ITB Answers to Questions Received 4.14.2023_ 4.18.2023_S-86000-00006501.pdf
PDF 137 KB Posted
- Attached to
- Telecommunications Relay Service
- Solicitation number
- S-86000-00006501
- Issued by
- Marion County, Oregon
About this file
This document is a Question and Answer (Q&A) Amendment related to Invitation to Bid (ITB) S-86000-00006501 for Telecommunications Relay Service (TRS) and Captioned Telephone Service (CTS) issued by the State of Oregon. The contract will serve Marion County and the City of Salem. The ITB requests bidders to provide pricing on a session minute and conversation minute basis, as well as monthly recurring charges. The State has provided current rate information and traffic data spanning the past two years. The State has clarified that all contract renewals must be mutually agreed upon and that it will revise the liquidated damages provisions to reduce the daily deduction amount from $500 to $100 per day for various service level failures.
The State has indicated it will not entertain alternate pricing models, separate the TRS and CTS services, or consider a 2-year base term with three 1-year extension options. However, the State has extended the bid submission deadline to May 11, 2023 at 5 p.m. PT in response to bidder requests. The contract term and any renewal options are not specified in the provided information.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sign in sheet 04.21.2023.pdf | ||
| Interstate_Intrastate Session Minutes Data 4.2023.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| ITBAttF_Responsibility_Revised 4.28.2023.doc | DOC document | |
| ITBAttB_CTS_TRS Sample Contract_S-86000-00006501_Revised 4.28.2023_AMD 3.pdf | ||
| AMD 3_ITB S-86000-00006501_Relay Services.doc | DOC document | |
| AttachA_Cost Form_Revised 4.28.2023.docx | DOCX document | |
| ITBAttE_Busines Outreach.doc | DOC document | |
| ITB_S-86000-00006501_CTS_TRS_Revision 1_4.28.2023_AMD 3.pdf | ||
| ITBAttD_Bid Cover_Revised 4.28.2023.docx | DOCX document | |
| Attachment C_Sample_TRS and CTS Quarterly Report.xlsx | XLSX spreadsheet |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
ITB S-86000-00006501 Telecommunication Relay Service – Questions & Answers Amendment # 3
Questions Received 4/14/2023
Question#1: Will the State please confirm that all contract renewals must be mutually agreed upon by both the State and the Contractor?
Answer: Yes.
Question #2: The State requested that bidders provide their proposed rates based on session minute and conversation minute basis. Will the State entertain alternate quotes such a monthly recurring charge, or other pricing models?
Answer: The State revised the Attachment A - Cost Form for Bidder to propose TRS and CTS Monthly Recurring Charges in addition to conversation and session minute rates.
Question #3: Will the State please provide the current per minute rate it is paying for TRS and Speech to Speech?
Answer: $3.71 per conversation minute
Question #4: Will the State please provide traffic data by month for the past two years, including the following: The number of session minutes for Intrastate calls for TRS
• The number of session minutes for Interstate calls for TRS
• Can this data be broken out to show Spanish and STS usage?
Answer: See attached Excel Spreadsheet for this information on Interstate & Intrastate session minutes spanning April 2021 through March 2023. Spanish breakout information is not available from our existing data.
Question #5: ITB Page 6 Section 1.2 references a quarterly traffic report. Will the State please revise this section to reflect the current contract as listed below?
Answer: No. The Traffic Report provision of the Contract will be amended to delete the following:
Agency may request Proposer to create charts on the traffic report to make a graphical representation of usage, billable minutes, and call volume.
Question #6: ITB Page 8 Section 1.2. Will the State please revise the liquidated damages to be consistent with the current (CTS) contract as listed below?
Answer: The Liquidated Damages provision of the Contract will be amended to reflect the following changes:
If Proposer fails to meet the daily average speed of answer, i.e., 85% of all TRS and CTS calls within ten (10) seconds, Agency may deduct from Proposer's monthly invoice as liquidated damages the sum of $500.00 $100.00 per day.
If Proposer fails to meet the call blockage standard of P.01 or less, Agency may deduct from Proposer's monthly invoice as liquidated damages the sum of $500.00 $100.00 per day.
ITB S-86000-00006501 Telecommunication Relay Service – Questions & Answers Amendment # 3
If Proposer fails to maintain uninterrupted availability of TRS and CTS 24 hours a day, 7 days a week, 365 days a year, Monday through Sunday, effective at 12:01 a.m. PT on July 1, 2023, or if Proposer suffers a service outage that is not caused by force majeure, fire, riot, acts of God, terrorist acts or other acts of political sabotage, or war, Agency may deduct from Proposer's monthly invoice liquidated damages the sum of $500.00 $100.00 per day.
Proposer shall not be charged liquidated damages nor will Proposer be held in default or charged with a breach of the Contract when the delay in delivery or performance arises from forces or causes beyond Proposer's reasonable control and without the fault or negligence of Proposer. Proposer shall not be charged liquidated damages if the FCC adopts an Order waiving the speed of answer in 47 C.F.R. § 64.604(b)(2)(ii) and Proposer shall bear the burden of proof of establishing that such delay in delivery or performance was not within its reasonable control or was without its fault or negligence.
Questions Received 4/18/2023
Question #7: Due to unforeseen changes within the TRS due to evolving new technologies and projected call volume, would the state consider 2-yr base with three 1-yr extension options?
Answer: No.
Question #8: Will the state consider separating the TRS and CapTel Service contract as Bidder no longer provides CapTel service?
Answer: No.
Question #9: If changes are made to question 1 and 2 above, will the state consider moving the closing bid to May 10, 2023?
Answer: The State extended the deadline to May 11, 2023 no later than 5 p.m. PT.
Question #10: Would the State reduce the liquidated damages in half to be in line with the projected lower call volume?
Answer: Yes. See above response to Question #6.
File details come from the government source that posted it. Updated .