Attachment_1_-__Conformed_NNSY_Quest_and_Gov_Resp_7-9-2015.pdf

PDF 27 KB Posted

Attached to
Contractor provided labor and logistics support for DLA Land and Maritime Norfolk located in Portsmouth, VA.
Solicitation number
SP3300-15-R-5006
Issued by

About this file

Attachment 1 - Conformed NNSY Questions and Government Responses

View the file

Other files

Show all 21

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SP3300-15-R-5006

Attachment (1) of Amendment 0003

QUESTIONS & ANSWERS DOCUMENT

The following questions have been submitted from industry regarding solicitation SP3300-15-R-5006. Each question has been redacted to ensure anonymity. The Government response is provide in the far right-hand column for each question.

Question RFP Para Government Response

1 Based on the required support outlined in the specific tasks of Storage and Distribution, is it the government’s intent for offerors to propose pricing for the Truck Drivers in CLIN 0001 as well as

CLIN 0004?

Attachment J.1 pg. C-22 & C-33 RFP pg.63 / PWS

4.2 C Sec. L-17 #10

No.

2 There are labor categories listed in a table for CLIN X004 that are not listed in the CBA labor rates. Should offerors use WD 2005- 2544, North Carolina and Virginia dated 12/22/2014 to provide pricing for non CBA rates?

RFP page 63 / Table found in Volume IV Cost / Price Proposal, Special Projects/Surge and Sustainment (R) /Overtime (OT)

The Business Systems Analyst position is an SCA/CBA - EXEMPT labor category. Labor not governed by the current CBA shall be covered by SCA-WD 2005-2543 Rev. 17 which is provided as an attachment to this amendment. (Attachment 2).

3 The solicitation refers to Acceptable Performance Levels (APL), which are not identified in a table or defined in an attachment. Does the government require offerors to propose APLs for approval based on their understanding of the solicitation?

Attachment J.1 page C-25 page C-28 page 32 / PWS 5.1.1 A, PWS 5.1.6 B, PWS

5.2.6.1 B10

The APLs for TO #1 and TO #2 are provided as an attachment to this amendment. (Attachment 3).

4 Is the web-based Quality Management Tool developed using and hosted on a government owned SharePoint site?

Attachment J.1 page C-28

/ PWS 5.1.6

Yes.

5 Is the government going to provide offers access to approved Navy & DLA publications referenced throughout the solicitation?

Attachment J.1 page C-26

& 29 / PWS 5.1.2.1B

PWS 5.2.2A

Yes. The Awardee will have access to the referenced forms and publications.

6 The solicitation states the Government will provide Equipment Operators training and physicals. Should offerors not include these expenses in the pricing?

Attachment J.1 page C-5 /

PWS 1.4.1E

The government will provide MHE training. The offerors are responsible for physicals. Physical requirements are provided as an attachment to this amendment. (Attachment 4).

7 A table shows labor categories and indicates what shift labor hours are applied to. However, the Warehouse Specialists HAZMAT does not indicate a shift.

Does the government intend for offerors provide Warehouse Specialists HAZMAT on the first shift only?

RFP page 57 / Table found in Section L.

Subsection 2.2.b Staffing and Organization Approach

Yes.

8 If the offeror has never had a DCAA audit, what does the Government want the offeror to provide to fulfill the requirement to “provide verification that the Defense Contract Audit Agency

RFP Page 53 / SECTION

3: SECTION K

(REPRESENTATIONS

The Offeror shall provide enough information to enable evaluators to determine with confidence, that the Offeror possesses an accounting system that will permit timely

(DCAA) has determined that the contractor's accounting system will permit timely development of all necessary cost data to support the non-fixed-price CLINs on the resultant contract (see FAR Part 16.104(i)). The Offeror shall provide contact information (physical address, e-mail address, phone and fax numbers) for their local DCAA Office to allow the Government evaluators to verify the accounting system meets the Government's requirements.”

AND

CERTIFICATIONS,

AND OTHER

STATEMENTS OF

OFFERORS)

development of all necessary cost data to support the non-fixed-price CLINs on the resultant contract.

9 Despite the table on page 51 of the RFP not being marked as such, will the Government confirm that they would like 1 Electronic Copy (CD) to accompany the Volume III: Technical Proposal?

RFP pages 51 and 53 / RFP Section L-17, 1; and RFP Section L-17, 8.

Yes – one (1) electronic copy (CD) is requested - RFP Page 51, paragraph L-17, Table, Volume III is revised to read as follows:

VOLUME TITLE PAPER COPIES CD’s PAGE IIII Technical Proposal Original & 4 1 175

10 With a national holiday closely preceding the current proposal due date, will the Government grant an extension of the proposal due date until 10 July 15 at 1pm EDT?

RFP page 50 / RFP Section L-16, 2.

Yes. The proposal due date is extended to 17 July 2015.

11 Will the Government confirm that binder covers, cover sheets, tabs and tables of contents are excluded from page count?

RFP page 52 / RFP Section L-17, 2.

Binder covers, cover sheets, tabs, and tables of contents are excluded from the page count.

12 Section 1.7 of the PWS states that the incumbent contractor will perform services during the phase-in period, yet Section 1.2.2 of the PWS suggests a full 12 months labor to be bid in the base year, and not 11 months. Please confirm where the 30 day phase-in falls (inside our prior to the base period), and what is expected from the contractor during this period with regard to the proposed full labor requirements of the RFP?

PWS pages C-2 and C-12 / PWS Section C-1, A, 1.2.2; and PWS Section C-1, A, 1.7, A.

The thirty (30) day phase-in period is part of the twelve (12) month Base-Year performance period. Attachment J.1, 1.7 – Phase-In Period; provides guidance on the expected staffing level and transition responsibilities prior to the commencement of full performance.

13 Upon negotiation of a new CBA, will the new base wages and new term and conditions be modified into the contract pricing, and invoiced according thereafter? At this juncture, would a new pricing proposal be requested?

Attachment J.3 Wage Determination CBA/WD

Please Reference FAR 52.222-43 FAIR Labor Standards Act and Service Contract Act – Price Adjustment (Multiple Year and Option Contracts) for guidance in regards to CBA wage adjustments.

14 Based upon previous DLA proposal submissions, will you continue to allow the offeror to use the experience and past performance of their affiliated, sister divisional companies to satisfy those requirements?

RFP page 54-55 / RFP Section L-17, VOLUME

II – PAST

PERFORMANCE

PROPOSAL

It is requested that Offerors provide past performance information that they feel is relevant to the requirements of the solicitation. All past performance submissions will be evaluated to determine the quality and relevancy of the Offeror’s past performance data. It must be apparent that there was meaningful involvement by the parent company or affiliate in regards to the past performance information provided.

15 Please confirm that hand delivery of proposals is permissible if one business day advance notice is provided to the acquisition specialist.

RFP page 50 / RFP Section L-16, 2.

Yes

16 The RFP shows labor categories that are not part of the CBA (Woodworker, Business System Analyst II, Material Handling Laborer). Will you be issuing an additional SCA AWD for those categories not listed in the J.3_WD-2013-0062 attachment?

Attachment J.3 Wage Determination CBA/WD

See Response to Question 2.

17 The RFP did not contain any information regarding a Pre-Proposal Conference or Site Visit. Is one being planned?

N/A No

18 We understand the current workforce makes CBA rates, but not all members of the workforce that are part of the Union and receiving CBA benefits. Will the government provide input on who these employees are and what their tenure status at NNSY are that don't receive CBA benefits? Should these employee benefits be priced as SCA/DOL benefit rates?

RFP page 60 / Vol IV _ Cost Price Proposal

See Response to Question 2.

(FAR 22.1020 and 52.222-41 paragraph (n)). A list of all current service employees will be furnished by the incumbent contractor no later than 10 days prior to current contract completion.

19 Att.3 contains labor categories for Truck Drivers (light and heavy) and Shipping Packers. These labor categories are not included in the required mandatory pricing table in the RFP. Will these labor categories be included in the pricing tables in a future amendment?

RFP page 34 / Att J.3

CBA/WD 2013-0062

CLIN X004 Pricing Table includes Truck Drivers (light and heavy). Shipping Packers are not solicited under this RFP.

20 The PWS states that work is to be performed at Naval Station Norfolk. Is there a requirement for permanent staffing at the Naval Station?

RFP page 2 / Att. J1 PWS No

21 There is no mention of MTIS processing in the RFQ. Will the new contract be responsible for MTIS?

N/A As stated in the RFP the offeror will provide storage, re-warehousing and picking of material listed in the cited buildings

22 What is the fork length requirement on all the lifts? N/A (2) 6K with 60 inch blades, (1) 20K with 96 inch blades all other lifts are 48 inches

23 Is there a weight restriction on floors in any of the buildings that requires a special lift?

N/A No. Only 4K lifts are permitted above the first floor due to elevator restrictions.

24 Do any of the forklifts require pneumatic tires? If so, which ones? N/A Yes. 20K forklift.

25 Will the contractor be required to provide the 20K and 65K lifts on a permanent basis? Are the 20K and 65K lifts diesel fueled?

N/A 20K lift will be required on a permanent basis. Diesel fueled.

26 How often does the contractor use the 65K lift? N/A N/A 27 Will the government please extend delivery of proposals to 21

July?

RFP Page 1 / SF 33, box

See Response to Question 10.

28 Will the Government be hosting a site visit? When? N/A No 29 Can the government provide the current incumbent contract number and their Company name?

N/A Contract SP3300-14-C-5002.

Prolog, Inc.

30 Is this a follow-on/re-competed contract effort? N/A Yes 31 What is the response date for the Solicitation? N/A See Response to Question 10.

32 Is there a requirement for cushion tires vs Pneumatic tires on PWS 4.2.C Yes, pneumatic tires.

the lifts?

33 Is there a requirement to have an EE (Explosion proof) lift? PWS 4.2.C No 34 Please clarify the requirement a 65K LP unit, Typically 65K is diesel. Is this requirement for a 6,500K vs 64K?

PWS 4.2.C The requirement for a 65K LP unit is removed.

35 The CBA Article 28, Section 2 references an additional document that is incorporated in the CBA. We cannot locate or identify that document in the attachment issued with the RFP. Please confirm that all CBA documents and addendums were issued with the RFP.

Attachment J.3, Article Twenty-Eight, Health and Life Insurance Program, Section 2

This information is deemed proprietary; therefore the Government will not provide this information. The offeror is required to propose H&W costs in accordance with the existing CBA at a cost per employee, not higher than what the agreement currently states.

36 Please confirm that hand delivery is still acceptable if we contact David Gilson at least one (1) business day in advance to coordinate the proposal delivery.

RFP page 50 Yes

37 Does the Government anticipate issuing an extension to the proposal due date of 10 July 2015?

RFP Page 1 / SF 33, box

See Response to Question 10.

38 Will the government provide the CBA benefits agreement document so all Offerors can fairly and equally asses the benefits required under this agreement? If the government cannot provide this document, will the government provide an hourly Health and Welfare rate to be used for evaluation purposes only so that all Offerors are on a level playing field with regard to this significant benefit?

CBA pg 25 See Response to Question 35.

39 Please clarify what level of cost/price detail is required for subcontractors that are NOT major subcontractors Subparagraph C on page 59, states: “Subcontracting Costs:

The proposal shall include subcontract cost data in the same level of detail as provided by the prime contractor. “

However, page 60 of 69 states:

“For subcontractors that do not meet the definition of “major subcontractor”, the offeror shall complete the Subcontracting Labor table by entering only the information in the last three

(3) rows (entitled “Other

SP3300-15-R-5006

Section L, VOLUME IV

– COST/PRICE

PROPOSAL subpara c, and Cost Proposal Summary

For subcontractors that do not meet the definition of “major subcontractor,” the offeror must provide the following:

“Subcontracted Labor Subtotal” “Profit/Fee* ____%” “Total Burdened Cost Dollars”.

No additional cost information is required to be submitted for subcontractors that do not meet the definition of “major subcontractor”.

Subcontracted Labor Subtotal”, “Profit/Fee* ____%” and “Total Burdened Cost Dollars”). No additional cost information is required to be submitted for subcontractors that do not meet the definition of “major subcontractor”.

File details come from the government source that posted it. Updated .