RFQ_QUESTIONS_AND_ANSWERS.pdf

PDF 54 KB Posted

Attached to
Rotterdam, Netherlands S&RTS Federal contract opportunity
Solicitation number
HTC711-18-Q-R018
Issued by
Department of Defense United States Transportation Command

About this file

Questions & Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Rotterdam, Netherlands S&RTS, newest first.
File Type Posted
RFQ_QUESTIONS_AND_ANSWERS_Round_4.pdf PDF
Amendment_4.pdf PDF
Attachment_2-SOR_-_Amend_4.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_1_-_PWS_-_Amend_4.pdf PDF
Attachment_2-SOR_-_Amend_3.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment_3.pdf PDF
RFQ_QUESTIONS_AND_ANSWERS_Round_3.pdf PDF
RFQ_Letter_Amendment_2.pdf PDF
Amendment_2-Rotterdam.pdf PDF
Attachment_2-SOR_-_updated.xlsx XLSX spreadsheet
RFQ_QUESTIONS_AND_ANSWERS_Round_2.pdf PDF
Amendment_1-Rotterdam.pdf PDF
Attachment_2-SOR_-_updated.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_1_-_PWS.pdf PDF
Attachment_3_-_RFQ_Information_Sheet_.docx DOCX document
Attachment_4-_Technical_Worksheet.docx DOCX document
RFQ-Rotterdam.pdf PDF
RFQ_letter.docx DOCX document
Attachment_5_-_Addendums_to_52.212-1_&_52.212-2.docx DOCX document
Show all 19

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ QUESTIONS AND ANSWERS (ROUND 1)

HTC711-18-Q-R018 Rotterdam, Netherlands

1. QUESTION: Can you extend the RFQ Due Date?

ANSWER: An amendment will be forthcoming extending the due date to 10 Sep 2018.

2. QUESTION: Can we submit quotes using Euros as opposed to Dollars?

ANSWER: The Government requirement is for the quotes to be submitted in U.S. Dollars.

3. QUESTION: What are the (approximate) dimensions of the 'whole aircraft ' or 'complete fuselage' and what are the maximum weights of these items?

ANSWER: A whole aircraft is referring to an operable Helicopter or Marine aircraft. In almost all cases the aircraft will be handled by the aviation units. Contractors generally help in lashing down the aircraft and supplying supporting equipment like Tugs or crane trucks. Average dimensions would look like L700" X W86" X H120".

4. QUESTION: What is the maximum weight handled, both lolo and roro?

ANSWER: The contractor is expected to be able to drive, tow, dray, lift, or drag vehicles up 160,000lbs.

5. QUESTION: What is the required operating draft of the vessels?

ANSWER: The biggest vessel, an LMSR Max draft fully loaded 35 feet/11.5m a commercial car type vessels max draft is 38.3ft or 12.5m.

6. QUESTION: Is it possible to provide vessel names, purely as examples?

ANSWER: LMSR - USNS, BOB Hope, or Watson Commercial car carrier maybe the ARC or Liberty vessels

7. QUESTION: How are the vessel agency services arranged, through a separate agreement?

ANSWER: Additional vessel services (husbandry services) are arranged through the vessel agents.

8. QUESTION: Explain on the term 'Reception' (Schedule 1C). Is this synonymous with discharging (e.g.

ex rail or truck).

ANSWER: The term reception is two-fold; first, it’s part of what the contractor will do when unloading trucks, or rail, at that point it is inclusive in the commodity rate for off-loading cargo from rail or trucks.

The second part of the reception schedule 1C, this is if a military convoys entering the port. The contractor will receive and document the cargo, which is generally supplied in labor is checkers and maybe spotters. Usually military drivers will drive the take the cargo to the staging lot. The same, but in reverse for disposition.

9. QUESTION: Explain what should be included under 'Dispostion' (Schedule 1 C)?

ANSWER: The same as above but in reverse for disposition. “Disposition” is the Governments way of saying port clearance.

File details come from the government source that posted it.