HL_QA3_060217.docx
DOCX document 27 KB Posted
- Attached to
- Health & Life Insurance Services
- Solicitation number
- SPM070-17-R-0001
About this file
Group #3 of Q&As
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment_A004.pdf | ||
| Claims_Report_2017_-_Chronic_Conditions.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| HL_QA4_061417_final.docx | DOCX document | |
| Amendment_A003.pdf | ||
| Comparison_Chart_2012-2022.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Amendment_A002.pdf | ||
| Exhibit_E_List_of_Dependents.pdf | ||
| Exhibits_ABCD.pdf | ||
| Quick_Guide_for_Contract_Registrations_SAM.pdf | ||
| Claims_Report_2017.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| HL_QA2_060117.docx | DOCX document | |
| PreProposal_Minutes.pdf | ||
| Amendment_A001.pdf | ||
| Chart_agegroup_andgender_2017.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| HL_QA1_051617.docx | DOCX document | |
| PremiumsvsClaims_2014_2017wretirees.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Sample_Report_2017.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Exhibits_ABCD.pdf | ||
| RFP_InvitationLetter.pdf | ||
| SF33_Cover_Page.pdf | ||
| HL_Solicitation_Final.pdf |
Show all 21
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Health & Life Solicitation PreProposal Questions and Answers 3
QUESTIONS AND ANSWERS 3
1. Question – Claims history for health Insurance for the current year and EACH of the last 5 years - 2017 (till now), 2016, 2015, 2014, 2013, 2012. It is standard practice in the insurance industry (and in other Department of State insurance solicitations) to provide this information to ensure equal/fair opportunity for all offerors in an open solicitation.
Answer – Please refer to question 5 from the 1st group of Q&As and please refer to published report of Premiums paid/claims.
2. Question – Premium history for health Insurance for the current year and EACH of the last 5 years - 2017 (till now), 2016, 2015, 2014, 2013, 2012. It is standard practice in the insurance industry (and in other Department of State insurance solicitations) to provide this information to ensure equal/fair opportunity for all offerors in an open solicitation.
Answer – Please refer to published report of Premiums paid/claims.
3. Question – Did the Premium history for health insurance above include the VAT? If it did then what % VAT was included in the historical health premiums?
Answer – Invoices from the current contract were also Tax exempt as stated also in section B.2.1. The Government will not reimburse the Contractor for VAT under this contract. The Contractor shall not include a line for VAT on Invoices as the U.S. Embassy has a tax exemption certificate with the host government.
4. Question – Average insured member counts for EACH of the last 5 years - 2017 (till now), 2016, 2015, 2014, 2013, 2012. It is standard practice in the insurance industry (and in other Department of State insurance solicitations) to provide this information to ensure equal/fair opportunity for all offerors in an open solicitation?
Answer – The average of 250 insured member for Life Insurance. For health insurance the average currently insured is 68 under Family Plan and 64 under Employee only.
5. Question – Advise if 2016 benefit schedule for health insurance is the same as the benefit schedule currently being requested under SPM070-17-R-0001; and if not advise us on the differences. Alternatively, you can simply provide the previous solicitation document.
Answer – Please refer to question 1 from the 1st group of Q&As. Benefits are similar to the benefits of the current contract. See attached comparison table.
6. Question – Are there any persons who are currently hospitalized? If Yes, please provide number (we do not need the names or identification, we just need to know the total number of people hospitalized to assess the risk)?
Answer – The details of the claims are considered confidential, therefore they will not be provided.
7. Question – Are any major illnesses (Hemodynamics, Open Heart Surgery, Orthopedic Mayor Surgeries, Organ Transplant, Traumatic Accident, Cancer and Oncology Cases) being treated? If Yes, please provide number (we do not need the names or identification, we just need to know the total number of people hospitalized to assess the risk).
Answer – The details of the claims are considered confidential. See published claim report as reference.
8. Question – Are there any pregnant employees/spouses. If Yes, please provide number (please note we are not seeking protected private information, we do not need the names or identification, we just need to know the total number of people who are pregnant to assess the risk to price accordingly)?
Answer - Please refer to question 8 from the 1st group of Q&As. See published claim report as reference.
9. Question – Are there any large losses (in excess of $10,000) within the last year to date? If Yes, please provide number (please note we are not seeking protected private information, we do not need the names or identification; we just need to know the total number of large losses and the amounts to assess the risk and price accordingly)?
Answer – See published claim report as reference.
10. Question – Are there any HIV/AIDs cases. If Yes, please provide number (please note we are not seeking protected private information, we do not need the names or identification; we just need to know the total number of people who are currently being treated for HIV/AIDs to assess the risk and price accordingly)?
Answer – The details of the claims are considered confidential, therefore they will not be provided.
11. Question – When is this plan likely to commence?
Answer – This contract is likely to commence on September 1, 2017.
File details come from the government source that posted it. Updated .