VC-004-240-003 Addendum #1 (1).pdf

PDF 164 KB Posted

Attached to
VC-004-240-003 Replace Garage Doors Rocky Gap Veterans Cemetery, Flintstone, MD
Solicitation number
BPM039601
Issued by
Allegany County, Maryland

About this file

This document is Addendum #1 to the Invitation to Bid (ITB) for Project No. VC-004-240-003 to replace the garage doors at the Rocky Gap Veterans Cemetery in Flintstone, Maryland. The addendum clarifies and provides additional details about the project, including the correct gauge of the steel doors, the requirement for bid bonds on bids over $100,000, the need for manual chain hoists, photocell safety features, and the requirement for each door to have a 3-button remote control and keyless access. The work hours are specified as Monday through Friday, 7:30 AM to 4:30 PM.

The ITB is being issued by the Maryland Department of General Services, Facilities Engineering Division, for the Rocky Gap Veterans Cemetery located in Allegany County, Maryland. The successful contractor will be responsible for providing all labor, equipment, tools, materials, and supplies required for the replacement of the garage doors on the northeast side of the administration building.

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ADDENDUM NO. 1

September 28, 2023

STATE OF MARYLAND

DEPARTMENT OF GENERAL SERVICES

Facilities Engineering Division

PROJECT NO. VC-004-240-003

Building Upgrade for Replacement of Garage Doors.

Rocky Gap Veterans Cemetery

Flintstone, Md.

TO ALL PROSPECTIVE BIDDERS: This Addendum is issued to clarify, add to, delete from, correct and/or change the Invitation to Bid (ITB) documents to the extent indicated and is hereby made a part of the said (ITB) documents of which the contract will be based. By submitting a bid for this solicitation, you acknowledge receipt of this addendum. All questions must be in writing and addressed to Lakecia Dingle at lakecia.dingle@maryland.gov.

This Addendum includes the following:

• Sign-in sheet

• Meeting Minutes

RFI’s

1. Question – Is the gauge of the steel doors 22?

Answer - No, the correct gauge is 27.

2. Question – Is a Bid Bond required for this project?

Answer – Bid Bonds are only required on bids equal to, or greater than $100,000.

3. Question – Are locking bars required for any of the doors?

Answer – No, locking bars should not be placed on any of the doors.

4. Question – Is manual operation required?

Answer – Yes, there must be a chain hoist for manual operation, location to be determined by site superintendent or designee at the time of installation.

5. Question – What type of emergency safety is required for the doors?

Answer – Photocells are required for safety operation of all doors and the wiring for them must be enclosed in galvanized steel conduit, minimum ½’ inside diameter.

6. Question – Are remote controls required for any of the doors?

Answer – Each door must have one – 3 button remote control, capable of opening any one of the three doors.

7. Question – Are any of the doors required to have keyless access?

Answer – Each of the 3 doors must have keyless access mounted on the exterior of the building, on the driver’s side-wall when facing the door, directly adjacent to the respective door.

8. Question – Is a receptacle required for operation of the electric door opener?

Answer – Yes, each electric door opener must have a receptacle mounted near the opener for plug-in operation. Electrical wiring prior to the receptacle and for push buttons must be run in galvanize steel conduit, minimum ½” inside diameter. One circuit for the three doors with a minimum 15amp breaker to match existing circuits.

9. Question – What are the approved work hours and days for construction.

Answer – Work hours are from 7:30AM through 4:30PM on Monday through

Friday only.

All other terms, conditions and specifications remain unchanged.

END OF ADDENDUM NO. 1

Issued by:

Department of General Services

State of Maryland

301 West Preston St.

Baltimore, MD 21201

Charles Davidson – Project Manager

Design, Construction & Energy Division

File details come from the government source that posted it. Updated .