirement has not yet been defined for the control interface.
Alternate control interfaces will be considered.
Question 4: Is the external housing/cabinet/chassis that the Modular Burner slides into, a standard component with the Modular Burner?
Answer 4: The physical interface between the modular burner and the modular appliance are to be maintained as defined in the solid models and the interface drawing in the burner PPD. Yes, the physical interface can be considered a standard.
Question 5: Is the keypad interface, adjacent to the Modular Burner, a supplied component of the Modular Burner?
Answer 5: No components of the modular burner will be supplied for production. The purchase and/or assembly of the modular burner shall be the responsibility of the offeror; however, the modular burner and select appliance modules will be supplied as GFP to be used as reference during the developmental phase. See section H.3.
Government Furnished Property (GFP) and Government Furnished Information GFI) of the solicitation.
Question 6: What are the specifications for the keypad interface (inputs, outputs, etc.)?
Answer 6: The appliance controller (provided as a reference and not a design requirement) gets a few inputs. There are safety limit switches and on the thermostat controlled appliance, a thermostat input. There is also the 120 VAC power input. For outputs to the burner, there is the alarm switch, thermocouple switch (call for heat) and 120 VAC.
Other outputs are appliance specific (convection blower fans only operate when the appliance is powered up). It is the offerors responsibility to verify all inputs and outputs and correct operation of the burner/appliance combination.
Question 7: Is the keypad interface the “thermostatic controller” for the Griddle and Convection Oven?
Answer 7: Yes
Question 8: Is the keypad interface the “duty controller” for the Heater Tank?
Answer 8: Yes
Question 9: Since the Stove Top, Tilt Skillet, and Refrigerator do not have a “thermostatic controller” identified for these Modular Appliances, are they just power on/power off Modular Appliances only? It is very surprising that there is no heat control for the Stove Top and Tilt Skillet.
Answer 9: See 3.3.5 of the PPD for Modular Appliances. It describes the heat control for appliances that require either a duty cycle or a variable firing rate burner.
Question 10: What is the temperature setting/requirement for the Refrigerator?
Answer 10: The refrigerator shall be capable of maintaining a maximum temperature of 40°F without freezing the product.
Question 11: Is a vent hood always present on the Griddle, Tilt Skillet, and Stove Top?
Answer 11: The vent hood is always present during operation. However, it is probably necessary to easily remove the vent hood for transportation. See the PPD for the BK system for height limits of the system.
Question 12: Is the Vent Hood a semi-permanent attachment to the Griddle, Tilt Skillet, and Stove Top?
Answer 12: It is probably necessary to removable for transportation. See the PPD for the BK system for height limits during transportability.
Question 13: What is the preferred method to secure the Vent Hood to the Griddle, Tilt Skillet, and Stove Top?
With tools? Without tools?
Answer 13: The vent hood should be easily removable, preferably without tools. Tools can be lost and this may be counted as a weakness depending on the type and quantity of tools required. It is anticipated that the appliances need to be height reducible to approximately 50 inches to allow the BK to meet the height limitation of 8 feet.
Removing the hood will be counted in the time limitation to pack up the BK. See 3.4.2 of the system PPD for deployment and pack out requirements.
Question 14: Is the Stove Top considered a supervised appliance?
Answer 14: Normal care and supervision will be assumed for the stove top as with any large boiling vessel. It can be assumed that it will not be under constant surveillance and that it will be set to its task and the operator will perform other tasks that take their attention away for periods of time.
Question 15: What is the method for modulating the Vent Hood blower cfm from 100 cfm to 400 cfm?
Answer 15: The government is not aware of a requirement that requires the blower to modulate from 100 cfm to 400 cfm. See 3.3.1 of the System PPD.
Question 16: Is there a preferred material of construction and corrosion protection coating identified for the Modular Appliances?
Answer 16: Offerors are required to propose materials and methods of construction taking into account corrosion prevention as well as all of the requirements of the PPD’s and contract.
Question 17: There is a reference made regarding “delivery to government after refurbishment,” but there is nothing to address any deficiencies discovered during the refurbishment. Do you want “like new,” just clean, maybe painted? Please clarify.
Answer 17: Refurbishment will include all repairs necessary to bring the item back to good working order. The contractor will be responsible for correcting deficiencies of the design and or manufacturing process. Damage caused by the test that were not attributable to the design or manufacturing process (e.g. improvements based on new knowledge) will be negotiated prior to initiation of repair.
Question 18: You’ve mentioned “on-site tech support.” What is your expectation for this?
Answer 18: See C.2.17 for details. We cannot be more specific at this time due to unanticipated events during tests.
Question 19: What is your estimated timeframe for the required support? Where will this happen?
Answer 19: The timeframe will be based on the Offerors delivery schedule. The most likely location will be Aberdeen Test Center, MD. As an alternate, Yuma Proving Ground, AZ.
Question 20: When you refer to 10 days, are you saying 10 business days or 10 calendar days?
Answer 20: 10 business days.
Question 21: The content of the ASL is developed by the Government, so how can it be accurately priced?
Shouldn’t these CLIN's be negotiated upon approval of the ASL or perhaps you could provide a list to develop pricing for this proposal.
Answer 21: As part of Amendment 0002 the ASL CLIN’s to To Be Negotiated (TBN).
Question 22: You’ve asked for your contract line item numbers to be priced at an hourly rate, with FOB Destination.
What about reimbursement for travel costs?
Answer 22: Travel will be reimbursed based on actual costs. CLIN 0088 for travel will be added to the solicitation as part of Amendment 0002.
Question 23: PSPL has yet to be developed and approved. We respectfully request you consider pricing this kit after approval.
Answer 23: As part of Amendment 0002 the PSPL CLIN to To Be Negotiated (TBN).
Question 24: Under Corrosion, you’ve mentioned Mil-Std-872. Is that correct? Or do you mean Mil-Std 810?
Exactly what procedure are you referring to?
Answer 24: MIL-STD-872 is not correct. MIL-STD-810 is correct. PPD for the System 3.5.7. See paragraph 4.6.7 of the System PPD for the specific section of MIL-STD-810, salt fog test.
Question 25: Under the main exhaust system you’ve mentioned the requirement is a minimum 150 CFM per linear
ft. Please clarify if that is under ACFM or SCFM?
Answer 25: SCFM
Question 26: Due to design and performance criteria relevant to the commercial kitchen equipment that is included in the battlefield kitchen, will the government consider a sole source supplier for the kitchen appliances, similar to the MBU sole source?
Answer 26: The Government does not have a finalized configuration for the appliances (burner or system) and cannot provide them as GFE (or from a sole source). The offeror is required to develop a plan for procuring appliances by whichever means they choose to be appropriate, meeting the all the terms of the contract. It is the government's strong desire to avoid follow-on sole source procurements for the appliances. The intention of the Government is to make future buys of the appliances, burners, and BK systems as full and open, competitive procurements.
Question 27: Does the contracting officer know of any developers/manufacturers that may be interested in partnering with a burner manufacturer?
Answer 27: The contracting officer does not have any insight possible teaming and partnering opportunities. This is something that offerors will work our during proposal preparation.
Question 28: Will Natick provide sample appliances for the use of burner manufacturers wishing to participate in the solicitation?
Answer 28: No, Appliances will be provided as GFP to the successful offeror.
Question 29: Government purpose license rights (GPR); Would the following statements be a correct interpretation if the offeror chooses not to price the CLIN 0024, GPR for the burner? “The penalty is twofold. The first is a monetary penalty that take place during the evaluation of the non offerors’ total evaluated price (TEP) . The penalty is the highest proposed price that any other offeror that prices the CLIN 0024 on their proposal will be added to price of the TEP for the non offeror. The second is any other non monetary penalty dictated in the evaluation approach “
Answer 29: Section M.3.9.6.3 was updated as part of amendment 0001. Please refer to the amended solicitation.
Question 30: Is it possible that the GPR could be limited to the US military only and all other markets available to the designer / manufacturer of the burner?
Answer 30: This requirement is for GPR and are limited as such.
Question 31: Is it expected that at the solicitation award stage, the successful offeror for the solicitation will be expected to, or are able to, invite or entertain, submissions from third parties that have interest in participating in the modular burner development?
Answer 31: During proposal preparation potential offerors could be working on teaming/partnering agreements.
This is not something the government can answer as we are unaware of what potential offerors are planning on proposing.
Question 32: Can we submit burners without the kitchen if the burners are appropriately dimensioned and designed?
Answer 32: No, the requirement in this solicitation is for a complete Battlefield Kitchen System.
Question 33: What do they contemplate for the negotiations to have full rights to the technology following the submission of the winning bid?
Answer 33: The Government desires Government Purpose License Rights (GPLR) to the data for the products to be delivered under the resultant contract. The Government Purpose Rights would provide a paid up, royalty-free License Agreement that conveys all intellectual property rights necessary to effect a complete competitive re-procurement of the product, manufacture and use thereof for a Government Purpose (as defined in DFARS clause 252.227-7013).
Question 34: How many burners do they contemplate would be the subject of the purchase and when do they contemplate such purchases would first occur.
Answer 34: The number of burners required can be projected from the quantity of burners required for each BK system and the range of BK that may be purchased during the ordering period in question. There is no firm requirement for the number of burners provided with each BK system so it is possible for the total quantity to vary based on each offerors proposed design.
Question 35: Are small businesses given an advantage in pursuing this contract?
Answer 35: This requirement is a small business set-aside.
Question 36: The Generator high temperature specification is not consistent with the Battlefield Kitchen high temperature requirement. Attachment B-3 (BK PPD) Section 3.5.1 states that the BK system must perform from - 25F to 125F. The mobile electric power, 3kW Tactical Quite Generation Set Appendix A, states the Generator is only rated from -25F to 120F. Will the Government waive any generator performance issues between 120F and 125F?
Answer 36: Yes
Question 37: A.1.1. Is the First Article Testing for the various components to be conducted at the same time?
Answer 37: Testing will be consolidated as much as practical so long as it will generate the necessary data for evaluation.
Question 38: Section B Item 0005 Have the burners already been tested?
Answer 38: Yes, they have been tested for firing rate, power, and compatibility with the appliances. To date the testing has been promising with minor issues; however, we do not have a formal test report suitable for release. The fact that we have not yet proven performance in all areas is the main reason we will consider and evaluate offers of alternate burners. We have just begun more formal testing at BNL that will evaluate the function as well as the long term performance. This testing is planned to conclude in approximately three months. It is the responsibility of the offeror to evaluate the solid model (and in essence, the design) of the modular burner and make the determination as to it suitability to this effort considering the evaluation criteria for award.
Question 39: Section B Item 0006 If burners have already been tested, is there a current test report?
Answer 39: See answer 38.
Question 40: Section B Item 0006 If burners have already been tested and current test reports are available, how would that affect the retesting and overlapping results?
Answer 40: Testing to date will not affect any testing associated with this developmental contract. It is not anticipated that any testing will be waived based on previous testing.
Question 41: Section B Item 0017 What is the purpose of this line (“Test Support for Developmental Testing”)?
Answer 41: During Government testing, Contractor support will be required for some anticipated tasks, and many that cannot be anticipated. An example of an anticipated task will be training personnel on the operation and maintenance of the equipment. The contractor may also be required when/if there is an issue with the technical documentation. Any circumstance where it would be more advantageous for the contractor to provide support as opposed to the government project office. See section C.2.17.
Question 42: Section B Item 0017: How will “Test Support for Developmental Testing” be used in the evaluation?
Answer 42: The information provide in an offerors Management Volume should support an offerors ability to provide Test Support for Developmental Testing CLIN 0017 is excluded from the TEP as stated in section M.3.9.6.1. of the solicitation.
Question 43: Section B Item 1009: What constitutes long term storage?
Answer 43: See C.3.10, after 90 days.
Question 44: Section B Item 1009: This section states that long term storage CLIN occurs after 90 days. What are the storage requirements prior to 90 days (days 1-89) if the units are not shipped?
Answer 44: The Contractor is required to store up to 90 days of production inventory.
Question 45: Section B Item 1009: At what point after production do kitchen components go into long term storage?
Answer 45: Components will not go into long term storage, only complete BK systems.
Question 46: Section C.1.12. Contractor Test Authorization: How are travel rates for testing to be priced?
Answer 46: Travel will be reimbursed based on actual costs. CLIN 0088 for travel will be added to the solicitation as part of Amendment 0002.
Question 47: Section L.10.1.2. Section II: Does the Government intend for the Offeror to include a complete “Section G Contract Administration Data” with its submission?
Answer 47: Yes, L.10.1.2. (b) which covers Section G was inadvertently left out of the solicitation. This will be updated in amendment 0002.
Question 48: Section L.10.1.2. Section II: Where should the Offeror include its completed “Section G Contract Administration Data”?
Answer 48: Offerors should include a completed Section G in Section II of the administrative volume. This will be spelled out in the solicitation when amendment 0002 is released.
Question 49: Section L.10.3.3. Can the Offeror propose the schedule included in Attachment 0003 BK Program Schedule/Planned Delivery Schedule (with modifications adding meetings events leading to data submittals, pre-production, manufacturing activities and contractor and government testing as needed) to meet the requirement of this section?
Answer 49: The offeror can propose the schedule of their choice and it will be evaluated according to the evaluation criteria.
Question 50: Attachment 0004 BK Data Rights Assertions List: What is the overall purpose of this attachment and form?
Answer 50: The overall purpose is for the government to see a detailed breakout of the proposed license rights for the entire effort. This completed form will help the government see exactly what rights are being offered for all commercial and non-commercial items.
Question 51: Attachment 0004 BK Data Rights Assertions List: How does the government desire for this to be completed?
Answer 51: Below is an example of how to complete attachment 0004.
CDRL: C001
CLIN: 0021
Data Item Title (Subtitle): BK Technical Data Package (TDP); Modular Appliances, Modular Burner, BK Platform.
License Rights: Government Purpose License Rights
SOW: C.5.
Question 52: Attachment 0004 BK Data Rights Assertions List: Please clarify what is needed in order to supply the correct information.
Answer 52: See answer to questions 51. If an offeror is offering Government Purpose License Rights for the entire BK System and all its Components then attachment 0004 can be completed by the offeror providing a statement that explains the offeror is providing Government Purpose License Rights for the entire BK System and all its Components.
Question 53: BK Attachment A-1 OMSMP Appendix G System Training Plan (STRAP) – PENDING: When will this appendix be made available?
Answer 53: Appendix G was unintentionally left attached to the OMSMP. Please disregard.
Question 54: BK Attachment B-3 PPD BK System: What is driving the weight requirement for the trailer?
Answer 54: The tow capacity of the vehicle minus a safety margin for future weight gain.
Question 55: BK Attachment B-3 PPD BK System : Is the weight requirement specifically limited to the vehicle towing the trailer?
Answer 55: The weight requirement is driven by the vehicle tow capacity, but not directly as there is a safety margin.
Question 56: BK Attachment B-3 PPD BK System : Can a different vehicle be used to tow the kitchen?
Answer 56: All requirement are based on the capabilities of the LMTV and all testing will be performed using the LMTV. The prime mover will not change. In actual use, other vehicles may tow the BK if they have a compatible interface and capacity (e.g. the MTV), but the prime mover will be the LMTV.
Question 57: BK Attachment B-3 PPD BK System: 3.2.8. Battlefield Kitchen major component layout: How many fire extinguishers will be required (quantity currently “TBD”)?
Answer 57: Three
Question 58: BK Attachment B-3 PPD BK System Section 3 Requirements 3.3.3.1. Main Exhaust System In reference to “Minimum capacity of 150 cu. ft. per linear feet” for the ventilation system, was this supposed to be 150 cfm?
Answer 58: More correctly, this should be 150 cfm/linear foot of vent hood. Determining the proper exhaust rate for appliances that do not require vent hoods (i.e. oven) will be the responsibility of the offeror.
Question 59: BK Attachment B-3 PPD BK System Section 3 Requirements 3.3.4.2. Blackout Light What is the upper limit for the wavelength of the red required for the blackout light?
Answer 59: The upper limit is when it is no longer visible.
Question 60: We are unclear on the scope of the Contractor Developmental Test Plan vs. the Government Developmental Testing Production Prove-out Test (PPT). Is the government’s intent to perform all Verification Testing per Section 4 of the PPDs twice, once by the contractor and once by the government?
Answer 60: It is the Government’s intention to perform testing sufficient to verify conformance to all of the requirements while using available funding efficiently. Redundancy will be eliminated as appropriate.
Question 61: Is it acceptable for the Contractor Developmental Testing to be performed only on high risk areas and on subcomponents as necessary to provide confidence that the system will pass the Government Developmental Testing?
Answer 61: The contractor should propose a test plan that they believe will give the government confidence that the items will pass Government testing as delivered.
Question 62: Question 3: Why does the Government, on a FFP contract, require CDRL C0002, Production Cost Breakdown – Actual Costs?
Answer 62: The information will be used for estimating the costs of future contracts.
Comment: C.1.3.2 – This RFP is for a two phase program with the completion of the design and then the production of prototypes and FAT’s. There appears to be no specified or guaranteed number of production units that will be ordered by the Government as a part of the procurement. This procurement appears to be an R & D effort with the Government retaining ownership and license rights (GPRL) to the design and engineering.
Question 63: We believe that this RFP structure puts potential bidders at a great deal of risk in making a decision to participate in this effort. Would the Government consider changing the solicitation to include issuing a multi-unit, multi-year production order for BK’s as identified in CLIN’s 1005, 2001, 3001, 4001, 5001?
Answer 63: The effort is initially to develop the BK. If successful, production options may be exercised. Bidders should carefully consider and factor risk into their proposals.
Question 64: In addition would the Government consider changing the solicitation to remove the evaluation penalty for not pricing the CLIN to grant the license rights for the design that is completed by the successful bidder remain the property of the awardee?
Answer 64: The Government desires to obtain Government Purpose License Rights (GPLR) to the data for the products to be delivered under the resultant contract. It is intended that the Government will receive Government purpose rights that enable a competitive procurement of the BK after the conclusion of a resultant contract. As a result of amendment 0001 section M.3.9.63 has been changed. There is no penalty for not providing GPR. The contractors cost and technical proposal will be evaluated as presented. There is an incentive adjustment for providing the GPR and technical data to support future full and open competitive contracts.
Question 65: C.1.3.3 - Reference is made to "delivery to Govt. after refurbishment" There is a requirement to correct deficiencies discovered during PPT, but there is no requirement for "refurbishment". What is the Government's intent? Should the prototypes be brought back to "like new" condition? Re-paint? clean? Recondition equipment?
Needs clarification.
Answer 65: C.1.3.3 was intended as a high level requirement. See paragraphs C.2.18 for more detail as to the purpose and nature of refurbishment.
Question 66: C1.3.5 - Is the on-site tech support only to address failures or does the Government have other expectations?
Answer 66: See section C.2.17 of the solicitation for the anticipated requirements of contractor on-site support.
Question 67: In reading Section L.10.4.1 and .2, one could read into it either: Up to five Past Performance citations for the Offeror (and Team) in total, or Up to five Past Performance citations for the Offeror, and then additional ones (up to five?) for Key Subcontractors. Which is correct?
Answer 67: Past performance will be limited to five (5) for each company providing over 30% of the work.
Question 68: Solicitation, L.10.1 VOLUME I ADMINISTRATIVE 146 L.10.1.5, Section V Financial Documentation: Will a summary page suffice for the Line of Credit information (considering these files are very large)? Or does the Government require full documentation, which amounts to over 100 pages?
Answer 68: A summary page is sufficient for the Line of Credit information.
Question 69: Solicitation L.10.4 VOLUME IV PAST PERFORMANCE L.10.4.2 Experience, Is the offeror limited to up to five (5) past performance contracts for the whole proposal, or can each company providing over 30% of the work effort submit up to five (5) contracts each?
Answer 69: Past performance will be limited to five (5) for each company providing over 30% of the work.
Question 70: The Online Representations and Certifications Application (ORCA) documentation required by this section is unavailable because the site has been replaced by the System for Award Management (SAM). In order to remain compliant with the solicitation requirements, will the Offeror’s printed FAR 51.219-1 Small Business Program Representations from SAM suffice as a substitute for the ORCA documentation?
Answer 70: The reference to ORCA was inadvertently included in the solicitation and will be removed in amendment 0002. SAM and section K of the solicitation are the representations and certifications that need to be completed by offerors.
Question 71: The Online Representations and Certifications Application (ORCA) documentation required by this section is unavailable because the site has been replaced by the System for Award Management (SAM). In order to remain compliant with the solicitation requirements, will the Offeror’s printed FAR 51.219-1 Small Business Program Representations from SAM suffice as a substitute for the ORCA documentation?
Answer 71: The reference to ORCA was inadvertently included in the solicitation and will be removed in amendment 0002. SAM and section K of the solicitation are the representations and certifications that need to be completed by offerors.
Question 72: For the Past Performance Volume, does the total of five past performance contracts include those of the prime and any subconsultants, or can the offeror send up to five for themselves and five for each sub?
Answer 72: Past performance will be limited to five (5) for each company providing over 30% of the work.
Question 73: Request the government to extend the submission deadline by a minimum of two weeks?
Answer 73: In amendment 0002 the proposal due date will be extended, see section A.1.5.
Question 74: Can the Government please grant a three week extension on the due date of this proposal to allow offerers sufficient time to incorporate answers to questions into their proposal and provide the thorough response the Government requires?
Answer 74: In amendment 0002 the proposal due date will be extended, see section A.1.5.
Question 75: Please extend the bid due date to July 5th.
Answer 75: In amendment 0002 the proposal due date will be extended, see section A.1.5.
Question 76: SOW C.2.13.3. We have conducted an extensive research on the availability of M1061A1 trailers for the BK system, and have found that only one of the approved previous manufacturers (SCHUTT Industries) can provide a quote and their best lead time is 16 weeks. The other two companies (D&S Manufacturing, and Utility Tool and Body) have stated they are no longer in a position to provide quotes for this trailer. Given the limit of only one approved source for this mandated product and its long lead time of 16 weeks, will the Government adjust the delivery schedules for all impacted CLINs and CDRLs in the solicitation accordingly?
Answer 76: The government declines to adjust the delivery schedule for CLIN 0012 that calls for the delivery of developmental prototype BKs. The government is providing a demonstrator trailer to the offeror as GFE iaw SOW section C.2.13.3. The government is also providing detailed design drawings for use by the offeror is designing the BK while awaiting delivery of their new trailers. However, upon reviewing the other CLINS requiring that the offeror have trailers on hand to complete, the government shall extend the delivery time for the three first article test unit CLIN (CLIN 1002) from 90 days to 180 days to allow the contractor time to order and receive the trailers for insertion into the system
Question 77A: SOW C.2.13.3. If the Government cannot adjust the delivery schedules to accommodate the trailer lead time, will the Government: a) Designate the M1061A1 as GFE and provide them to the winning contractor or
Answer 77A: The government has adjusted the necessary delivery schedules to accommodate the trailer lead time
Question 77B: SOW C.2.13.3. If the Government cannot adjust the delivery schedules to accommodate the trailer lead time, will the Government: b) Make a CLIN item for the M1061A1 and designate it as Long Lead Time (LLT) Materials and issue separate pre-production delivery orders for the trailers?
(Long Lead Item (LLI)/Long Lead Time (LLT) Materials: Those components of a system or piece of equipment for which the times to design and fabricate are the longest, and therefore, to which an early commitment of funds may be desirable in order to meet the earliest possible date of system completion.)
Answer 77B: The government has adjusted the necessary delivery schedules to accommodate the trailer lead time
Question 78: According to “C.3.10. Long Term Storage of BK Systems (CLINs 1009, 2005, 3005, 4005, and 5005):” “Long Term Storage shall include storage plus all other activities associated with storage including, but not limited to, materiel handling, recordkeeping, security, cleaning, and refurbishing.”
The cleaning and refurbishing requirement for the BK System is very vague. Please provide detailed cleaning and repair requirements for the BK burner, BK appliances, and the entire BK system that will be required when the BK systems are returned to long term storage; this information will allow us to more accurately quote a multi-year price for the currently unknown damage or repairs and cleaning that will be required for BK systems returning from the field. Better knowledge of this requirement is critical for any Offeror to be able to quote a reasonable price to clean and refurbish the BK to “like new condition”.
Answer 78: The BK systems entering long term storage shall not be those ‘returning from the field’. They are systems that have been produced by the manufacturer, accepted by the government but that have not yet been fielded to the soldier. They will be ‘new’ systems in that they haven’t been used so the government can reasonably expect them to be delivered to the soldier in ‘like new’ condition. There should be no ‘repair’ actions required if the storage of the BK is done correctly. The government declines to provide detailed cleaning and repair instructions for the burners, appliances and the BK system itself because the configuration of those systems is not yet finalized and the offeror is the best determinant of the extent of those instructions based on their knowledge and experience in storing manufactured items before shipment to the customer.
Question 79: SOW C.3.10. If detailed information cannot be provided for cleaning and refurbishing, can these requirements be removed from these CLINS and separately priced on a case-by-case basis utilizing B.2.2.
Contractor Support Pricing (CLINS 0017, 1004, 1008, 2004, 3004, 4004 and 5004)?
Answer 79: It appears that this question is posed because the offeror is trying to determine the cost to refurbish a fielded kitchen that has been used in the field and has suffered degradation. That is not the case, systems placed in long term storage have not been used and require only minimal preparation before fielding to the soldier. The offeror should be able to price out the preparation of systems for delivery based on their knowledge of how to handle completed systems awaiting shipment. The requirements for the pricing of cleaning and refurbishment shall not be removed from the suggested CLINS.
Question 80: Due to the length Technical Proposal of 85 pages and 45 pages Management Proposal, that involved several subcontractors of engineering, manufacturing and specialty consultants, please consider extending the due date from 7/6 to the end of July. We need more time for collaboration. Thank you for your consideration and have a beautiful day.
Answer 80: An extension of 16 days has previously been granted allowing a full 61 calendar days for response. This is in addition to releasing the draft RFP for over two months prior to issuing the final RFP and conducting a comprehensive industry day demonstration of the target technology. The Government believes that adequate time has already been provided, therefore no extension is granted".
Question 81: The Master Index is included in the Executive Summary which is limited to five pages. Please confirm that the master index pages are included in the five-page limit of the exec, summary. (this will limit the detail contained in the master index)
Answer 81: The government confirms that the master index pages are included in the five page limit of the executive summary.
Question 82: Master Schedule: The IMS is included in the management volume, which is limited to 45 pages. Is the IMS Gant chart included in the 45 page limit?
Answer 82: The government confirms that the IMS Gant chart is included in the management volume with a total management volume limit of 45 pages.
Section B - Supplies or Services and Prices
ITEM NO SUPPLIES/SERVICES MAX
QUANTITY
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0001 1 Each Safety Assessment & Health Hazard Report
FFP
The Contractor shall prepare a Safety Assessment Report (SAR) and Health Hazard Analysis Report (HHAR) in accordance with (IAW) CDRL B001. See statement of work section C.2.2.
FOB: Destination
MAX
NET AMT
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0002 1 Each Hazardous Materials Management Plan
FFP
The Contractor shall prepare a Hazardous Materials Management Plan for the BK Project IAW CDRL B002. See statement of work section C.2.3.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0003 1 Each Design Modular Burner
FFP
The Contract shall complete the design of the Modular Burner meeting all of the requirement of this contract. See statement of work section C.2.4.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0004 24 Each Fabrication of Modular Burners
FFP
See statement of work section C.2.5.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0005 1 Each Modular Burner Test
FFP
Contractor Developmental Test Plan and Test Performance for Modular Burner IAW CDRL B003. See statement of work section C.2.6.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0006 1 Each Modular Burner Test Report
FFP
Contractor Developmental Test Report for Modular Burner IAW CDRL B004.
See statement of work section C.2.7.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0007 1 Each Design Modular Appliances
FFP
The Contractor shall complete the design of the Modular Appliance Suite meeting all of the requirement of this contract. See statement of work section C.2.8.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0008 3 Each Fabrication of Modular Appliance Suite
FFP
The Contractor shall Fabricate the Modular Appliance Suite. See statement of work section C.2.9.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0009 1 Each Modular Appliance Test
FFP
Contractor Developmental Test Plan and Test Performance for Modular Appliances IAW CDRL B003.. See statement of work section C.2.10.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0010 1 Each Modular Appliances Test Report
FFP
Contractor Developmental Test Report for Modular Appliances IAW CDRL B004. See statement of work section C.2.11.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0011 1 Each Design Battlefield Kitchen Platform
FFP
The Contractor shall design the Battlefield Kitchen Platform meeting all of the requirements of the contract. See statement of work section C.2.12.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0012 3 Each BK Developmental Prototypes
FFP
Complete Battlefield Kitchen Developmental Prototypes: The Contractor shall complete all tasks to design, fabricate, and demonstrate performance of complete Battlefield Kitchen Developmental Prototypes. See statement of work section C.2.13.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0013 UNDEFINED Each Additional BK Developmental Prototypes
FFP
Additional Battlefield Kitchen Developmental Prototypes: The Contractor shall complete all tasks fabricate and demonstrate performance of complete Battlefield Kitchen Developmental Prototypes. See statement of work section C.2.13.
Offerors shall propose their stepladder pricing for this CLIN in section B.2.
Additional Pricing of the solicitation.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0014 1 Each Battlefield Kitchen Test
FFP
Test Plan for Contractor Developmental Testing for Battlefield Kitchen: The Contractor shall prepare a test plan describing the developmental testing to be performed by the Contractor IAW CDRL B003. See statement of work section C.2.14
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0015 1 Each Battlefield Kitchen Test Report
FFP
Test Report for Contractor Developmental Testing for the Battlefield Ktichen:
The Contract shall prepare a test report on the results of the Contractor Developmental Testing IAW CDRL B004. See statement of work section C.2.15.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0016 1 Each Package List and Hardware
FFP
System Support Package List and Hardware for Testing IAW CDRL B005. See statement of work section C.2.16.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0017 UNDEFINED Each Test Support for Developmental Testing
FFP
Contractor Test Support for Developmental Testing. See statement of work section C.2.17. Offerors shall propose their labor rates for this CLIN in section B.2. of the solicitation. This CLIN will not be included in the total evaluated price (TEP).
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0018 UNDEFINED Each Non-Design Related Repairs
FFP
See statement of work section C.2.18.1. Offerors shall not propose a price for this CLIN. The price for this CLIN will be negotiated at the delivery order level when non-design related repairs are determined and defined.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0019 2 Each Design Review Information Package
FFP
Design Review Information Package IAW CDRL B006. See statement of work section C.4.2.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0020 UNDEFINED
Weekly Teleconference Meeting Minutes
FFP
Weekly Teleconference Meeting Minutes IAW CDRL B007. See statement of work section C.4.5. This CLIN is not separately priced (NSP).
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0021 1 Each Technical Data - Modular Appliances
FFP
Technical Data for Modular Appliances IAW CDRL C001. See statement of work section C.5.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0022 1 Each Government Purpose License Rights (GPR)
FFP
GPR Agreement for Modular Appliances. The Government desires to obtain Government Purpose License Rights (GPLR) to the data for the products to be delivered under this contract. In accordance with DFARS §227.7103-1(c), Offerors are not required, as a condition of being responsive to a solicitation or as a condition of award, to price this license agreement CLIN. However, in light of the Government’s desire to obtain GPLR, there will be an evaluation penalty, as detailed in section M.3. Evaluation Approach, assessed against offers that refuse to offer GPLR at any price. For the optional priced CLIN the Offeror is to include a paid up, royalty-free License Agreement that conveys all intellectual property rights necessary to effect a complete competitive re-procurement of the product, manufacture and use thereof for a Government Purpose (as defined in DFARS clause 252.227-7013).
It is intended that the Government receive a paid up license that covers all intellectual property rights such as patent, trademark (product configuration), copyright and trade secrets that cover the product and manufacture thereof; as well as those intellectual property rights that cover any Technical Data (as defined in DFARS clause 252.227-7013) covering the product or the manufacture thereof so as to permit manufacturing and use of the product by or on behalf of the U.S.
Government for a U.S. Government Purpose. Note, this may also include product formulation, composition, and/or manufacturing information/licensing rights from third parties. It is expected that this proposed License Agreement will enable competitive procurement of the BK after the conclusion of this contract.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0023 1 Each Technical Data - Modular Burner
FFP
Technical Data for Modular Burner IAW CDRL C001. See statement of work section C.5.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0024 1 Each Government Purpose License Rights (GPR)
FFP
GPR Agreement for Modular Burner. The Government desires to obtain Government Purpose License Rights (GPLR) to the data for the products to be delivered under this contract. In accordance with DFARS §227.7103-1(c), Offerors are not required, as a condition of being responsive to a solicitation or as a condition of award, to price this license agreement CLIN. However, in light of the Government’s desire to obtain GPLR, there will be an evaluation penalty, as detailed in section M.3. Evaluation Approach, assessed against offers that refuse to offer GPLR at any price. For the optional priced CLIN the Offeror is to include a paid up, royalty-free License Agreement that conveys all intellectual property rights necessary to effect a complete competitive re-procurement of the product, manufacture and use thereof for a Government Purpose (as defined in DFARS clause 252.227-7013).
It is intended that the Government receive a paid up license that covers all intellectual property rights such as patent, trademark (product configuration), copyright and trade secrets that cover the product and manufacture thereof; as well as those intellectual property rights that cover any Technical Data (as defined in DFARS clause 252.227-7013) covering the product or the manufacture thereof so as to permit manufacturing and use of the product by or on behalf of the U.S.
Government for a U.S. Government Purpose. Note, this may also include product formulation, composition, and/or manufacturing information/licensing rights from third parties. It is expected that this proposed License Agreement will enable
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0025 1 Each Technical Data - BK Platform
FFP
Technical Data for BK Platform IAW CDRL C001. See statement of work section C.5.
UNIT UNIT PRICE MAX AMOUNT
0026 1 Each Government Purpose License Rights (GPR)
FFP
GPR Agreement for BK Platform. The Government desires to obtain Government Purpose License Rights (GPLR) to the data for the products to be delivered under this contract. In accordance with DFARS §227.7103-1(c), Offerors are not required, as a condition of being responsive to a solicitation or as a condition of award, to price this license agreement CLIN. However, in light of the Government’s desire to obtain GPLR, there will be an evaluation penalty, as detailed in section M.3. Evaluation Approach, assessed against offers that refuse to offer GPLR at any price.
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .