N6247314R0001_Frequently_Asked_Questions.pdf
PDF 29 KB Posted
- Solicitation number
- N6247314R0001
About this file
Frequently asked Questions
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
Question 1: The RFP SF-1442 states that this is a small business set aside. How do I know if our firm is a small business and can submit a proposal for this MACC?
Answer: This solicitation is 100% set-aside for small business concerns in accordance with
FAR 52.219-6. The NAICS Code of 238220 with a small business size standard of $33.5 million applies to this solicitation.
Additional information about the NAICS Code and small business size standard stated on the RFP SF-1442 may be obtained from the SBA website at http://www.sba.gov/category/navigation-structure/contracting/contracting-officials/size-standards.
Question 2: The format for the proposal submittal is clearly outlined in the Instructions to
Offerors. Are we permitted to provide a Table of Contents in addition to the required documents before Tab 1?
Answer: As noted in Section 00100 (Instruction to Offerors) of the RFP, “Offerors are asked to submit only the information/exhibits required.” Any additional information submitted will not be evaluated.
Question 3: On Form SF-1442 block 14, what sort of code and facility code is it asking for?
Answer: You do not need to fill out the code or facility code. You only need to provide the
Offeror name and address in Block 14.
Note: The Offeror name and address in Block 14 of the SF-1442 must be the same name as that shown in SAM for the Cage Code and DUNS numbers provided on the cover sheet.
Question 4: We are current and up-to-date in SAM. Does that suffice for the three
Representations and Certification clauses in Section 00600 of the RFP or do I still have to fill out those three clauses and submit them with my proposal?
Answer: Offerors must complete and submit Section 00600 as part of their proposal even though they are registered in ORCA. Section 00600 of the RFP contains two clauses (52.209-7 and DFARS 252.209-7999). These clauses are not found in ORCA; therefore, we require them to be submitted as part of your proposal. As stated in the Instructions to Offerors, Representations and Certifications – Section 00600 of the RFP (FAR 52.209-7 and DFARS 252.209-7999) are to be submitted in your proposal after the Financial Questionnaire, and before Tab 1.
Question 5: Where can I obtain a list of examples of projects that are within the scope of this
MACC?
Answer: Examples of project types included within the scope of this MACC are identified in the RFP Section 00801 under the Description of work. This is not an all-inclusive list of projects nor is it an indication of specific projects that will be procured under this MACC. The projects listed are a small sampling of the types of projects that may be included under this MACC.
To view additional examples of the various project types that may fall under that NAICS code, you can visit the following website and enter the appropriate NAICS code (236220 for this MACC) into the "2012 NAICS Search" field.
http://www.census.gov/cgi-bin/sssd/naics/naicsrch.
Note: Projects which are not for general construction and are outside of the NAICS code shown on the SF1442 are not considered within the scope of this MACC and will not be considered for evaluation.
Question 6: If our firm performed as the subcontractor for the project and not the prime contractor – can we still considered for evaluation of this MACC?
Answer: Performance as a subcontractor will not exclude your firm from evaluation for this MACC. Exhibit “A” allows for identification of the subcontractor price (although total project price is still required), name of the prime contractor, and complete description of the effort your firm self-performed as the subcontractor on the project.
Ensure that the CCASS or PPQ specifically addresses your firm’s name and performance. CCASS or PPQ forms that only provide the prime contractor’s name, with no reference to your firm, will not be considered for evaluation.
Question 7: Is there a minimum number of projects we should submit for experience (Exhibit
A)?
Answer: There is no minimum number of projects that should be submitted for experience.
Question 8: If we are a JV firm, does each JV partner submit 5 projects or is it a total of 5 projects between the two firms?
Answer: As stated in the RFP, you can submit a combined maximum of five projects for the Joint Venture. This does not mean five projects for each JV partner. If more than five total projects are submitted for the evaluation of the JV firm, only the first five projects will be evaluated.
Question 9: Can the aggregate of a Job Order Contract count as a single project experience?
Answer: No. As stated in the RFP “Basis of Award and Evaluation Factors”, PROJECT is defined as “A design-build or a fully designed construction activity or task, with a single starting point and a single ending point.” COMBINED PROJECT(S) is defined as “Projects with multiple starting and ending points, performed under separate task orders, delivery orders, or multiple contracts combined in a single description. No credit will be given for work performed under MACC/IDIQ contracts in the aggregate, for multiple projects completed under more than one task/delivery order.”
Question 10: The RFP states that the 5 projects that we submit need to be “similar in size
(project dollar value).” The RFP also states the Task Order range of $8million to $15million for the dollar value of the projects. Does that mean that in order for the 5 projects to be considered “similar in size,” the projects need to fall within that Task Order range?
Answer: Yes. Projects that fall outside of the Task Order range will still be evaluated;
however, they will not be considered as “similar in size (project dollar value)” to projects shown in the project description for this solicitation. When preparing your proposal, please keep in mind that we are looking for experience/past performance with projects similar in scope, size, type, and complexity to the projects shown in the RFP.
Question 11: Can the construction cost (award amount) shown on Exhibit “A” include escalation to today’s dollars to meet the project dollar values shown in the Task Order range?
Answer: No. The award amount must be as awarded on the contract documents.
Question 12: Can we include photos as part of the description of the project on Exhibit A?
Answer: Photos are not requested for Exhibit A and will not be evaluated. We recommend that you not alter the content or format of the Exhibits, but you may expand the blocks as necessary.
Question 13: Can an Offeror submit a CCASS evaluation for a project where they performed as a subcontractor or work was performed as a predecessor company?
Answer: Yes, but the CCASS evaluation should identify the name of the Subcontractor
(Offeror) or predecessor company in the evaluation and provide information to evaluate the Subcontractor’s (Offeror’s) or predecessor company’s performance on the project.
Question 14: Will the government allow Offerors to include previously completed Past
Performance Questionnaires from the same customer points of contacts in lieu of new Past Performance Questionnaires? Can these be US Corp of Engineer surveys that have slightly different questions?
Answer: Yes, although the Form PPQ-0 is a newer form and may include slightly different information/criteria than older PPQ forms or other agency forms that may have been included. It is acceptable to submit previously completed Past Performance Questionnaires, as long as the evaluations assign an overall rating and cover the same criteria as the PPQs included with the RFP.
Question 15: Is a typed/electronic signature acceptable on a past performance questionnaire?
Answer: No. A signed copy must be provided. The only exception is the electronic signature of the government issued CAC card will be allowed. If the signature appears questionable the evaluator may be contacted to verify the information.
A customer may submit the Form PPQ-0, Past Performance Questionnaire, directly to the contract specialist at nancy.lesage@navy.mil or fax at 619-532- 3358.
Question 16: How many Past Performance Questionnaires can we submit for each project?
Answer: Only one past performance evaluation will be considered per project. If more than one past performance evaluation is included, only the first will be considered. Note that if a PPQ is provided but an evaluation is in the CCASS or ACASS system the CCASS or ACASS evaluation supercedes the PPQ.
Question 17: Might the Offeror receive a higher score if a Joint Venture is proposed for the
Offeror? Might the Offeror receive a lower score if a Joint Venture is NOT proposed?
Answer: No. The JV is evaluated in the same way as any Offeror. For a JV to be considered as a valid “Offeror” the JV must have a legal Joint Venture Agreement included in the proposal, a DUNS number, a Cage Code and SAM record that identifies the JV as a legal entity.
Note: Offerors are encouraged to keep the SAM record updated as the databases will be verified prior to awarding a contract. Also Offerors should ensure that the SAM records include the size standard for the NAICS code that is shown on the RFP SF-1442.
Question 18: Will the Contract require the Offerors to propose on EVERY Task Order under the
MACC, or will we have the option to make a business decision on a case-by-case basis?
Answer: As stated in the RFP in Section 00803 (Task Order Issuance Procedures), “Each
Contractor is required to submit a reasonable number of good faith proposals for PTOs. Contractors are not obligated to propose on all Task Orders; however, they are required to contact the Contracting Officer within two days of notification if they cannot participate in the walk through or submit an offer.
Failure to provide this notification may impact future consideration for PTOs and exercise of an option.”
Question 19: Does one double-sided piece of paper count as one page or two pages when referring to page limits?
Answer: As stated in the RFP, PAGE is defined as “one printed side of a piece of paper.
(For example, 5 pieces of paper printed on both sides would result in 10 pages of narrative.)”
Question 20: We are looking to become a Joint Venture with another firm and propose on this contract. What is required?
Answer: The process for a firm to become a Joint Venture is lengthy and it may not be possible to complete the process prior to the proposals being submitted for this solicitation.
The Joint Venture will be a firm of its own – comprised of two small business entities and performing as one firm. One firm will perform 51% of the effort and the other will perform 49% of the effort. The two firms must complete a legal Joint Venture Agreement and a DUNS number, a Cage Code and SAM record that identifies the JV as a legal entity. For a JV to be considered as a valid “Offeror” the JV must have a legal Joint Venture Agreement included in the proposal and a record in SAM.
Question 21: How do we deliver the proposals?
Answer: Proposals may be mailed or hand delivered to Naval Facilities Engineering
Command Southwest. As noted in Section 00100 (Instruction to Offerors) of the RFP “It is an Offeror's responsibility to deliver its proposal to the proper place at the proper time which includes allowing a reasonable amount of time for the delivery of the proposal” (FAR 15.208(a)). Proposals that are received after the stated date and time in Block 13 of the SF1442 will not be considered.
Offerors shall ensure that proposals are mailed or sent by courier in a timely manner to be delivered to the NAVFAC Southwest facility no later than the date and time stated in Block 13 of the SF1442. Proposals may be mailed to the following address:
Naval Facilities Engineering Command Southwest Capital Improvements Contracts Core/RAQ20.NL Attention: Nancy LeSage 1220 Pacific Highway, Building 127 San Diego, CA 92132-5190
Proposals must be clearly marked on the outside of the package with the solicitation number.
An Offeror risks the late receipt and rejection of a proposal where it delays delivering its proposal until the last few minutes before the time set for receipt of proposals. Offerors intending to deliver the proposals in person to the facility at the address above are cautioned that this NAVFAC Southwest facility is located in downtown San Diego. It is recommended that the Offeror allows for delays in driving through downtown San Diego caused by traffic (both freeway and downtown), train/trolley crossing, parking at the pay lots/meters near the facility, and gaining access to a secure Government facility. No parking or offloading of proposals is available at the Government facility. Proposals are to be delivered to the mailroom in Building 128 and reasonable time shall be allowed for the person in the mailroom to receive and time stamp the proposal. The stamp time is determined from the NAVFAC Southwest facility mailroom time stamp and not any other time keeping equipment that the Offeror may own. Immediately upon proposal delivery the Offeror shall leave the Government facility. An Offeror that does not leave the premises may be requested to leave or escorted by Government security personnel.”
File details come from the government source that posted it. Updated .