VEGETATION REDUCTION AND SPREADING SERVICES SITE VIST QA.pdf

PDF 100 KB Posted

Attached to
Vegetation Reduction and Spreading Services at J. Strom Thurmond Dam and Lake
Solicitation number
W912HN26QA001
Issued by

About this file

This document is a site visit Q&A document for Vegetation Reduction and Spreading Services at J. Strom Thurmond Dam and Lake. The U.S. Army Corps of Engineers (USACE) provides detailed responses to 14 contractor questions regarding project specifications and requirements. Key details include: contractors can use off-road dump trucks, debris will be spread to a maximum depth of 26 inches at the reduction site, remaining chips will be aggregated into piles no greater than 10 feet high, and work can occur during daylight hours with permission to work until 10:00pm if contractors provide their own lighting. Additional specifications mandate that chip sizes not exceed 12 inches in length and 4 inches in width, the site contains mostly pine and softwood trees, and the land will be used for reseeding a new forest. Contractors will use a USACE-built gravel road connecting to Highway 221 for site access, and no progress payments will be made - payment is due only upon completion of work.

View the file

Other files

File Type Posted
Debris JST..png PNG image
Questions and Answers 2.pdf PDF
Questions and Answers 1.pdf PDF
Solicitation - W912HN26QA001.pdf PDF
Wage Determination .pdf PDF
Debris Reduction and Spreading Services SOW JST Final 10082025.pdf PDF
VSS Map.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Vegetation Reduction and Spreading Services at J. Strom Thurmond Dam and Lake Site Visit Responses

Question 1: Can contractors use off road dump trucks on project?

Answer 1: Yes

Question 2: What is the thickness of spread at reduction site?

Answer 2: The maximum requested depth of spreading is 26 inches but can be deeper in areas with COR approval.

Question 3: How are the option CLINS going to be validated and are you going to use CY as the unit of measure for haul out?

Answer 3: First, debris will be spread to a depth of 26 inches at reduction site. Then remaining chips will be aggregated into piles at the vegetation storage site no greater than 10 feet in the middle of the vegetation storage site.

Question 4: Will the government do progress payments?

Answer 4: No, payment will be paid at completion of work.

Question 5: Can the contractor work more than 12 hours per day?

Answer 5: The daily work ours are during daylight and if the contractor provides their own lighting they are permitted to work until 10:00pm.

Question 6: What is the allowable size of the chips?

Answer 6: Maximum size of chip shall not exceed 12 inches in length and 4 inches in width.

Question 7: Does the contractor have to shut down for holidays?

Answer 7: No.

Question 8: When hauling operations to other sites, will USACE close the sites?

Answer 8: Yes.

Question 9: Will the government allocate specific dump sites for material?

Answer 9: Hauling materials offsite is no longer a requirement.

Question 10: Does the contractor need to maintain the gravel road from the house to gate or can it be covered?

Answer 10: One road will need to be preserved, see attached.

Question 11: How is the contractor going to ingress and egress from the site?

Answer 11: The contractor will utilize the USACE build gravel road connecting to HWY 221 and not Sailing Road.

Question 12: How far from the edge of the water can material be spread?

Answer 12: See attachments in PWS.

Question 13: What is the intended use of land after reduction?

Answer 13: Will be used for reseeding for new forest.

Question 14: What kind of trees and approximation of type in the pile?

Answer 14: The pile is comprised of mostly pines and softwoods. Minimal hardwoods are present.

File details come from the government source that posted it. Updated .