Government Answers to Industry Questions UPS.pdf

PDF 169 KB Posted

Attached to
Uninterrupted Power Supply (UPS) Maintenance Support Services
Solicitation number
W91151-24-Q-0030
Issued by

About this file

This document contains the Government's answers to industry questions regarding a Solicitation for Uninterrupted Power Supply (UPS) Maintenance Support Services (Solicitation #W91151-24-Q-0030) issued by the Department of the Army Materiel Command Mission and Installation Contracting Command Fort Hood.

The key details are:

  • The solicitation requires the contractor to provide initial preventative maintenance (PM), essential services, semi-annual service, and annual PM for UPS units in 4 buildings. This includes guaranteed 4-hour on-site emergency response 24/7, corrective labor and travel coverage, battery recycling, and reporting.
  • The government provided details on the specific UPS models, number of batteries, and battery cabinet information for each building.
  • The government clarified that this is a new requirement, not an incumbent contract.
  • The government deleted provisions related to single jar battery replacement and full battery string replacement from the Statement of Work.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Government Answers to Industry Questions 04 September 2024

Question 1: Can your customer clarify number of strings, battery models and number of batteries for each UPS unit?

Answer 1:

BLDG# Number of Strings Battery Model Number of Batteries for Each UPS

13 _______1 string____ POWERWARE 9315-160 Model#130_ ___40___

422 _______1 string____ VERTIV LIEBERT 51X150BCAUHAS34 ___36___

36016 _______1 string____ EATON 9390-80 Model# 50___ __144_ _

2207 _______1 string___ EATON 9390-80 Model# 50___ _ 80____

Question 2: Can you provide the OEM and kVA rating for each UPS unit?

Answer 2:

BLDG# OEM kVA

13 _POWERWARE__________ _________130kVA_______

422 _VERTIV LIEBERT ________ _________150kVA_______

36016 _EATON________________ _________50kVA________

2207 _EATON________________ ________50kVA_________

Question 3: Please provide the accurate Make, Model Name, Model # and KVA size of all four (4) UPS systems. The information provided are not accurate model numbers, for example the Vertiv model number lists as a Power Distribution Unit (PDU) and not a UPS.

Answer 3:

BLDG# Make Model Name Model# KVA Size

13 _POWERWARE__ __9315-160__ _____130____ ___130kVA_

422 VERTIV LIEBERT _____EXM_____ 51X150BCAUHAS34 __150kVA_

36016 _ EATON ________ _____ 9390-80 ___ _______50____ __50kVA___

2207 _ EATON ________ _____ 9390-80 ___ _______50____ __50kVA___

Question 4: Would you be able to provide any pictures of the actual name plates for each UPS system, which would help decipher these units?

Answer 4: Yes, pictures attached.

Question 5: Please provide the quantity of battery cabinets, per UPS system and the quantity of batteries per cabinet per UPS

Answer 5:

BLDG# QTY of Battery Cabinets QTY of Batteries per cabinet

13 __________40_____________ _______1__________

422 _________36________ __ ____1_________

36016 _________144_______ ______1__________

2207 __________80_____________ _________1___________

Queston 6: Please confirm if there are any External Maintenance Bypass systems, per USP

Answer 6:

BLDG# External Maintenance Bypass If yes, Identify Yes or No

13 __________No_____________ ________________________

422 __________No_____________ ________________________

36016 __________No_____________ ________________________

2207 __________No_____________ ________________________

Queston 7: Please confirm if any of these UPS’s run in parallel

Answer 7: No, they run in series.

BLDG# Run in Parallel Yes or No

13 ___No, in series ________

422 ___No, in series ________

36016 ___No, in series ________

2207 ___No, in series ________

Question 8: For single jar battery replacement, is the cost of the battery billable to the government?

Answer 8: SOW has been updated. Paragraphs c and f deleted from SOW.

Question 9: For full battery string replacement, is this to be quoted separately on a time and material basis and invoiced separately (freight, labor, disposal, and battery cost), upon approval?

Answer 9: SOW has been updated. Paragraphs c and f deleted from SOW.

Question 10: Can you clarify number of strings for each UPS?

Answer 10: 1 string each battery.

BLDG# Number of Strings For each UPS

13 _______1 string_________

422 _______1 string_________

36016 _______1 string_________

2207 _______1 string_________

Question 11: Is there a manufacture and serial number for each unit?

Answer 11:

BLDG# Manufacturer Number Serial Number For Each UPS For Each UPS

13 ____9315 - 160_________ __EW293ZBA05_________

422 __51X150BCAUHAS34__ __M19D640020_________

36016 __TB0511A01120010___ ___EH362CBC05________

2207 __TB0511A01130010__ ___EJ033CBC01________

Question 12: Will the government please clarify if there is an incumbent providing service on this contract or is this level of effort a new need?

If there is an incumbent, can the government please provide the most recent contract award number & contract value?

Answer 12: This is a new requirement. Please complete the solicitation with the information that is provided in the SOW. If you have specific questions regarding the SOW, please submit them by the due date for questions provided in the updated solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .