SF30_SPE30223R00090003.pdf
PDF 48 KB Posted
- Solicitation number
- SPE302-23-R-0009
About this file
This document is an amendment to a solicitation for fresh bread and bakery items for Guam. The amendment provides responses to questions from potential offerors regarding the solicitation requirements. Key details include that the solicitation is for the supply of fresh bread, rolls, cookies, and other bakery items for delivery to troops and ships in the Guam area of responsibility. The period of performance is from August 2022 through August 2023. The amendment clarifies that EDI capability is not mandatory for offerors but non-EDI methods such as fax or email are acceptable. Suppliers must be approved sources listed in the Worldwide Directory of Sanitarily Approved Food Establishments for Armed Forces Procurement. The Defense Logistics Agency Troop Support Subsistence is the contracting agency.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| EDI Set-Up.pdf | ||
| SF30_SPE30223R00090004.pdf | ||
| AMPS Request_Vendor.pdf | ||
| SF30_SPE30223R00090002.pdf | ||
| SPE302-23-R-0009_0001.pdf | ||
| SF1449_SPE30223R0009.pdf | ||
| Attachment 2_Customer List.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment 3_Market Ready Request Form.pdf | ||
| Attachment 4_STORES.pdf | ||
| Attachment 1_Schedule of Items.xlsx | XLSX spreadsheet |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO.
See Block 14
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
6. ISSUED BY CODE SPE302 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
CODE FACILITY CODE
SPE30223R0009
X
2023 AUG 04
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 13)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of OffersX is extended, X is not extended.
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.
IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc. ) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
16B. UNITED STATES OF AMERICA15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
(a) By completing Items 8 and 15, and returning
DLA TROOP SUPPORT INDO-PACIFIC
1025 QUINCY AVE, SUITE 1000
JBPHH HI 96860-3520
USA
15C. DATE SIGNED 16C. DATE SIGNED
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
2023 AUG 25
3. EFFECTIVE DATE
See Attached Continuation Sheet(s).
(X)
CHECK ONE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
13. THIS APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:
CONTINUED ON NEXT PAGE
PAGE 2 OF 4 PAGES
SPE30223R0009 - 0003
Amendment 0003 to Solicitation SPE302-23-R-0009 / Fresh Bread and Bakery Items for Troops and Ships, Guam
A. The purpose of this amendment is to respond to questions received by the Government.
Question 1: Berry Amendment, Guam is a US Territory. Please confirm that production and manufacturing in Guam complies with this FAR.
Answer 1: Yes
Question 2: Berry Amendment, does this apply to the ingredients used to produce the fresh baked goods?
Answer 2: No. As long as fresh baked items reprocessed in the United States even though ingredients are from foreign country, they are deemed compliant with the Berry Amendment when “grown, reprocessed, reused, or produced wholly in the United States.”
Question 3: Please clarify if Page 6 of the Statement of work Item I-D-Delivery still applies considering Amendment 001 Item C, Deliveries.
Answer 3: Yes
Question 4: Page 14, Item VII, Emergency Orders. Is the 3 hour requirement accurate for fresh baked goods? Order processing and delivery alone would make it hard to meet this time frame and, if product had to be baked, it would not meet this time frame.
Answer 4: Noted. No change
Question 5: Page 4 of the SOW still requires the contractor to have EDI capability. Item I-D, Ordering System states that EDI capability is not a requirement of this contract but the offeror must be moving toward EDI functionality.
Answer 5: Acceptable for EDI or Non-EDI (via FAX or Email)
Question 5a: Is the contractor required to have EDI capability?
Answer 5a: It’s not mandatory
Question 5b: If not, what timeline is given to achieve full EDI functionality? Is any consideration given to offerors that have Full EDI functionality as part of their bid offer?
Answer 5b: There is no specific consideration available.
Question 6: For non-manufacturers to substantiate pricing, is the non-manufacturer's commercial price list sufficient or is pricing from the producer/supplier required?
Answer 6: See Question 7 and Answer 7 below
Question 7: Page 4, CAUTION NOTICE, is a non-manufacturer's commercial price list or wholesale catalog sufficient to "substantiate Delivered Prices for all items in the Schedule of Items"?
Answer 7: Offeror’s Price List (i.e., sales receipts or invoices for items sold to other commercial customers by same offeror) should be available to provide to the Government based on the Contracting Officer (KO)’s request if KO is going to conduct the discussions (negotiations). In accordance with Solicitation document, page 18 of 39 pages (excerpt below), we may not request this if we are going to award the contract with discussion (negotiation).
The Government intends to evaluate offers and award a contract without discussions with offerors. Therefore, the offeror's initial offer should contain the offeror's best terms from a price and technical standpoint. However, the Government reserves the right to conduct discussions if later determined by the Contracting Officer to be necessary.
The Government may reject any or all offers if such action is in the public interest; accept other than the lowest offer; and waive informalities and minor irregularities in offers received.
Question 8: Attachment 1 Schedule of Items - Column E "Offer Matches Description (Y/N)" - If offeror indicates No, offer does not match description - does the offeror provide the alternate description in a separate document to be submitted with their proposal? If not, is any additional information necessary if the offeror indicates No?
Answer 8: Please do not provide the alternate description in a separate document.
Question 9: Attachment 1 Schedule of Items - Column E "Offer Matches Description (Y/N)" - If offeror indicates N, offer does not match description - Are alternate descriptions/items acceptable?
Answer 9: Not acceptable
Question 10: Page 10, Quality Program, does a third party warehouse audit need to be submitted with our proposal?
Answer 10: No
Question 11: Quality Program - Are suppliers/producers required to be sanitarily approved sources listed in the Worldwide Directory of Sanitarily Approved Food Establishments for Armed Forces Procurement?
CONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:
CONTINUED ON NEXT PAGE
PAGE 3 OF 4 PAGES
Answer: Yes
Question 12: Schedule of Items, Item #21: Is there a specific shape/design/color for this cookie? What type of Christmas cookie is being requested? Please provide more specifics.
Answer 12: Specific shape/design/color for Christmas Cookies are Offeror’s choice as long as 12 per 12 oz PG. Please see attached actual ordered QTY for Christmas Cookies. Date range: from 8/25/2022 to 8/24/2023. (spreadsheet attached)
Question 13: Schedule of Items, Items #49, 50, 51, 52: What is the difference between a Hoagie, Submarine, and Torpedo Roll?
Answer 13: The difference between, hoagie, submarine, torpedo is regional. It's called different things in various places but basically the same, but for current vendor’s purposes, they add sesame seeds to the submarine.
Question 14: Does the offeror need to be on the sanitarily approved sources listed in the Worldwide Directory of Sanitarily Approved Food Establishments for Armed Forces Procurement? Or is the supplier the only one who needs to be listed in the directory?
Answer 14: Supplier
Question 15: If the offeror is approved by DLA to operate their DLA's Subsistence Prime Vendor contract, is a third party audit required?
Answer 15: Supplier’s warehouse/performance location is required a third party audit.
Question 16: What are acceptable third party audits?
Answer 16: Third party warehouse audit (i.e., American Institute of Baking (AIB) certification other state or federal sanitation inspections)
Question 17: Page 10, Contractor Quality Program, "The vendor is to submit a copy of each third party warehouse audit (i.e., American Institute of Baking (AIB) certification other state or federal sanitation inspections) to the contracting officer prior to contract award" - Please confirm that a third party warehouse audit is not required to be submitted with our proposal.
Answer 17: Please submit the third party warehouse audit in accordance with Page 10, Contractor Quality Program, "The vendor is to submit a copy of each third party warehouse audit (i.e., American Institute of Baking (AIB) certification other state or federal sanitation inspections) to the contracting officer prior to contract award"
B. All other terms and conditions of this solicitation remain the same.
CONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED: PAGE 4 OF 4 PAGES
Attachments
List of Attachments
Description File Name ATTACH_Christmas_Cooki e_Quantity_Ordered Guam Bakery
Items_Christmas Cookie Orders.xlsx
Guam Bakery Items
ITEM_DESCRIPTION STOCK_NUMBER UOI UOM QTY_ORD RDD
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 12/8/2022
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 12/12/2022
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 4 12/16/2022
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 12/20/2022
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 50 12/23/2022
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 8/22/2023
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 8/24/2023
COOKIES, CHRISTMAS, HOLIDAY, FRESH, 12 PER 12 OZ PG 892001E220967 PG PG 10 8/25/2023
File details come from the government source that posted it. Updated .