About this file

MACC Frequently Asked Questions

View the file

Other files

File Type Posted
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_10_March_2014.pdf PDF
N6247314R0003_-_Amendment_0003.pdf PDF
N6247314R0003_-_Exhibit_D_-_LEED_checklist_-_Revised_5MAR2014.xls XLS spreadsheet
N6247314R0003_-_PTO_0001_RFP_-_Drawing_A101.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_5_March_2014.pdf PDF
N6247314R0003_-_PTO_0001_RFP_-_Drawing_A505.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_4_March_2014.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_26_February_2014.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_21_February_2014.pdf PDF
N6247314R0003_-_Amendment_0002.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_19_February_2014.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_11_February_2014.pdf PDF
HVAC_III_MACC_-_Q_ _A_-_7_February_2014.pdf PDF
N6247314R0003_-_PTO_0001_RFP_-_SECTION_07_54_00.pdf PDF
N6247314R0003_-_PTO_0001_RFP_-_Updated_Wage_Decision_CA140029_-_2014_Jan_31.pdf PDF
N6247314R0003_-_Exhibit_D_-_LEED_checklist.xls XLS spreadsheet
N6247314R0003_-_Amendment_0001.pdf PDF
N6247314R0003_-_FAR_Clause_52.209-7_ _DFARS_Clause_252.209-7999.docx DOCX document
N6247314R0003_-_RFP_-_Basic_Contract.pdf PDF
N6247314R0003_-_Exhibit_C_-_Safety_Data_ _Narrative.docx DOCX document
N6247314R0003_-_Financial_Questionnaire.doc DOC document
N6247314R0003_-_Surety_Form.doc DOC document
N6247314R0003_-_RFI_Form.doc DOC document
N6247314R0003_-_RFP_-_PTO_0001.pdf PDF
N6247314R0003_-_Exhibit_A_-_Experience_-_Offeror.docx DOCX document
Show all 25

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

LPTA MACC FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Question 1: Can an Offeror submit a CCASS evaluation for a project where they performed as a subcontractor?

Answer: Yes, but the CCASS evaluation should identify the name of the Subcontractor

(Offeror) in the evaluation and provide information to evaluate the Subcontractor’s (Offeror’s) performance on the project.

Question 2: Will the government allow Offerors to include previously completed Past

Performance Questionnaires from the same customer points of contacts in lieu of new Past Performance Questionnaires? Can these be US Corp of Engineer surveys that have slightly different questions?

Answer: Yes, it is acceptable to submit previously completed Past Performance

Questionnaires, as long as the evaluations assign an overall rating and cover the same criteria as the PPQ form included with the RFP.

Question 3: Is a typed/electronic signature acceptable on a past performance questionnaire?

Answer: No. A signed copy must be provided. If the signature appears questionable, the evaluator may be contacted to verify the information.

Question 4: How many Past Performance Questionnaires can we submit for each project?

Answer: Only one past performance evaluation will be considered per project. If more than one past performance evaluation is included, only the first will be considered. Note that if a PPQ is provided but an evaluation is in the CCASS system, the CCASS evaluation supersedes the PPQ.

Question 5: Where can I obtain a list of examples of projects that are within the scope of this

MACC?

Answer: Examples of project types included within the scope of this MACC are identified in the RFP Section 00801 under the Description of Work. This is not an all-inclusive list of projects nor is it an indication of specific projects that will be procured under this MACC. The projects listed are a small sampling of the types of projects that may be included under this MACC.

Only projects within the NAICS code shown on the SF1442 are within the scope of this MACC. To view additional examples of the various project types that fall under that NAICS code, you can visit the following website and enter the appropriate NAICS code into the "2012 NAICS Search" field.

http://www.census.gov/cgi-bin/sssd/naics/naicsrch

Projects which are outside of the NAICS code shown on the SF1442 are not considered within the scope of this MACC and will not be considered for evaluation.

Question 6: If we are a JV firm, does each JV partner submit 5 projects or is it a total of 5 projects between the two firms?

Answer: As stated in the RFP, Offerors are required to submit five projects. This does not mean five projects for each Joint Venture (JV) partner. If the Offeror is a JV, relevant project experience should be submitted for projects completed by the Joint Venture entity. If the Joint Venture does not have shared experience, at least one relevant project shall be submitted for each Joint Venture partner. If no shared project experience is demonstrated, proposals that fail to submit at least one relevant project for each partner in the Joint Venture will be rated Unacceptable. Offerors are still limited to a total of five (5) projects combined. If more than five total projects are submitted for the evaluation of the JV firm, only the first five projects will be evaluated.

Question 7: Can the aggregate of a Job Order Contract count as a single project experience?

Answer: No. As stated in the RFP, PROJECT is defined as “A design-build or design-bid-build construction activity or task, with a single starting point and a single ending point.” COMBINED PROJECT(S) is defined as “Projects with multiple starting and ending points, performed under separate task orders, delivery orders, or multiple contracts combined in a single description. No credit will be given for work performed under MACC/IDIQ contracts in the aggregate, for multiple projects completed under more than one task/delivery order.”

Question 8: The Proposal Submission Requirements under the Experience factor provide a description of what defines a relevant project. Does that mean that in order to be considered relevant, the projects we submit need to meet those requirements, including the construction cost range?

Answer: Yes. Projects outside of the relevant project description (defined in the

Experience factor proposal submission requirements) or that fall above or below the construction cost range will not be considered relevant.

Question 9: Can the dollar amounts shown on Exhibit A include escalation to today’s dollars to meet the relevant project construction cost range noted in the proposal submission requirements for Experience?

Answer: No.

Question 10: The format for the proposal submittal is clearly outlined in the Instructions to

Offerors. Are we permitted to provide a Table of Contents in addition to the required documents before Tab 1?

Answer: As noted in Section 00100 (Instruction to Offerors) of the RFP, “Offerors are asked to submit only the information/exhibits required.” Any additional information submitted will not be evaluated.

Question 11: Can we include photos as part of the description of the project on Exhibit A?

Answer: Photos are not requested for Exhibit A and will not be evaluated. We recommend that you not alter the content or format of the Exhibits. Individual blocks on the Exhibits may be expanded; however, page limits, if stipulated, must be adhered to.

Question 12: On Form SF1442 block 14, what sort of code and facility code is it asking for?

Answer: You do not need to fill out the code or facility code. In Block 14, you only need to provide the Offeror name and address.

Question 13: We are current and up-to-date in the System for Award Management (SAM).

Does that suffice for the two Representations and Certification clauses in Section 00600 of the RFP or do I still have to fill out those two clauses and submit them with my proposal?

Answer: Offerors must complete and submit Section 00600 as part of their proposal even though they are registered in SAM. Section 00600 of the RFP contains two clauses (FAR Clause 52.209-7 and DFARS Clause 252.209-7999) which are not found in the electronic Reps & Certs in SAM; therefore, we require them to be submitted as part of your proposal.

As stated in the Instructions to Offerors, Offerors shall submit FAR Clause 52.209-7 with paragraph (b) completed to report whether or not they have current active Federal contracts and grants with a total value greater than $10,000,000 and Offerors shall submit DFARS Clause 252.209-7999 with paragraph (b) completed to report whether or not they have any unpaid Federal tax liability or were convicted of a felony criminal violation under a Federal law within the preceding 24 months.

Note: The two clauses found in Section 00600 are also broken out as a separate form titled “FAR Clause 52.209-7 and DFARS Clause 252.209-7999” which can be found with the other RFP Exhibits.

Question 14: Will the Contract require the Offerors to propose on EVERY Task Order under the MACC, or will we have the option to make a business decision on a case-by-case basis?

Answer: As stated in the RFP in Section 00803 (Task Order Issuance Procedures), “Each

Contractor is required to submit a reasonable number of good faith proposals for PTOs. Contractors are not obligated to propose on all Task Orders; however, they are required to contact the Contracting Officer within two days of notification if they cannot participate in the walk through or submit an offer.

Failure to provide this notification may impact future consideration for PTOs and exercise of an option.”

Question 15: Is there a minimum number of projects we are required to submit for Experience (Exhibit A)?

Answer: Any required minimum number of projects will be stated in the Proposal

Submission Requirements for the Experience factor.

Question 16: Does one double-sided piece of paper count as one page or two pages when referring to page limits?

Answer: As stated in the RFP, PAGE is defined as “one printed side of a piece of paper.

(For example, 5 pieces of paper printed on both sides would result in 10 pages of narrative.)”

Question 17: Do the projects we submit under the Experience factor have to be completed?

Answer: Yes. As stated in the RFP:

“Projects submitted for the Offeror shall be 100% complete (see definition) within the past five (5) years of the date of issuance of this RFP.”

The definition for “100% complete” is stated in the RFP as follows:

100% COMPLETE: The facility/work is completely constructed and ready for the intended use.

Question 18: I don’t have any employees who are Veterans. Am I still subject to the VETS-100 and/or VETS-100A reporting requirements?

Answer: You are subject to the VETS-100A Report reporting requirements if you have:

1. A current Government contract or subcontract in the amount of $100,000 or more that was entered into on or after December 1, 2003; or

2. A current Government contract or subcontract that was modified on or after December 1, 2003, and the contract or subcontract as modified is in the amount of $100,000 or more.

You are subject to the VETS-100 Report reporting requirements if you have:

1. A current Government contract or subcontract in the amount of $25,000 or more that was entered into before December 1, 2003, except that you must submit the VETS-100A Report, not the VETS-100 Report, if such a contract or subcontract was modified on or after December 1, 2003, and the contract or subcontract as modified is in the amount of $100,000 or more.

As stated in the Instructions to Offerors, “Upon the successful submission of a VETS-100 and/or VETS-100A report(s), federal contractors will receive an email confirmation of receipt notification for their records. Offerors shall include a copy of their confirmation notification email in their proposal as verification of submission. DO NOT SUBMIT A COPY OF THE REPORT ITSELF. If this requirement is not applicable to your firm, provide a statement that your firm does not have any contracts subject to this requirement.”

File details come from the government source that posted it. Updated .