The file's text, extracted by GovTribe without its formatting.
QUESTION AND ANSWER TEMPLATE
Offerors who determine that the technical requirements of this RFP require clarifications in order to permit submittal of a responsive proposal may submit all questions in writing up to 14 calendar days prior to full proposal submission date located in block 8 of the SF 1449. These questions shall be directed to the KO. The Government will issue RFP Questions and answers on www.fbo.gov, and amend the RFP if necessary to clarify RFP requirements.
| Page and Paragraph |
| Offeror’s Questions |
| Governments Response |
| Is it possible to get a count of number of hand sanitizer dispensers for each location or total? |
| 3003 soap dispensers |
2555 hand sanitizer dispensers
Information will be added to solicitation via an amendment to Attachment 1.
| Is it possible to get a copy of the most updated CBA in place? The one attached on FBO exp 06/30/2019. |
| An updated Addendum to the CBA will be supplied via an amendment to the solicitation. |
| Is it possible to get a count of Restrooms? |
| See Exhibit D. |
| Page 45 (2) and (3) |
| reference HUBzone. Is this a HUBzone required solicitation? |
| No. See Page 1, Box 10 of the solicitation which states this is 100% 8(a) set aside. |
| Page 40 |
| 52.208-9 references (1) and (2) NIB and NISH for supply purchase. Is this a requirement for all supplies purchased? |
| Please contact the Points of Contact listed in FAR 52.208-9 for supplies that qualify under this clause. |
| Exhibit D; PWS Section 5.6.2 |
| There are 50 rooms listed as evening shift that are Type 1 rooms. In PWS Section 5.6.2 it states that the contractor is to provide “Lock-In CSPs” for those rooms and they are required Monday-Friday from 7:30 AM until the last Surgical Case (normally approximately 4:30 pm). The listing in the RFP appears to be inconsistent with the exhibit. Will the Government please clarify or correct what type of service is expected? There are no Type 1 rooms in Exhibit D. |
| There are Type I rooms in the DRAFT Exhibit D. Please review the DRAFT Exhibit D (i.e. Cell D2841). |
| Exhibit D; PWS Section 5.6.2 |
| There are 33 rooms that are listed as having a cleaning shift of DEN, all of which operate 7 days a week. In the PWS Section 5.6.2 states that L&D rooms are to be locked-in 7 days a week, 24 hours a day. Not all of the rooms detailed as 7 days a week are indicated as L&D rooms, with many stating they are operating rooms, OR support rooms, decontamination rooms, etc. Despite the rooms not being listed as L&D, are we to assume that they are linked to those rooms? |
| The government is verifying the cleaning shifts and will update Exhibit D, if required, upon release of the official solicitation. |
| PWS 5.13.8.2 |
| PWS states that all windows are to be cleaned at a minimum of twice annually. However, there appears to be no listing of the window square footage or window count anywhere in the draft RFP documents that have been provided. Will the Government please provide the window square footage or window count? |
| Please see the DRAFT Attachment 1, number 4, which lists the buildings and associated window counts. |
| Attachment 7, D. Proposal Submission; 2. Proposal Content, (1), and (2) on page 178 |
| RFP states “Offerors shall include a copy of the completed SF1449, with an original signature of a corporate officer authorized to negotiate for the company. It also states “Offerors shall include acknowledged and original signed copies of amendments to the solicitation, if applicable. There is a discrepancy between the requirement for ‘copy’ of completed forms, and ‘original’ signatures. An ‘Original’ signature implies a wet signature. With this being an electronic CD submission, will the Government please clarify the original signature statement? Also please indicate if the Government would like the documents stamped as “original” in lieu of a wet signature. |
| In accordance with FAR 4.502 (d), “Agencies may accept electronic signatures and records in connection with Government contracts”. Electronic signatures are an acceptable means of an “original signature”. |
| The RFP requires that the successor contractor offer all current incumbent employees first right of refusal employment (FAR 52.222-17). The incumbent has an unfair competitive advantage. The individual incumbent employee seniority is only known by the incumbent contractor. The government requires that the contractor report these positions annually (in response to CLIN 0001 requirements). The government requires that the contractor provide supporting detail to support annual wage price adjustment under the contract (FAR 52.222-55). We respectfully request that the government provide all bidders the position with matching seniority for each current position. Since the government requires that we offer employment to these employees, this is a reasonable request and this information is available to the government and not protected under FOIA. |
| In accordance with the Addendum to 52.212-1, paragraph D.2.b.(6)(c)(2)a., “the staffing chart shall also include the total productive hours and the proposed staffing levels based on FTEs of 1597 productive hours for the base ordering period and 1817 productive hours for ordering periods 2-5 (see Attachment 4 – Staffing Chart)”. This statement ensures all offerors (to include the incumbent in the event they choose to propose) to use the productive hours as calculated by the Government in accordance with the Exhibit H – Collective Bargaining Agreement. |