RFP 2024-24-Clarifying Questions.pdf
PDF 376 KB Posted
- Attached to
- RFP 2024-24-Social Media Advertising Management
- Solicitation number
- S-C01010-00009869
- Issued by
- Clackamas County, Oregon
About this file
This document is a Request for Proposals (RFP) issued by Clackamas County, Oregon for Social Media Advertising Management services. The RFP seeks a vendor to provide annual social growth strategy, recommendations for optimizations, and the purchase and execution of paid social media buys. The anticipated annual ad spend is approximately $100,000 plus additional funds for the strategic ad management portion of the project. Proposals are due by 2:00 PM on April 25, 2024. The selected vendor must be current with the Oregon State Business Registry. The evaluation committee consists of five people including Clackamas County Tourism staff and staff from other area destination management organizations. The day-to-day client contact will be Amber Johnson, Digital Marketing and Social Media Strategist.
The RFP indicates that paid media channels beyond the social media channels of Facebook, Instagram and YouTube may be used, but additional ones will not be part of this contract. The County is not currently considering TikTok due to privacy issues but plans to expand to Threads, though overall annual ad spend will remain at $100,000. The County is exploring strategies around partnering with influencers but not as part of this contract. There is no incumbent agency bidding on this work.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
PH: 503-742-5400 WWW.CLACKAMAS.US
REQUEST FOR PROPOSALS #2024-24
SOCIAL MEDIA ADVERTISING MANAGEMENT
RESPONSE TO CLARIFYING QUESTIONS
April 9, 2024
Note that these are questions submitted by interested firms to the above referenced solicitation. The below answers are for clarification purposes only and in no way alter or amend the RFP as published.
1. Budget: What is the annual budget allocation for each fiscal year?
Answer: The anticipated annual ad spend is approximately $100,000 plus additional funds for the strategic ad management portion of the project.
2. Are you seeking this vendor to provide the annual social growth strategy along with recommendations for optimizations?
Answer: Yes.
3. Will the vendor also handle the purchase and execution of the paid social media buys, or will your marketing team manage this aspect?
Answer: Purchase and execution of buys will be handled by the vendor.
4. Can we implement a pixel for retargeting efforts and comprehensive reporting on the website?
Answer: Yes.
5. Are there any additional social media platforms you are considering, particularly TikTok?
Answer: We are not currently considering TikTok due to privacy issues. We are planning to expand to Threads, but if we begin advertising on that channel, overall annual ad spend will remain at $100,000.
6. Are you open to incorporating influencers into the campaign strategy?
Answer: We are exploring strategies around partnering with influencers but not as part of this contract.
7. What additional platforms are you utilizing to boost awareness and engagement for this campaign? For instance, are you exploring avenues such as television commercials, OTT/CTV streaming commercials, email marketing, targeted display/video ads, and retargeting? If not, would you be open to considering any of these options to support your growth objectives?
Answer: Our current tools include digital ads such as OTT, prospect, real time, video, and retargeting, as well as email marketing, TV commercials and PPC. We plan to expand our strategies but not as part of this contract.
PH: 503-742-5400 WWW.CLACKAMAS.US
8. Will Clackamas County accept a foreign vendor for this project?
Answer: Out of state and foreign firms may submit for this project but note that the selected firm must be current with the Oregon State Business Registry in order for contract execution. Further details can be found at https://sos.oregon.gov/business/pages/starting-business.aspx.
9. Is an incumbent agency bidding on this work?
Answer: No.
10. What is the maximum budget available to support this scope?
Answer: See answer #1
11. Who is on this RFP evaluation committee?
Answer: We’re organizing a review panel of five people with a mix of Clackamas County Tourism staff and staff from other area destination management organizations.
12. Who is the day-to-day client contact that the selected agency will work with?
Answer: Amber Johnson, Digital Marketing and Social Media Strategist
13. Can the paid media channels include channels beyond the social media channels of Facebook, Instagram and
YouTube? For example, Google Search ads, Performance Max and/or DSP?
Answer: We use paid media channels beyond the social media channels stated in the RFP but additional ones will not be part of this contract.
End of Clarifying Questions #1 https://sos.oregon.gov/business/pages/starting-business.aspx
File details come from the government source that posted it. Updated .