SP4705-20-R-0006 QUESTIONS-ANSWERS 4-23-20.pdf
PDF 208 KB Posted
- Attached to
- HQC DLA Landscaping/Grounds Maintenance
- Solicitation number
- SP4705-20-R-0006
- Issued by
-
Defense Logistics Agency
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
HQC GROUNDS MAINTENANCE
SP4705-20-R-0006
1. Who is the current contractor and what is the current annual dollar amount of the contract?
Answer: Refer to the Freedom of Information Act (FOIA) website at FOIA.gov
2. Are items 19, 20, 21, 22 to be completed on the SF 1449?
Answer: No
3. No attachments mentioned within the PWS are included in any document. Can the attachments be published for review and RFI’s by the contractor?
Answer: See Attachment 1a-PWS/ CONTRACT DOCUMENTS, EXHIBITS &
ATTACHMENTS.
4. Schedule B – is just wording and no actual schedule to be completed. Is the contractor to try and determine exactly what is required and each contractor create their own schedule B? Can DLA please create and publish an actual pricing schedule to be utilized for the bid so each contractor bids ‘apples to apples’?
Answer: In Schedule-B it states to provide both a unit price and total amount per each CLIN. See updated Attachment II-Schedule B for clarification.
5. How is snow to be priced? An equal amount for 12 months? By the inch?
Answer: The snow CLIN is a firm fixed price billed in for the months October through
March.
6. How is chemical spreading to be priced?
Answer: It's included in the firm fix price of the contract.
7. Please clarify how CLIN 0006 should be determined since the contractor is not aware of any idiq work to be performed at the time of bidding.
Answer: CLIN 0006 states: In responding to this CLIN, please provide a list of labor categories and hourly rates.
8. Factor 1 Technical Capability – confirm this is a maximum of 5 pages. However, you are requesting a number of items – a-f. The technical will require a number of pages in excess of the 5 pages allowed. Further descriptions of items to be included in the technical plan are installation plan, contractor emergency plan, quality control plan, phrase in plan, snow and ice control plan. These documents requested are typically large documents and will far exceed a total of 5 pages.
Answer: A maximum of 5 pages is removed. Provide no more than a maximum of 30 pages for the Factor, Technical Capability.
9. Factor 1 Technical Capability – certifications are requested in Factor 2 and Factor 3.
Please confirm if certifications should be included in both Factor 2 and Factor 3.
Answer: Certifications are required in Factor 1 Technical Capability: Section -2/ Key
Personnel and Section-3/ Resumes.
Assumption: the potential Offeror question should have read Factor 1: Technical
Capability, Section 2 and Section 3 vice Factor 2 and Factor 3.
10. C.1.4.3 “Government Furnished Material (GFM). In accordance with Attachment C5, Government Furnished Materials, the Government will not furnish any materials to the Contractor with the exception of diesel fuel out of the Government owned tank at the gravel lot for the contractor to use in Contractor provided Utility Vehicle (UTV) for services at the HQC. “ Please confirm the only diesel fuel to be provided to the contractor is to be used in a CONTRACTOR provided Utility Vehicle and not for any other pieces of equipment such as mowers, trucks, etc.
Answer: Yes, that is correct.
11. Will there be a storage site at the facility to store grounds equipment? Can the contractor bring CONEX boxes to use on site for storage?
Answer: Yes, there's a fence in gravel lot will be where the Grounds contractor will store their equipment and materials.
12. Can snow equipment be stored on site for the snow season?
Answer: Yes, there's a fence in gravel lot will be where the Grounds contractor will store their equipment and materials.
13. Is there storage for bulk snow chemical?
Answer: Yes, there's a fence in gravel lot will be where the Grounds contractor will store their equipment and materials.
14. Is there storage for bagged snow chemical?
Answer: Yes, there's a fence in gravel lot will be where the Grounds contractor will store their equipment and materials. And the snow chemical will need to be off the ground and covered.
15. C.1.5.4 “The Contractor is expected to establish the availability of parts and materials likely to be required in the accomplishment of recurring maintenance and repair work and to stock any parts/materials that cannot be readily obtained. Examples of available parts/materials include, but not limited to, sign posts, parking lot signs, road signs, irrigation parts, parking lot bumpers, ash receptacles, etc.)”. Please confirm the purchases and stocking of parts/materials such as described above are at the contractors expense and these parts will be not be reimbursed to the contractor if the service order is under $2,000.00.
Answer: Yes, confirmed.
16. Please provide a copy of the Occupant Emergency Plan and Fire Prevention and
Evacuation Plans so the Contractor can adequately prepare their Contractor Emergency Plan.
17. Please provide a copy of the SCA to be utilized.
Answer: Refer to https://beta.sam.gov/, SCA- Wage Determination # 2015-4282.
18. Please provide a copy of the Davis-Bacon act to be utilized.
Answer: Refer to https://beta.sam.gov/, Davis-Bacon Act WD #: VA20200178
19. Please define when SCA should be utilized vs. Davis-Bacon Act and vice versa.
Answer: The Davis-Bacon Act applies to workers on federally supported construction contracts, while the Service Contract Act applies to service workers on federal contracts.
20. C.1.15.5 states the contractor may require the use of hand held computers or bar scanners. Is this a current requirement? What is the proposed timing on this potential requirement? Can more details be given on quantity, manufacturer?
Answer: No, this is for future upgrades to the service order system.
21. C.1.16.4 “Exterior Concrete and Masonry. Exterior concrete (Portland cement and asphaltic) surfaced areas of the building or structures, such as patios, entrances/exits, loading docks, sidewalks, curbs, and steps shall be repaired so that they are structurally sound, at original alignment and grade, and are free of damage and major cracks. Roots that cause or contribute damage shall be removed and the area back filled. Masonry fences, planters, sidewalks, curbs, and steps shall be repaired to replace missing or https://beta.sam.gov/ https://beta.sam.gov/ broken masonry units and repair deteriorated mortar parts, gaps, breaks and loose components.”. How will the contractor be reimbursed for this work?
Answer: All repairs are included in the firm fix price of the contract.
22. C.1.16.5 “Exterior Accessories. Damaged, deteriorated, faded or missing building numbers, traffic signs, posts, ash/trash receptacles, and other miscellaneous components and hardware shall be installed, repaired, or replaced as required and shall be the contractor’s responsibility to have in stock items for replacement. These exterior accessories are included in the fixed price of the contract as Contractor Furnished Items”. Can historical data be given for this task?
Answer: No
23. C.1.16.6 “Stairs. Damaged or deteriorated stairs and stairways, including treads, risers, nosing, stringers, brackets, balustrades, handrails, and other components shall be repaired or replaced as required”. How will the contractor be reimbursed for this task?
Answer: All repairs are included in the firm fix price of the contract.
24. C.1.17.2.1 Are missing ash containers to be replaced at the expense of the contractor or will this be an additional charge to the contract as a task order? If the expense of the contractor, is there historical data on the replacement annually of ash containers?
Answer: Yes, ash containers shouldn’t go missing, all replacements containers are part of the FFP. There is no historical data.
25. C.1.17.2.1 Clarify trash can liners are the be replaced with each servicing daily in the morning and at the end of each work day. Additionally, will the contractor be provided a dumpster by the government to dispose of trash or does the contractor have to provide its own trash dumpster and at the contractors expense pay for the storage and removal of the dumpster and trash?
Answer: Trash cans shall empty daily to maintain clean outdoor appearance at all times. Two trash compactors and one open top dumpster will be provided.
26. C.1.17.2.2.1 If manual watering needs to occur, does the contractor need to provide any type of backflow preventer or meter at the water source? What is the water source to be used to obtain the water by the contractor?
Answer: Yes, the contractor shall provide a backflow preventer on all fire hydrants. Also there are hose bid connections on all the building on the HQC complex.
27. C.1.17.2.4 Does weekly edging within the improved grounds include edging of all ornamental bed edges and tree rings or just sidewalks, driveways, and curbs?
Answer: Yes
28. Will the government provide a dumpster for all green waste or is this a contractor expense? If this is a contractor expense, will an area be provided to the contractor to place a 30 yard dumpster for green waste?
Answer: No, this is part of the FFP. All green waste can be store in fence in gravel lot, to be taken over to the Fort Belvoir Dump site. A dump permit request will be provide by the COR.
29. Can a CPH horticulturist with over 20 years of documented and expert experience be utilized in conjunction with a Landscape Architect as the horticulturist on this project?
30. C.1.17.2.6.2 if new plantings are requested by DLA, is this included in the FFP portion of the contract?
Answer: Yes, both spring and fall plantings are included in the FFP.
31. C.1.17.2.6.3 Are the application of pesticides included in the FFP portion of the
32. C.1.17.2.6.4 Is the replacement of unhealthy plants included in the FFP portion of the
33. C.1.17.2.7.1 This section states tree replacement is included in the FFP price of the contract. Please provide historical data for tree replacement to include type of tree, size of tree, and quantities of trees to be replaced as a guide for use of the contractor. Is all tree placement included in the FFP portion of the contract?
Answer: No historical data on tree replacement. When a dead or dying tree needs to be replaced, the contractor shall make recommendations to the COR before replacement.
34. C.1.17.2.7.3 Please clarify of trees replaced under this item is included in the FFP pricing.
If yes, please provide detailed historical data.
Answer: Tree replacement are include in the FFP on the contract. There is no historical data.
35. C.1.17.2.8 Is repair of the perimeter fencing including in the FFP portion of the contract?
If yes, please provide detailed historical data.
Answer: Yes, there is no historical data.
36. C.1.17.2.8.1 Is gravel replacement included in the FFP portion of the contract? If yes, please provide detailed historical data.
37. C.1.17.2.9.1 Please provide a list of supplies to be restocked at the guard houses? Are these items toilet paper, trash bags, etc.? If so, can you please provide the size requirements of the items?
Answer: Toilet paper, paper towels (standard pull items), trash bags and standard cleaning materials.
38. C.1.17.2.9.2 Same questions as above for C.1.17.2.9.1. What supply dispensers need to be replenished and what are the sizes?
Answer: Toilet paper, paper towels (standard pull items), trash bags and standard cleaning materials.
39. Can all attachments referenced please be provided to the contractor for bidding purposes?
Answer: Yes, all attachments have been added to the PWS, see Contracting Officer.
40. C.1.17.2.11.1 Please clarify this section is specifically referring to turf areas?
Answer: This is planters around the All of the HQC Complex buildings.
41. Is the contractor responsible for rodent control on the exterior such as placing rat boxes? Or is the contractor responsible for landscape pests only?
Answer: C.1.20 The Contractor shall provide exterior pest management control services, e.g., pest surveys, application of pest control treatment, trapping of rodents and undesirable animals, water fowl deterrent, removal of carcasses and treatment of plant disease on the HQC grounds in accordance with Ft. Belvoir procedures. Contractor shall store chemicals off site and shall dispose of hazardous waste. The Contractor shall be licensed by the State of Virginia.
42. C.1.17.2.14 Is the seeding task to be performed as a part of the FFP? Please define.
Answer: Yes, Areas damaged by vehicular traffic, utility system repair, building repair or demolition, pollution, spills, disease, soil erosion or normal wear and tear, shall be excavated and filled in with shredded topsoil, leveled and seeded as directed by the COR, and maintained to conform to adjacent turf areas.
43. ‘Shredded topsoil’. If part of FFP, can historical data please be provided?
Answer: Double shredded hardwood mulch (Brown), No historical data.
44. C.1.17.2.15 Is codding to be performed as a part of the FFP? If part of FFP, can historical data be please provided?
Answer: Yes, no historical data.
45. C.1.17.2.17.1 Mulching:
a. Please provide square footage on the areas to be mulched.
b. What type of mulch should be used – shredded bark and double shredded hardwood?
c. Are pine needles/pine straw used? If so please provide the square footage of the areas where pine needles are utilized.
d. Playground mulch – does this mulch need to be certified playground mulch? Or just raw wood chips?
e. C.1.17.2.17.3 Is the 600 CY annually just for tree rings or does this include all mulched beds, tree rings, etc.? Please clarify if this is shredded hardwood.
Answers:
A. 105,000.00sq ft.
B. Double shredded hardwood mulch (Brown) C. No D. Double shredded hardwood mulch (Brown) E. All bedded areas, have double shredded hardwood mulch (Brown).
46. C.1.17.2.18.1 Are the estimated quantities listed to be provided by the contractor as part of the FFP or are some of the plants already existing as perennials? Please clarify.
Answer: Yes, there are some existing perennials.
47. C.1.17.2.20 Will the government provide dumpsters for leaf removal waste or is the contractor responsible for the removal of leaves from the site?
Answer: No, the contractor is responsible for removal of the leaf waste from the site to the Fort Belvoir waste site. A dump permit request will be provided by the
COR.
48. C.1.17.2.21.3 Please clarify if the equipment list should be submitted within 15 days of contract award or with the technical proposal? The technical proposal is currently limited to only 5 pages.
Answer: Answer: Yes, the equipment list should be submitted within 15 days of contract award.
49. C.1.17.5 If the repair of the playground surface to be included in the FFP portion of the contract? If yes, can historical data be given for this task?
Answer: Yes, no historical data.
50. C.1.17.6 Can Table 9.7 please be provided to the contractor?
51. C.1.18.4 Are repairs for the hard surfaces to be included in the FFP? Is yes, can historical data be given for this task?
52. C.1.18.4.1 Is the annual line painting to be included in the FFP or just the touchup prior to the annual requirement? Can historical data be given on the instances during the year as part of the FFP portion?
Answer: Yes, No historical data.
53. C.1.18.5 This section states we are to sweep daily the parking garage. Please clarify if this is the entire garage surface or just specific areas within the garage.
Answer: Entrance/exits parking elevator, stairwells.
54. C.1.18.5.2 To power wash the balconies on the 1st – 4th floors, are there water supply outlets for the power washer? Does the water need to be ‘reclaimed’ for any of the power washing?
Answer: Yes, No
55. C.1.18.5.4 If any umbrellas, chairs, tables, etc. need to be replaced, is this to be included under the FFP portion of the contract? If yes, can historical data be provided?
Answer: No, the umbrellas, chairs, tables are covered under another contract.
56. C.1.18.5.5 states cleanup of spills for all surfaced areas. Does this include oil spots, etc.
in the parking lots? If yes, is this to be included under the FFP portion of the contract?
Answer: Yes, Yes.
57. C.1.18.5.6 Please confirm the pavement sweeping task is to remove loose debris and that power scrubbing of oiled/soiled areas is or is not required? Is the sweeping task to be included in the FFP portion of the contract? If power scrubbing is required, is this to
58. be included in the FFP portion of the contract?
59. Can any details be provided on the irrigation system such as:
a. How many heads, valves, etc. exist
b. How many irrigation systems are there?
c. How many controllers exist? What type are the controllers? Are they run electronically or by remote control?
d. Are minor repairs to the irrigation system to be included in the FFP?
e. Can any historical data be provided on the repairs to the irrigation system and its components?
Answers:
a. Approximately 115 vales boxes and 4500 sprinkler
b. In the irrigation pump house there are two systems, each system has one controller and one pump. There is a system at the CDC that runs on domestic water.
c. Three controllers, and they are run electronically.
d. All repairs are included in the FFP.
e. No, The main system and the control system was change to two wire system in 2011. No historical data.
60. C.1.20 Can further detail be given on trapping of rodents? Does this include placing rat traps around buildings?
Answer: There currently is not a need to place rat traps around the building. The current bait boxes around the building are the responsibility of another contractor.
61. C.1.20.5.3 Can further detail/historical data be provided on types of pests treated that are not landscape related such as roaches, etc?
Answer: C.1.20.5.3 The Contractor shall apply pesticide in cracks and crevices of building joints, corners and wall voids, and similar pest harborages.
62. Can historical data be given on landscape pests treated such as aphids, mites, etc?
63. C.1.21.1 Can a map of DLA grounds be provided to a proper draft snow plan be created for submission?
64. Please confirm all snow, ice removal, ice control, and application of all chemicals should be included as FFP?
65. Will the contractor be paid the FFP given for snow removal irregardless of snow fall totals and amounts?
66. What snow removal is required for the parking garage? Just the top level? Is there a place to ‘dump’ snow from the top level of the parking garage onto the ground?
Answer: Yes, no snow will be dumped from the top of parking garage.
67. If snow is to be hauled off site, is this additional to the FFP portion of the contract?
Answer: No, typically the snow is hauled to our on-site gravel lot.
68. Please provide historical data when snow has needed to be hauled off site.
Answer: No historical data.
69. If snow is to be hauled ‘on-site’, is this additional to the FFP portion of the contract?
70. Please provide historical data of when snow has needed to be hauled on-site.
Answer: No historical data.
71. Can rock salt used on the asphalt roads and parking lots?
Answer: C.1.22.5 Non-corrosive De-icing Agent. The Contractor shall apply non-corrosive de-icing agent for ice control. A non-corrosive de-icing agent shall be used that does not damage concrete, trees, shrubs, hedges, planting beds, etc. All de-icing agents must be approved by Ft. Belvoir prior to use on the HQC. Multiple applications of deicing agents may be required for each storm event to ensure melting or freezing of ice is controlled to maintain safety conditions at all locations.
72. Is any chemical allowed to be used on the parking garage or only sand?
Answer: C.1.22.5 Non-corrosive De-icing Agent. The Contractor shall apply non-corrosive de-icing agent for ice control. A non-corrosive de-icing agent shall be used that does not damage concrete, trees, shrubs, hedges, planting beds, etc. All de-icing agents must be approved by Ft. Belvoir prior to use on the HQC. Multiple applications of deicing agents may be required for each storm event to ensure melting or freezing of ice is controlled to maintain safety conditions at all locations. At the discretion of the COR.
73. C.1.2.6 Site Visit. Given the COVID-19 situation, we understand a formal site visit may not be allowed at this time. Can the contractor’s request permission to visit the site to visually observe the site?
File details come from the government source that posted it. Updated .