View the file

Other files

File Type Posted
BidResultsUndergroundUtLEWjune24.pdf PDF
RFI4LEWjune19.pdf PDF
RFI2utilitiesLEWJUNE16.pdf PDF
BOP30A3.pdf PDF
RFI1.pdf PDF
Minutes.pdf PDF
WageRates.txt TXT text file
BOP30A2.pdf PDF
BOP30A.pdf PDF
Amend1LEW0015page2.pdf PDF
CoverLetterLEWutilities.pdf PDF
BOP1442.pdf PDF
TOC.pdf PDF
Specifications.pdf PDF
WageRates.txt TXT text file
SolicitationDocumentApril13LEW.pdf PDF
Drawings.pdf PDF
New Compressed —
Show all 18

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request For Information (RFI) 3

IFB LEW-0015

Replace Underground Utilities USP Lewisburg

1. At the prebid meeting it was stated that we could not come on site and do any exploratory testing for rock. Would you consider bidding this project classified?

ANSWER: The agency is not aware of any rock beds within the work areas. The contractor shall factor into their bid costs for excavation.

2. The drawings details show a detail for Full Width Overlay (Type 1). Can you please clarify which roads are to utilize this detail and where they are located?

ANSWER: Any Road that is damaged and would require that type of replacement

3. Are the unit price breakdown in Section 01151, Page 3 of 4 to be included with the bid or will it need to be provided once the project is awarded?

ANSWER: This information is not required to be included with the bid.

4. The 12" sewer line appears to be crossing the existing tunnel. Can you please give depths of this tunnel? Is the tunnel deep enough for the sewer line to cross it or are we to run underneath it?

ANSWER: The 12" line is a water line not a sewer line and has been moved and will not cross the tunnel.

5. Please confirm that rock excavation when encountered will be paid per unit price (spec section 02211, 01151).

ANSWER: The agency is not aware of any rock beds within the work areas. The contractor shall factor into their bid costs for excavation.

6. Are any sewer flows available?

ANSWER: Average daily wastewater flow for 2007 = 712,497 GPD

7. Page 5 - from SMH24 to ICC Facility and SMH5 to Camp Facility? Are they considered 6" laterals and are they to be replaced?

ANSWER: yes, and yes

8. Is there any other work on the sewer system besides the profiles on pages 6-10 and 14-16?

ANSWER: All work to be bid for this project has been supplied to interested contractors.

9. Is there any other work on the storm system besides the profiles on pages 18 and 19?

ANSWER: All work to be bid for this project has been supplied to interested contractors.

10. Requesting soil bore chart to determine the type of soil to excavate.

ANSWER: The agency does not have any type of access to a soil bore chart.

11. Can we backfill with existing fill from excavated area?

Specification 2225 page 3 says fill from excavation are not guaranteed in quality and quantity. For such a huge quantity of backfill, we would like to have some definite solution about backfill material to provide a responsible price.

ANSWER: Yes as long as compaction rate is achieved.

12. Graphic scale on drawing 4A is 1"=200 LF. Is this correct?

If not, what scale should we use in order to compute quantity of 10" main water line?

ANSWER: Please use sheet 4 for scaling purposes. Sheets 4A, 4B, 4C & 4D are blown up portions of the work and are not to scale noted on the drawings.

13. Our estimated quantity will be based on scale given on individual drawing. Please advise.

ANSWER: Please use sheet 4 for scaling purposes. Sheets 4A, 4B, 4C & 4D are blown up portions of the work and are not to scale noted on the drawings.

14. Are all new proposed utility run across grass area?

Contract drawing does not show area and details of existing concrete sidewalk/curb/asphalt/grass. This area we need to know for restoration purposes.

ANSWER: No. The agency requires that the affected areas be replaced in like condition.

15. What is scale on drawing 4C? We need to know to determine length of 2" pipe that goes to building 42. From which point 1" pipe will start goes to connect existing wastewater pump station.

ANSWER: Please use sheet 4 for scaling purposes. Sheets 4A, 4B, 4C & 4D are blown up portions of the work and are not to scale noted on the drawings.

16. Does 1-800 call center mark-out all utilities or do we have to hire an independent locator company?

ANSWER: The agency will work closely with the selected bidder in locations of existing utilities. The selected bidder shall conduct their own on site utility locations.

17. Scale is not given on drawing 4B, 4C and 4D.

ANSWER:Please use sheet 4 for scaling purposes. Sheets 4A, 4B, 4C & 4D are blown up portions of the work and are not to scale noted on the drawings.

18. Sanitary sewer lining for existing sanitary as shown in drawing #5 does not clarify clearly the beginning and end point. Is it possible to give length of existing pipe to line? If not, we would like to have new enlarged drawing with all details so we can scale it.

ANSWER: The Lines marked “LINER” are the lines to be relined.

Please use dwg #5 to scale it.

19. As shown in drawing #17 (Reservation Storm water). Are we connecting existing drainage inlet to new proposed drainage manhole (MMH)? If yes, what size pipe required?

ANSWER: all reservation storm pipe is noted on the dwg. All lines shall be of new construction.

20. Typical detail for new proposed storm water drop inlet is missing.

ANSWER: The detail for a 60" drop manhole connection is shown on dwg 20

21. As per note #3 in Drawing #20, if 18" separation distance cannot maintain at sewer crossing sewer pipe shall be encased in concrete of what thickness?

ANSWER: Follow all Federal, State and Local Codes and Regulations

22. What size of pipe and connection required for temporary service to building?

ANSWER: If temporary service is permitted, the service shall be large enough and constructed to handle the flow load.

23. Do you anticipate any dewatering or rock excavation as shown in specification #2211?

ANSWER: The agency is not aware of any rock beds within the work areas. The contractor shall factor into their bid costs for excavation. The agency is not anticipating any dewatering.

File details come from the government source that posted it. Updated .