Attachment 5 - Questions and Answers (Final).pdf

PDF 487 KB Posted

Attached to
Automated Storage Retrieval System (ASRS) Modernization at Tobyhanna Army Depot
Solicitation number
W25G1V-21-R-0011
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation number W25G1V-21-R-0011 for the Automated Storage Retrieval System (ASRS) Modernization project at Tobyhanna Army Depot. The modernization requires replacement of mini-load cranes and rails, unit load turret trucks, Automated Guided Vehicles, and the Warehouse Management System. Bidders must provide responses by the due dates specified in the solicitation and the contract will be awarded on a firm-fixed price basis to provide the required upgrades and modernization of the existing ASRS. Relevant agencies include the Department of the Army Materiel Command and Army Contracting Command.

View the file

Other files

Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Proposal W25G1V-21-R-0011 Project

Title: ASRS Modernization

Attachment 5 - Questions and Answers (Final)

Date: 6/4/2021

Note: Verbiage may have changed from the initial Requests for Information

(RFI)/Questions submitted, however, the context of the questions did not. Similar questions were combined and one answer provided. If you feel as though a(n)

RFI/Question you submitted was not addressed, or was done so without providing a clear and concise answer, please notify the Contract Specialist, Mark Buonomo.

This Question and Answer document is incorporated into the solicitation and any resultant contract.

Question #1: Attachment 1 – Specification, Paragraph 6.7.2.6 references an Appendix N. Appendix N is not found in the Appendices or elsewhere in the solicitation. Please advise.

Answer #1: Appendix N has been incorporated into the solicitation via

Amendment 0003. See Appendices to Attachment 1, Rev. 1 for Appendix N.

Question #2: Would RTLS or RFID be acceptable for tracking and shelf life management?

Answer #2: Offeror will have to assure that any system using RF will not interfere with any on-site communications systems.

Question #3: Is it acceptable to do a virtual test prior to SAT?

Answer #3: A virtual test is acceptable providing it is documented and will meet the guidelines for reporting issues as outlined in the spec.

Question #4: Is data CUI?

Answer #4: Offeror should clarify what data is being referenced. Typically, unless stated otherwise, offeror should consider data to be CUI.

Question #5: Regarding the mini load section, can the Government provide specifications on range of weights for each mini load bin size.

Answer #5: Offeror may assume a maximum payload of 100 lbs.

Attachment 5 – Questions and Answers Request for Proposal W25G1V-21-R-0011

Question #6: Can the proposed bin sizes be modified, potentially such that all mini load bin sizes differ from the current sizes?

Answer #6: Offeror should ellaborate on proposed modifications to the trays. In addition, offeror should ensure that proposed modifications do not result in reduced storage capacity and are compatible with the current rack configuration.

Question #7: Can you share more pictures of current ASRS system, AGVs, and

Racks, etc.?

Answer #7: Reference Exhibit 2 – ASRS Photos for current pictures of AGVs, Mini Load, and Unit Load racks, provided with Solicitation Amendment 0004.

Question #8: Who is the manufacturer of the unit load racks?

Answer #8: Unarco

Question #9: The effort is noted as being NAICS 333924. Past Performance calls out NAICS 238990. Is it acceptable to provide Past Performance from either and/or other similar in scope and complexity?

Answer #9: Yes. Offerors may provide Past Performance for any NAICS that’s similar in scope and complexity to these NAICS codes. Offerors should include the applicable NAICS for each example of Past Performance.

Question #10: What is the distance from the end of the Unit Load rack to the wall?

Answer #10: Approximately 19' from the end of the Unit Load rack to the wall.

Question #11: What is the ceiling height in the Mini Load?

Answer #11: Approximately 42' for the Mini Load ceiling height.

Question #12: What is the main failure mode for load/unload in the mini load

ASRS system?

Answer #12: Over 90% of errors represent tray jams and empty bins which occur due to crane miss-alignment with the storage bins.

Question #13: Which system originates scheduling of parts movement from bin to AGV?

Answer #13: All work is done sequentially in the manner in which it is received via the host. Any hot orders are performed manually; the incoming orders do not identify the urgency of each pick from the host system.

Question #14: How does the government desire the offeror to remove and repair the location of the existing weigh scale station, if the offeror provides an AGV-based weighing method?

Answer #14: The offerer should recommend to the Government for review, solutions for the demolition of the AGV weight and height station.

Question #15: For purposes of the ASRS Modernization contract, what is the definition of the designation “Specialty Labor”?

Answer #15: The word specialty is not intended to confuse; it refers to any special flooring, controls, or non-mechanical or electrical labor.

Question #16: What is the maximum number of SKUs in a single mini-bin?

Answer #16: 32

Question #17: Is the government interested in having a common design/architecture across all depots, and is this system at Tobyhanna the same as other DOD depots?

Answer #17: Tobyhanna Army Depot is unable to disclose if its current ASRS system is the same across other DoD Depots nor disclose and/or discuss the

Governments intent in regards to having a common design/architecture across all

Depots.

Question #18: During this project implementation how many aisles can be out of production in unit load and mini load simultaneously?

Answer #18: For the Mini Load no more than one aisle should be out of production at any given time. Similarly, for the Unit Load, no more than one should be out of production.

Question #19: How long does the Government expect it will take to empty one aisle of mini-load inventory for modernization?

Answer #19: Reference specification section 8.1: the amount of time for the

Government to prioritize hotpicks, make necessary preparations and handover aisle to the offeror is contingent on the proposed/Government approved implementation plan provided by the offeror. Offeror may reference an approximate transaction rate of 29 per Hour per Aisle.

Question #20: Does the Government desire to bring the existing system up to all industry standards?

Answer #20: Yes. Reference specification section 2.1.1: all systems listed in the scope of work and SOW shall meet appropriate industry codes and standards.

Question #21: How many bins are in each aisle of mini load racks?

Answer #21: Excluding aisle 5 (aisle currently out of production), for the five tray types, offeror may reference a total of approximately 93,025 bin locations.

Question #22: Reference Specification Paragraph 1.4.1: What is the square footage of the “ASRS Core” area to be resurfaced with Stonehard or equivalent epoxy finish? Is it the entire area from front of the Mini-Load aisles to the curb of the Unit-Load pit, and the full width door to door?

Answer #22: Reference Appendix L and specification paragraph 10.2 for details of floor repair in the ASRS CORE area: offeror should survey existing floor conditions before beginning any repairs. The ASRS CORE area (approx. 6,800 SF) should be referenced as the enclosed areas between the Unit Load (pick-stations), Mini Load (curb or edge of the pit) and east/west rolling doors.

Question #23: Reference Specification Paragraph 6.7.2.2: The existing Unit-Load rack structure was originally engineered for a Seismic Zone rating of 1. Is the current Seismic Zone rating for the Tobyhanna Army Depot location still 1? If not, will the existing rack need to be replaced or brought up to the current, higher seismic zone rating?

Answer #23: Offerors should refer to their own internal engineers to understand the current Seismic zone at Tobyhanna.

Question #24: Reference Specification Paragraph 8.2.2: Does this include 3rd party training of the programmable controller programming, such as Allen-

Bradley RS5000 programmer training?

Answer #24: Yes, daily training shall begin no later than 8:00 a.m. EST and shall continue until at least 3:00 p.m. EST.

Question #25: Reference Appendix L - Floor Flatness Survey: Can a higher quality or electronic version of the Ul storage area floor survey be provided, so the details can be fully reviewed and understood?

Answer #25: A higher quality version of the UL storage area is provided with solicitation amendment 0006.

Question #26: What is the available power on site to support the new ASRS?

Answer #26: (1) 750 KVA, 12.47KV - 480Y/277V, 3PH, transformer with a secondary 1000A main and switchboard, with a 64A load on it.

(1) 750 KVA , 12.47KV - 208Y/120V, 3PH transformer with a secondary 3000A main and switchboard, with a 97A load on it.

Question #27: What load will the existing floor support?

Answer #27: This is unknown, however the proposed shelving modification appears to require support of less than the load capacity of the current system.

It is recommended that offeror conduct applicable tests and/or analysis to determine load capacity: offeror may reference concrete depth of 17 inches.

Question #28: Are there special rules for fueling the temporary generators?

Answer #28: Generators are not permitted for indoor use; for outdoor re-fueling, offeror may reference OSHA standards and guidelines.

Question #29: What are the shift times for installation?

Answer #29: As a guideline for installation, offerors may reference the work schedule for employees working in ASRS (1st and 3rd shift) detailed below:

Employees work a compressed work schedule, that is, 5-4-9.

1st shift: 0700-1630 (Mon-Thurs) / 0700-1530 (Fri).

3rd shift: 2100-0630 (Mon-Thurs)/ 2200-0630 (Sun).

Question #30: What is the speed of the NIPR network (100 MB, 1 GB, 10 GB, etc.)?

Answer #30: 10 GB

Question #31: How much bandwidth is available on the NIPR network?

Answer #31: 10 GB

Question #32: How many PC or tablets are needed? What is the mix of PC and

Tablets in %?

Answer #32: Approximately 18 Desktop PCs, 22 Desktop PC Monitors, 12

Printers and 1 Laptop for the applicable work areas, in addition to required PC accessories and three monitors for displaying key reporting metrics: it is recommended that offeror verify current ASRS configuration (workstations, admin areas, computer room) for required peripherals.

A breakdown of the requirements is as follows:

2 Desktop PC Monitors, 1 Desktop PC, and 1 Printer per Mini-Load aisle.

5 Desktop PC Monitors, 5 Desktop PCs, 1 Laptop and 5 Printers for the Unit Load workstations.

5 Desktop PC Monitors, 7 Desktop PCs and 1 Printers for the computer room

Question #33: How many printers are needed?

Answer #33: Refer to Q&A #32 on required PCs. Approximately 12 Printers are needed: it is recommended that offeror verify current ASRS configuration

(workstations, admin areas, computer room) for required peripherals.

Question #34: Is there an existing WIFI or does a new one need to be installed?

Answer #34: There is a dedicated ASRS WLC but this device along with all APs are EOL and need to be refreshed.

Question #35: Can Government provide picture of Mini Load pick and receiving screens?

Answer #35: Pictures are provided with solicitation amendment 0006. Reference

Exhibit 5 - ASRS Process Paperwork. Offeror should note the following regarding

Exhibit 5:

PAGE 1: This is the Transfer Order document produced by LMP, printed in

Receiving, and attached to all material inbound to ASRS for storage. The highlighted portions of this document contain useful information, which includes the barcodes for the Transfer Order Number (0006153807 in example) and the

Item Number (0001). These two barcodes combined create the expected

Document Number in ASRS (00061538070001). Additionally, the TO includes the

Material number, the quantity and Unit of Measure, and a brief material description.

PAGE 2: This is the Receipt Ticket. Once the Transfer Order is scanned into the

ASRS Mini Load Receiving or Unit Load Receiving screen and confirm receipt of the item, this Receipt Ticket is printed. This is ASRS-generated, and combines information from LMP [PartNumber, WBS, Part Description, Condition Code, and

Quantity]. Additionally, ASRS will calculate the quantity based on the SMALLEST

Unit of Issue from the item's LMP Material Master record (this sometimes leads to issues). The Receipt Ticket remains with the material at all times until the full quantity has been picked: the Receipt Ticket barcode is scanned each time the material is picked.

PAGE 3: This is an ASRS Pick Ticket; This Pick Ticket barcode is scanned by the

Material Movement personnel who are delivering the Picks to the shop.

Question #36: In the current production environment, how much ASRS downtime exists?

Answer #36: Currently no downtime for the Unit-Load. For the Mini-Load, approximately 20-40 minutes per station per day.

Question #37: Please provide an up-to-date network diagram in support of wired and/or wireless communications available for the ASRS modernization.

Answer #37: Network diagram is provided with solicitation amendment 0006.

Reference Exhibit 6 for Network Diagram and heat map for 2.4 GHz and 5 GHz

WiFi available in ASRS; it is recommended that offeror conduct survey to verify wireless connectivity.

Question #38: Is there today, or will there be in the expected project implementation timeframe, secure WiFi available to support ASRS, WMS, AGV, operations?

Answer #38: Reference Exhibit 6. Currently 2.4 GHz and 5 GHZ WiFi is available in ASRS – WiFi is as secure as NIPRNet. It is recommended that offeror conduct survey to verify wireless connectivity.

Question #39: Will the Government provide a CAD drawing of the building relevant to the ASRS Modernization project (ASRS and AGV operational areas, paths to/from same for purposes of project execution (including construction, demo, repair, electrical, etc.)).

Answer #39: In order to receive Exhibit 4 – Auto CAD Drawings, interested parties shall complete Exhibit 3 – CAD Release Form and return to the Contract

Specialist at mark.a.buonomo.civ@mail.mil. This release form is provided with mailto:mark.a.buonomo.civ@mail.mil solicitation amendment 0006. Offeror shall verify existing conditions before proceeding with any work.

Question #40: What is the floor specification for mini load and unit load sides including the load-bearing, concrete strength, depth, rebar configuration, flatness, uniformity, and levelness?

Answer #40: The current load-bearing capacity and other specifications of the floor is currently unknown. It is recommended that offeror conduct applicable tests and/or analysis to determine load capacity: offeror may reference concrete depth of 17 inches. Basis of design the unit load turret trucks is Fmin floor flatness of 35, which the current floor exceeds. Offeror should refer to Appendix L for the floor flatness survey.

Question #41: What is the expected useful life span of the new system? If the present system provided nearly 40 years of service, should the new system be designed with the same useful life expectation?

Answer #41: The Government may upgrade or modernize various systems and/or sub-systems at any given time due to mission requirements or any other reason.

The Government expects the new system to provide flexibility in regards to useful span life and modernization; a good benchmark should be nearly 40 years of service provided by the previous system.

Question #42: Reference Specification Paragraph 1.4.1: What is the current power drop (Volts, Amps, Phase) for the existing chargers for the turret trucks to be removed? Is there power disconnect per charger, or one for all chargers?

Answer #42: There are 3 chargers for the Turret trucks with the following power:

(2) disconnects at 480V 3PH 30A.

(1) disconnect at 208V 3PH 30A.

Question #43: Reference Specification Paragraph 1.4.1, 8th bullet, "Remove":

Does this include the Charging Stations for the AGVs? If so, how many remain from the original fleet of 16 AGVs?

Answer #43: Yes, that includes the AGV charging stations – there are currently five charging stations, with (2) disconnects per station at 480V 3PH 30A.

Question #44: Reference Specification Paragraph 5.3.3: Can TYAD provide a list, or quantity, of the required operator workstations, including supervisor and administration stations?

Answer #44: Total of 12 workstations: it is recommended that the offeror verify current ASRS configuration (workstations, admin areas, computer room). The breakdown of the workstations:

(6) Mini-Load workstation: ML01, ML02, ML03, ML04, ML05, ML06.

(4) Unit-Load workstations: UL01, UL02, UL Store and administrative station.

(2) Workstations in computer or server room.

Question #45: Reference Specification Paragraph 7.1.8: Will the Government allow the contractor to retain a copy of the accepted WMS software and Server images, including 3rd party Software, for validating 3rd Party updates prior to remotely installing them into the new WMS servers? This is to allow monthly testing of the Operating System and DBMS updates before they are applied to the new ASRS control systems remotely.

Answer #45: No. Servers would require AGM for being on NIPR wire. Contractors would not be able to retain copies of that. For test purposes, a person could be identified to obtain a contractor NIPR account, GFE with Tobyhanna image and

VPN access, and a development area could be set up within our environment to conduct testing.

Question #46: Reference Specification Paragraph 8.1: In multiple places the

RoadMap table implies that multiple (piecewise) changes to the GCA software will be required (as equipment and changes are made). Will the government contract with GCA to have those changes made, or will we need to make those changes or hire GCA to do that? NOTE: If the contractor is to do that will the Government give us the source code, along with a GCA waiver of Copyright?

Answer #46: The Government does not own the GCA software or hold the source code; the Government will not contract with GCA for the changes to the software.

File details come from the government source that posted it. Updated .