Augusta Add QA.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
Republic of Italy - Laboratory Testing Services Federal contract opportunity
Solicitation number
SPE60324R0511
Issued by
Defense Logistics Agency Energy

About this file

This document appears to be a set of questions and answers related to a Request for Proposal (RFP) for laboratory testing services located within the Republic of Italy. The RFP, solicitation number SPE60324R0511, is issued by the Defense Logistics Agency (DLA) Energy to acquire these services.

The key details are: The contract will cover testing of various jet fuels, diesel fuels, and other petroleum products per DLA Energy specifications. The contractor must be ISO 9001 and/or ISO/IEC 17025 certified and perform testing in accordance with specific turnaround times. The performance period is for a two-year base, two two-year options, and one one-year option, with a possible six-month extension. Pricing should cover the entire potential five-year period. The RFP is for full and open competition. The questions addressed topics such as subcontracting limits, evaluation of alternative test methods, laboratory audits, past performance references, and sampling/transportation requirements.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Republic of Italy - Laboratory Testing Services, newest first.
File Type Posted
SPE60324R0511 Amd 0006.pdf PDF
SPE60324R5011 Amd 0005.pdf PDF
SPE60324R0511 Amd 0004.pdf PDF
Attachment 1 SOW rev2 (Amd 0003).pdf PDF
SPE60324R0511 Amd 0003.pdf PDF
Augusta QA.pdf PDF
SPE60324R0511 Amendment 0002.pdf PDF
Revise Attachment 3 - Sicily Europe Region Lab Testing Price List 2024 with quant.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 1 Statement of Work rev1 - Amendment 0001.pdf PDF
SPE603-24-R-0511 Amendment 0001.pdf PDF
Attachment 3 - Sicily Europe Region Lab Testing Price List 2024.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 2 - ENERGY QAP.pdf PDF
SPE60324R0511_RFP.pdf PDF
Attachment 5 - Past Performance Questionnaire.pdf PDF
Attachment 4- Past Performance Referral List.pdf PDF
Attachment 1 - Statement of Work.pdf PDF
Show all 16

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SP60324R0511

Amd 0004 Additional Q&A

1. Which maximum percentage is allowed to be subcontracted to third parties?

Answer: No Maximum percentage defined. Refer to Section L (1)(2)(f) Teaming Arrangements including what service contractor will provide and where that service will be provided and when services provided will occur.

2. If our laboratory can provide the service with preferred methods – in bold – and can also provide multiple/alternatives methods indicated in the grids of analyses requested, will it affect the final evaluation of the assignment?

Answer: No, Proposals will be evaluated IAW solicitation Section M Evaluation of Factors for Awards.

3. Could you please confirm if thermal stability with method ASTM D 3241 annex A3 ETR tube rating is mandatory in order to get technical approval “pass”?

Answer: ETR analysis is required on some products to be tested. Referenced in Section M, Factor 1, Subfactor 7 - Ellipsometric Tube Deposit Rater, of the Solicitation.

4. Will you plan an audit in each laboratory to check equipment availability, technical capabilities, chemists, experience and obtain technical approval “pass”?

Answer: No, but the QAR/COR will reserve the right to visit and inspect the lab during the period of performance. All proposals will be evaluated IAW Reference FAR 52.209-7 Information Regarding Responsibility Matters (OCT 2018) of the Solicitation and Statement of Work, Section C-3.3, Knowledge and Staffing and Section C 3.4, Access.

5. Regarding DLA past performance, is it possible to ask for past performance references directly to DLA/NATO personnel involved in the current contract with the same subject?

Answer: Yes. Reference Section L, Instructions, Conditions, and Notices to Offerors of the Solicitation.

6. Respected prices concern the first two years period or the possible 5 years, or should we quote different prices for each two years period?

Answer: Reference Sections B and M of the Solicitation.

7. Are sampling and transportation applicable items for Naples as well? If so, in which location will the sampling take place?

Answer: Reference Statement of Work, Section C 3.8, Sample Testing Turnaround Times. No, testing in that location will be “secured fuel” testing (including sampling and transportation) and must be completed by a DLA representative.

8. During the preproposal conference it was mentioned that past performance references should be sent directly to DLA contracting and included in the offer submittal.

Answer: Yes. Reference Section L, Instructions, Conditions, and Notices to Offerors of the Solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .