Offerors Questions_Answers_20 November 2020.pdf
PDF 596 KB Posted
- Attached to
- EMERGENCY MEDICINE PHYSICIANS
- Solicitation number
- W81K00-21-R-3005
- Issued by
-
Department of the Army Medical Command
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for Emergency Medicine Physician Services. The solicitation is for 5.2 full-time equivalent Emergency Medicine Physicians to provide services at Evans Army Community Hospital at Fort Carson, Colorado. The requirement was previously synopsized under number W81K00-20-R-0014. The contract will be awarded as a 100% set-aside for 8(a) small businesses. The contract type will be firm-fixed price with a base period of one year and four one-year option periods. The North American Industry Classification System code is 621111 for offices of physicians excluding mental health specialists, with a small business size standard of $12 million. Questions were due by November 17, 2020 and answers will be posted on FedBizOpps and beta.SAM.gov. The incumbent contractor is the Cherokee Nation.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers
11/20/2020
SOLICITATION W81K00-21-R-3005
EMERGENCY MEDICINE PHYSICIANS SERVICES
1. Question: Referencing Addendum to 52.212-1 Offerors shall also submit a sanitized version
(name of contractor and personnel removed or redacted) of Volume II – Technical Capability. Is there a technical volume?
Answer: No -- Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
If so, what instructions are there for the technical volume?
Answer: N/A -- Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
2. Question: Referencing Section quality assurance and surveillance plan A. OBJECTIVE: This requirement is for the full time services of seven (7) FTEs Emergency Room Physicians for performance at Evans Army Community Hospital, Evans Army Community Hospital, Fort
Carson, CO. Please clarify how many FTE’s are required for this contract?
Answer: 5.2 FTEs – Section A. OBJECTIVE has been corrected.
3. Question: Referencing attachment 4 Pricing Worksheet - ER Physician (5.2 FTEs) 9,984 hrs.
Are the 9,984 hours to be filled by PRN’s or Full Time Employees?
Answer: Full Time Employees.
4. Question: Was the original solicitation awarded to the Cherokee Nation (Incumbent) assigned as 8a set aside?
Answer: Yes
5. Question: Description says 7 FTEs needed but solicitation reads 5.2 FTEs? Which is correct?
Answer: 5.2 FTEs – BetaSAM description corrected.
6. Question: What was the average Emergency Department patient volume last year? How many total MD FTEs are staffed in the ED?
Answer: ~48,000 per year. 18 contractors and 29 GS and active duty physicians.
7. We request you to add language that "Contractors must provide CV/Resume of a minimum of 5 physicians for primary coverage and additional 3 Physicians for back up coverage who shall work in the hospital and such listed physicians must not be replaced in the first 90 days".
This is in line with recent solicitations issued by VA hospitals. Please see the reference below.
Caution-https://beta.sam.gov/opp/5b32f6fb213141b7aeecbe002bb12355/view?
keywords=36C24621R0008&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1 <
Cautionhttps:// beta.sam.gov/opp/5b32f6fb213141b7aeecbe002bb12355/view?
keywords=36C24621R0008&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1 >
Answer: The Government appreciates and has considered your recommendation however, the evaluation criteria will not be changed to add the inclusion of CV/Resumes. Please propose IAW with Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
8. Question: Do you accept FP / IM board eligible or board certified physicians?
Answer: No
9. Question: What are the common procedures required to perform in the ER?
Answer: Providers are expected to be trained and proficient in all standard ER procedures
(intubation, sedation, central lines, resuscitation, I&D, cardioversion, etc).
10. Question: Which Medical / Surgical specialists are available in the hospital?
Answer: Varies depending on time of day who is in house, but all standard consultant services are available to page 24hrs a day. This includes hospitalist, gen surg, OB, Behavioral Health, ENT, Uro, Peds, GI, Cardiology, optho, ortho neuro, allergy, endocrine.
No Neuro surg, no IR, no Cath Lab, no interventional Neuro, No Trauma Surgery, no CT surgery, no infectious disease.
11. Question: Are hospitalists admitting patients in the hospital?
12. Question: How many total ER beds and how many inpatient beds in the hospital?
Answer: 19 standard ER beds, 4 fast track
13. Question: What is the average patient volume seen by each provider in a 10 hr shift?
Answer: 12-20
14. Question: Page 74. FAR 52.212-1 Instructions to Offerors--Commercial Items
1) Proposal Volumes. The bottom of page 74 says there are five proposal volumes.
However, on page 75, the RFQ lists four (4) proposal volumes (listed below).
Request you please clarify.
Volume I – Administrative
Volume II – Past Performance
Volume III – Compensation Plan
Volume IV – Pricing
Answer: There are 4 volumes. Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
15. Question: Volume 2 - Past Performance. Page 76. The instructions say offerors shall submit
3 past performance references. However, if the offeror is teaming with a subcontractor, must the subcontractor also submit three past performance references? Can prime contractors use the past performance of their subcontractor teaming partners to respond to the Volume 2 requirements?
Please clarify.
Answer: Offeror shall submit ONLY 3 Past Performance Information sheets. Please review Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted. Volume II clearly explains what will be acceptable.
16. Question: Work Plan. Does the government want offerors to provide their proposed 1) work
/staffing plan and/or 2) quality control plans in the proposal? These are normally required in professional service type contracts. Please clarify.
Answer: Please propose IAW with Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted. We manage our own staffing plan and schedule and have a standard hospital based
QA/risk management program and credentialing department.
17. Question: Is the present contract award for the same amount of monthly/annual hours as the new solicitation?
Answer: No
18. Question: Is the current contract Personal Services?
19. Question: Is the contractor responsible for scheduling? If not, can the Government clarify who is responsible?
Answer: Reference PWS paragraph 1.4 HOURS OF PERFORMANCE
20. Question: Are there any mid-level providers (NPs or PAs) currently providing coverage in the Emergency Department? If so, what are the hours that these mid-levels are providing coverage?
Answer: There are PA's that work only fast track, and EM fellowship trained PA's that work any shift in the main ED and fast track.
21. Question: Can the Government provide the annual volume of the Emergency Department?
Answer: ~48,000
22. Question: What percentage of the total available monthly shifts are covered by non-contractor physicians (i.e. Active Duty and GS physicians)?
Answer: ~70% are GS/Active Duty, 30% Contractor
23. Question: The fourth paragraph on Addendum 52.212-1 states that offerors shall “also submit a sanitized version (name of contractor and personnel removed or redacted) of Volume II –
Technical Capability.” However, Volume II is the listed as Past Performance. Are offerors required to submit a sanitized version of their Past Performance volume?
Answer. No. Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
24. Questions: Addendum 52.212-1 states that offeror proposal shall be prepared in “five (5) separate volumes”, however only four volumes are listed. Please confirm that the proposal is four volumes and not five.
Answer: There are 4 volumes. Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
25. Question: Section 1.4.6, Page 43 – Time clocks. Can the contractor install their own time clock at the site?
Answer: Contractors can bring a form of keeping time to work (watch, phone, computer, etc). Actual time worked is verified utilizing the EHR, online schedule (Shiftadmin), and honor system for staying late/charting. If there is a discrepancy the Dept Chief or Deputy will review and clarify.
26. Question: Proposal Instructions, Page 76 -Past Performance. As it relates to the requirement that past performance be "the same or similar Emergency Room Physician Services with similar magnitude and scope", will past performance providing HCP services at a military hospital suffice, even if not in the emergency room?
Answer: Please review Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted -- “that the
Offeror considers most relevant in demonstrating YOUR company’s (the Offeror’s) ability to perform the proposed effort. “The PPI shall explain what aspects of the task order or contract are deemed relevant to the proposed effort and to what aspects of the proposed effort they relate.”
27. Question: Instruction to Offerors, pg. 1, para. 7. Instructions state “the proposal shall be in five (5) separate volumes, “then lists the title of four volumes. Is the fifth volume the sanitizes version of Volume II”
Answer: No. There are 4 Volumes. Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
28. Question: Instruction to Offerors, pg. 1, para. 4 The instructions in paragraph 4 refer to
Volume II as “Technical Capability”, however the bulleted list at the bottom of the page (as well as subsequent references to Volume II in the Instructions) refers to Volume II as “Past
Performance”. Which is the correct title of Volume II?
Answer: Volume II Past Performance. There is no technical volume. Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
29. Question: RFP Section “VOLUME II - PAST PERFORMANCE”, page 3, paragraph 1. Can the government please confirm that if the Offeror is an 8a certified Joint Venture (JV) and one of the JV partners has acquired a company that specializes in physician staffing/Locum Tenens, which would be materially performing on the contract, would the JV would be able to use the past performance of this acquired company?
Answer: Please review Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted. Volume II clearly explains what will be acceptable.
30. Question: GovWin/BetaSam Opportunity & PWS Page 3, ITEM 0001AA. The
GovWin/Beta.SAM advertisement indicates 7 FTEs, however the PWS page 3 indicates 5.2
FTEs. What is the correct number of FTEs required?
Answer: 5.2 FTEs – BetaSAM description corrected.
31. Question: Instructions to Offerors, pg. 1, para. 4. Instructions refer to Volume V as “Pricing”, but lists Volume IV as “Pricing” in the bulleted list at the bottom of the page. Which volume should have the required pricing information?
Answer: Volume IV. There is no Volume V. Revised Instructions to Offerors_Evaluation
Criteria posted.
32. Volume II note states. “Past performance reference projects performed by a proposed teaming partner or a proposed subcontractor will only be considered if: (1) the Offeror submits at least one recent and relevant past performance project that the Offeror has performed, either as a prime or subcontractor; (2) the teaming partner or subcontractor is identified as a teaming partner or subcontractor in the proposal, and (3) the role and percentage of work proposed to be performed by the teaming partner or subcontractor on the proposed requirement is detailed in the proposal.”. Where do we identify the teaming partner or subcontractor in our proposal and the role and percentage of work proposed?
Answer: Revised Instructions to Offerors_Evaluation Criteria posted.
File details come from the government source that posted it. Updated .