WEST_COAST_QUESTIONS_AND_ANSWERS_SET_II_30_NOVEMBER_2017.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
REGIONAL GARRISON FOOD SERVICE
Solicitation number
M95494-18-R-0002
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
J-9_CDRL_E003_HACCP_PLAN.pdf PDF
J-9_CDRL_E005_2.6.3_Annual_unaccomplished_GFP_Maintenance_Report_RGFSC_III.pdf PDF
J-9_CDRL_E004-1_2.6.3_Annual_GFP_Maintenance_Report_RGFSC_III.pdf PDF
M95494-18-R-0002-0008_WEST_COAST.docx DOCX document
WEST_COAST_QUESTIONS_AND_ANSWERS_SET_IV_20_DECEMBER_2017.docx DOCX document
Copy_of_L-1_RGFSC_PRICING_TEMPLATE_WC_14dec2017_(002).xls XLS spreadsheet
M95494-18-R-0002-0007_WEST_COAST.docx DOCX document
M95494-18-R-0002-0006_WEST_COAST.docx DOCX document
WEST_COAST_QUESTIONS_AND_ANSWERS_SET_III_13_DECEMBER_2017.docx DOCX document
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_MCRD_SAN_DIEGO_FY16.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_29_PALMS_FY17.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_MIRAMAR_FY16.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_29_PALMS_FY16.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_MCRD_SAN_DIEGO_FY17.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_BRIDGEPORT_FY17.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_CAMP_PENDLETON_FY16.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_CAMP_PENDLETON_FY17.pdf PDF
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_YUMA_FY17.pdf PDF
M95494-18-R-0002-0004_WEST_COAST.docx DOCX document
REFERENCE_DOCUMENT_-_MAN_DAY_FED_REPORT_YUMA_FY16.pdf PDF
M95494-18-R-0002-0003_WEST_COAST.docx DOCX document
WEST_COAST_QUESTIONS_AND_ANSWERS_28_NOVEMBER_2017.docx DOCX document
J-4_BASELINE_MEAL_MENU_REQUIREMENTS.docx DOCX document
J-1_MESS_HALL_FACILITIES_AND_WORKLOAD_DATA_WEST_COAST_28_NOV_2017.xlsx XLSX spreadsheet
Past_Performance_Info_and_Corp_Experience_Form[1].doc DOC document
L-1_RGFSC_PRICING_TEMPLATE_WC.xls XLS spreadsheet
ISR_M0002711C0001.pdf PDF
J-10_MENU_TEMPLATE_AND_INSTRUCTIONS.xls XLS spreadsheet
CBA_SENIORITY_LIST_WC_FY16.xlsx XLSX spreadsheet
J-7_INCENTIVE_AWARD_FEE_PLAN_WEST_COAST.docx DOCX document
L-2_USMC_DLA_REPRESENTATIVE_SAMPLE.xlsx XLSX spreadsheet
J-12_WEST_COAST_FY18_CBA-WD.pdf PDF
J-16_USMC_BUYERS'_GUIDE.pdf PDF
M95494-18-R-0002-0001_WEST_COAST.docx DOCX document
MWTC_Bridgeport_Access_Request.docx DOCX document
MCRD_San_Diego_Access_Request.xlsx XLSX spreadsheet
SITE_VISIT_INFORMATION_12_OCTOBER_2017.docx DOCX document
J-3_GFP_WEST_COAST.xlsx XLSX spreadsheet
J-8_QASP_WITH_PRS.doc DOC document
J-9_CDRL_1423-1_5.2_GFP_Maintenance_Report_RGFSC_III_West_Coast.pdf PDF
GFP_29_Palms.pdf PDF
GFP__MWTC_Bridgeport.pdf PDF
J-15_CDRL_1423-1_2.2.3_RECIPES.pdf PDF
J-9_CDRL_1423-1_5.2_GFP_Inventory_RGFSC_III_West_Coast.pdf PDF
J-11_ABILITYONE_FIXED_OVERHEAD_RATES.xlsx XLSX spreadsheet
J-2_MESS_HALL_SERVICE_SCHEDULES_WEST_COAST.xls XLS spreadsheet
GFP_MCAS_Yuma.pdf PDF
J-5_ABILITY_ONE_PROCUREMENT_LIST_MESS_HALLS_WEST_COAST.docx DOCX document
GFP_MCI-West.pdf PDF
J-7_INCENTIVE_AWARD_FEE_PLAN_WEST_COAST.docx DOCX document
Show 40 more

Latest 50 of 64 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS AND ANSWERS

WEST COAST

SET TWO

1. When we reached out to the Garrison Division Chief at DLA Troop Support regarding information pertaining to the current Subsistence Prime Vendor pricing, we were informed that direct pricing information will not be released. Our understanding is that a price list consisting of average food item prices will be made available. As the government has directed the Prime Vendor Program as a mandatory source of supply, this will result in an unfair advantage to the incumbent contractor, which is in possession of actual food item costs and will thereby be in a position to accurately determine food costs per menu item. We request that the actual order guide / pricing catalogue be released as part of the RFP.

Answer: Average prices have been provided purposes of developing proposals. The average prices were developed using the five (5) SPV catalogs that support the majority of Marine Corp requirements; these include requirements from the bases at Quantico, Camp Lejeune, Cherry Point, Camp Allen, Parris Island, Yuma, MCRD San Diego, Camp Pendleton and 29 Palms. The Government believes this is sufficient information for offerors to be able to submit a proposal.

2. Are there any categories of supplies that are exempted from the DLA Program purchasing requirements such that the successful offeror could consider them for purchase through qualifying small businesses?

Answer: The solicitation, at paragraph 2.7.5.1, identifies any exceptions to DLA Troop Support purchasing requirements.

3. Are the products listed on the representative products list provided as an attachment to Amendment 1 a list of all the current products purchased by the current food service provider through the DLA Program?

Answer: The list of current products purchased by the current food service provider through the DLA Program is not an all-inclusive list of all of the current products purchased by the current food service provider through the DLA Program. The list provided to the Marine Corp is a representative list of items purchased by all Marine Corp service providers through the DLA Program.

4. What are historical annual food cost increases, by general subsistence product category, for each of the past three years for purchases through the DLA Program?

Answer: DLA Troop Support does not calculate historical annual food costs increases by general subsistence product category.

5. How frequently can subsistence product prices increase through the DLA Program? Annually or more frequently?

Answer: DLA Troop Support CONUS Subsistence Prime Vendor contracts allow a portion of the unit price to change weekly in accordance with an Economic Price Adjustment clause included in its contracts. DLA Subsistence contracts are available for viewing at the following web address:

http://www.dla.mil/TroopSupport/Subsistence/Foodservices/Regions/CONUS.aspx

6. What are the forecasted annual escalations for subsistence product prices provided through the DLA Program?

Answer: DLA Troop Support does not forecast annual escalations for subsistence product prices.

7. Would the Government be able to provide a break-out of total meal counts by mess hall by meal period?

Answer: Man Day Fed Reports for the past two fiscal years are provided as a reference document with this amendment. These reports are provided as historical information only for pricing purposes.

8. Would the Government be able to provide photos of all Mess Halls, Dining Areas, Satellites, Kitchens, Scullery’s and all other dining operations associated with the two RFP’s?

Answer: The Government does not maintain photographs of the mess halls or galleys and therefore cannot provide this information.

9. Attachment J-5 provides USMC Mess Halls on the AbilityOne Procurement list, does this mean those are the only bases that currently utilize AbilityOne labor? (San Diego (620 and 569) and Camp Pendleton (3120, 210802, 62402, 53502, 2204)

Answer: Yes.

10. Does the Government intend to have offerors submit a Corporate Experience section separate and apart from Past performance? If so, will the government add requirements for Corporate Experience under paragraph III Proposal Content? Note: Same question applies to East/West Coast.

Answer: Corporate Experience was included in Section L in error. Corporate Experience is not an evaluation factor; therefore, offerors are not required to submit Corporate Experience information. The reference to Corporate Experience was deleted via Amendment 0003.

File details come from the government source that posted it.