Amendment 0002 - Remote Coding Services.pdf
PDF 143 KB Posted
- Attached to
- Solicitation for Remote Medical Coding Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W81K0222Q0025
- Issued by
- Department of the Army Medical Command
About this file
This amendment modifies a solicitation for remote medical coding services. The amendment provides answers to industry questions, increases the quantity for several contract line items from one to 3,600 each, and advises that no further questions will be answered after February 21, 2022. Required services include inpatient and outpatient medical coding, auditing outpatient records, conducting on-site provider training, and reviewing inpatient professional rounds. The incumbent contractor has provided these services since November 2020. Pricing is on an annual basis. The Department of the Army Medical Command is the contracting agency.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W81K02-22-Q-0025 0003 - Solicitation - Remote Coding Services.pdf | ||
| Amendment 0003 - Remote Coding Services.pdf | ||
| W81K02-22-Q-0025 0002 - Solicitation - Remote Coding Services.pdf | ||
| W81K02-22-Q-0025 0001 - Solicitation - Remote Coding Services.pdf | ||
| Amendment 0001 - Remote Coding Services.pdf | ||
| Attachment 1 - Quality Assurance Surveillance Plan.docx | DOCX document | |
| Attachment 2 - SCA Wage Determination 2015-5683.pdf | ||
| W81K02-22-Q-0025 - Solicitation - Remote Coding Services.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W40M REGIONAL HEALTH CONTRACTING OF
US MEDCOM HCAA JBLM HCC
POC: JOHN E. MCGUIRE
673 WOODLAND SQUARE LOOP SE, SUITE 101
LACY WA 98503
0011704936
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
30-105-04EXCEPTION TO SF 30
APPROVED BY OIRM 11-84
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
The purpose of this amendment is to:
1. Provide answ ers to questions received from industry.
2. Update the quantity from 1 Each to 3,600 Each in CLINs 0006, 1006, 2006, 3006 and 4006.
3. To advise prospective contractors that no more questions w ill be answ ered if received after 21 February 2022 @ 1400.
All other terms and conditions remain unchanged.
1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
J 1 5
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
BY 17-Feb-2022
16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W81K0222Q0025
X 9B. DATED (SEE ITEM 11)
07-Feb-2022
10B. DATED (SEE ITEM 13)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.
Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN
REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE
CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)
6. ISSUED BY
3. EFFECTIVE DATE
17-Feb-2022
CODE
W40M REGIONAL HEALTH CONTRACTING OF
REGIONAL HEALTH CONTR OFC PACIFIC
BLDG 339 CLARK ROAD
FT SHAFTER HI 96858-5098
W81K02 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
CODE W81K02
FACILITY CODECODE
EMAIL:TEL:
W81K0222Q0025
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
The following have been added by full text:
Questions and Answers Amendment 0002
Questions 1: The contractor shall provide the non-personal services of both inpatient and outpatient, remote (off-site) medical Coding services. Confirm outpatient monthly or annual coding services end-user will assign incumbent?
Answer: Approximately 30-50 inpatient medical records per month / 250-300 Inpatient professional rounds (IPSR) (Provider Professional Rounds per month) / 6 provider/coder focused audits per month (each audit consists of 30 records to total 180 records per month) / 4 quarterly on-site provider/clinic coding/documentation visits – (approximately 4-5 clinical areas are trained per day for one week. One day is at JBER TMC – Anchorage, AK and the other 4 days at Bassett ACH. The auditor is responsible to prepare all training material for each clinical area scheduled for the week using provider’s current MHS Genesis encounters. Training handouts and PowerPoint presentations are relevant to the provider and clinic being trained, with follow-up emails if needed for unanswered questions arising out of training. Training can be via one-on-one and/or group) / DHA Audit – near term audit requirement from DHA for each and every MTF. Will consist of approximately 90-100 records to be reviewed by the remote auditor and results provided to the MTF Coding Supervisor. (PWS 5.1.4.1/ PWS 5.1.4.2/PWS
5.1.4.3/PWS 5.1.4.4/PWS 5.1.4.5)
Question 2: Is the vendor required to audit outpatient records for both providers and onsite (MTF) coders’ workload?
Answer: Yes
Question 3: If outpatient Records coding assignment is a requirement, will the Government Issue MOD 2 reflecting years and quantity under Schedule B “Price”?
Answer: Only outpatient assignment under this contract is auditing for DCAT and training. Inpatient professional rounds (IPSR) rounds are what we call the outpatient encounter(s) in the inpatient medical record. When the contract request was initiated over a year ago, there was not a requirement for IPSR, but there is now. Estimated 250-300 IPSR per month (DCAT PWS 5.1.4.2 / IPSR PWS 5.1.4.5 / On-site PWS 5.1.4.3 / Focused Audits PWS 5.1.4.4)
Question 4: Is remoted coding and on-site training/auditing requirement new, if not provide current vendor’s name and length of contract? Will the government entertain zoom or web-x training in addition to onsite five day trainings?
Answer: Not a new requirement (Current vendor: TreeFrog Data Solutions, Period of Performance: One (1) Twelve
(12) month base, two (2) twelve (12) month options and the inclusion of FAR 52.217-8 (6 months). The on-site training needs to be on-site. For the focused/baseline provider audits can be by phone, teams (DHA approved for government computers), zoom or web-x with personal video/media equipment to discuss coding/documentation feedback with providers and/or coders audited. (On-site Training PWS 5.1.4.3 / Focused Audits PWS 5.1.4.4)
Question 5: Confirm Schedule B quantities are monthly, annual or quarterly volumes?
Answer: Annual
Question 6: CLIN 003 - Can the government confirm the record types to be reviewed during the audit?
Answer: Outpatient – DCAT Audit / PWS 5.1.4.2
Question 7: CLIN 005 - Can the government confirm the record types to be reviewed?
Answer: Outpatient Clinical Encounters to include Specialty Clinics – PWS 5.1.4.3 & 5.1.4.4
Question 8: CLIN 006 - Can the government confirm if there is one (1) IPSR to be reviewed?
Answer: One or more per inpatient visit depending on length of stay. Amendment 0002 increased Inpatient professional rounds (IPSR) to 3,600 (300 per month). PWS 5.1.4.5
Question 9: Can the government confirm if MHS Genesis is fully implemented?
Answer: At our MTF it is. We went live in NOV 2020.
Question 10: Since MHS Genesis is a government specific system, will the government provide training for the coders on MHS Genesis?
Answer: No. Vendor is required to have 12 months minimum experience with MHS Genesis. PWS 5.1.3.3.2
Question 11: Can this experience be substituted with billing and coding experience in health systems other than the MHS-DoD? Specifically if the experience is with other teaching hospitals.
Answer: Experience cannot be substituted with coding/billing experience outside of the MHS-DoD. The coder must have the MHS-DoD coding knowledge as stated in the PWS and certified thru either American Academy of Professional Coders (AAPC) or American Health Information Management Association (AHIMA).
Question 12: Is the stated12 months knowledge of the DoD’s new electronic medical record MHS Genesis mandatory, or can it be substituted with knowledge of other EMR systems?
Answer: 12 month experience with MHS Genesis is mandatory.
Question 13: Can the government confirm if the Contract Manager is the same role that is referred to elsewhere in the solicitation variously as the “Remote Auditor/Project Manager, the “Contract Project Manager/Auditor,” the “Contract Project Manager,” the “Project Manager,” and “the Vendor’s Project Manager”? If these do not refer to the same role, can you clarify how many roles the above titles represent?
Answer: Same.
Question 14: Can the government please confirm which CLINs address the outpatient coding requirement as there are no direct references to outpatient coding in the price schedule?
Answer: The PWS refers to what is “outpatient”. See PWS 5.1.4. and associated paragraphs.
Question 15: Can the government clarify what the quantity 1200 refers to in CLIN 0003?”
Answer: Approximately 1,200 outpatient encounters per year to audit.
Question 16: Are the current on-site physician coding/documentation training visits for this requirement taking place virtually or in person?
Answer: In-person – on-site.
No further questions will be answered if received after 21 February 2022 @ 1400.
SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET
SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES
CLIN 0006
The pricing detail quantity has increased by 3,599.00 from 1.00 to 3,600.00.
CLIN 1006
CLIN 2006
CLIN 3006
CLIN 4006
DELIVERIES AND PERFORMANCE
The following Delivery Schedule item for CLIN 0006 has been changed from:
DELIVERY DATE QUANTITY SHIP TO ADDRESS DODAAC /
CAGE
POP 28-MAR-2022 TO
27-MAR-2023
N/A FORT WAINWRIGHT (FORT GREELY)
FT WAINWRIGHT
4076 FORT WAINWRIGHT (FORT
GREELY)
FAIRBANKS AK 99703
FOB: Destination
WC1JXM
To:
DELIVERY DATE QUANTITY SHIP TO ADDRESS DODAAC /
CAGE
POP 28-MAR-2022 TO
27-MAR-2023
N/A FORT WAINWRIGHT (FORT GREELY)
FT WAINWRIGHT
4076 FORT WAINWRIGHT (FORT
GREELY)
FAIRBANKS AK 99703
FOB: Destination
WC1JXM
(End of Summary of Changes)
File details come from the government source that posted it. Updated .