Attachment_6_Questions_ _Answers_from_RFP.pdf

PDF 77 KB Posted

Attached to
MeS PSC RFP
Solicitation number
H92237-16-R-8008
Issued by

About this file

Attachment 6 Questions Answers

View the file

Other files

Show all 19

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 6 RFP #H92237-16-R-8008 14 Jan 2016 Private Security Services Offeror Questions & Answers

1. QUESTION: With reference the above solicitor can you confirm whether a SECRET clearance is a requirement of the solicitor. I note the solicitation states unrestricted.

ANSWER: In accordance with Section L, Proposal Instructions, Volume II-Factor 1:

Qualifying Criteria, d), the offeror must have a Secret Facility Clearance as accredited by the Defense Security Service (DSS).

2. QUESTION: Has a contractor performed similar work to this for the government in the past? If available, please provide the incumbent contract number. If you are unable to provide a contract number, is it safe to assume this is a new requirement for the government?

ANSWER: This is a new requirement.

3. QUESTION: To whom does the Government refer when it says, "various Contractor operating sites"?

ANSWER: Contractor operating sites may consist of any sites used by the company to prevent rehiring the personnel.

4. QUESTION: Please clarify the standard of vehicle arming level, PWS states Level III, vehicles are rated in levels of VR. The lowest utilized in such environments is VR6 commonly known as B6, a higher level is VR7.

ANSWER: Armored vehicles are not required for this location.

5. QUESTION: Offerors under this contract would be required to purchase such things as batteries. We will purchase these items commercially and in accordance with the RFP, however at the time of purchase we will find the most competitively priced sourcing that can meet the required deadline. Are these vendors which may be companies such as Amazon.com required to be registered in JCCS/JCXS?

ANSWER: No.

6. QUESTION: Does the Government have a specific template or specific elements required to be included in the Communications Plan?

7. QUESTION: Please clarify what constitutes proof of a Secret Facility Clearance.

ANSWER: A copy of the Facility Clearance Listing (FCL) is acceptable.

8. QUESTION: In addition to the Documentation required, what would the Government like to see in the Volume I General?

ANSWER: Volume I-General could include an introduction to the company.

9. QUESTION: Please verify at “contractors expense” is only for local national employee medical costs and not personnel processing through CRC in order to comply with CENTCOM Policies.

ANSWER: In accordance with PWS Para 1.2.6, all Contractors shall be medically screened IAW MOD TWELVE TO USCENTCOM INDIVIDUAL/UNIT DEPLOYMENT POLICY and USFOR-A DCG-S Memorandum on Medical Screening Requirements and Procedures for Local National Employees (attachment C) at the Contractor’s expense.

10. QUESTION: MOD TWELVE TO CENTCOM INDIVIDUAL/UNIT DEPLOYMENT POLICY

indicates a psychological evaluation requirement however; it is not a criterion for CRC.

Should the contractor follow the CRC designated policy?

ANSWER: In accordance with DFARS 252.225-7995 in the RFP, “Contractor Personnel Performing in the United States Central Command Area of Responsibility (Deviation 2015-O0009) (JAN 2015)” states “The Contractor shall ensure that the following requirements are met prior to deploying CAAF: Are medically, dentally, and psychologically fit for deployment and performance of their contracted duties.”

11. QUESTION: Neither the PWS nor the RFP make mention of laundry services, please clarify that laundry will be provided.

ANSWER: See Clause 5152.225-5908, Government Furnished Contractor Support, in the

RFP.

12. QUESTION: Would this exemption cover additional weapon fees and other fees and taxes assessed within Afghanistan?

13. QUESTION: Language suggests that the contractor is required to provide vehicles and the maintenance, none of which will be billable to the contract. Please verify that vehicles and related maintenance will be billable to the contract.

ANSWER: In accordance with PWS Para 1.3.18, The Contractor shall provide and maintain vehicles at their expense.

14. QUESTION: Currently, we have a Secret Facility Clearance however, we do not have a contractual requirement for storing classified documentation therefore, we do not have this approval. Will the Government consider awarding to a company who currently has the ability to gain Secret Safeguarding approval within 2 weeks following contract award, should the contract require such storage?

ANSWER: The offeror will not be required to store classified documents on this contract.

15. QUESTION: The PWS makes reference to the contractor utilizing the XTS Motorola 2500, which is now discontinued, does the military have a preference on which other handheld radio to use?

ANSWER: The PWS States XTS 2500 or equal. If XTS is not an option, then the contractor shall propose an ‘or equal’ item.

16. QUESTION: Can the Government please indicate the revised 50% staffing levels for Mobilization Phase 1 (CLIN 0001AA)?

ANSWER: See H92237-16-R-8008, Amendment 03.

17. QUESTION: We understand that the RFP for all of these proposals requires U.S.

Personnel for all armed positions, and that we can use U.S or OCN personnel for the Interpreters. Aside from Afghan citizens, are there are other countries that we are restricted from hiring personnel from?

18. QUESTION: In CLIN 011 – Option Guards at Camp John Pratt, the quantity is listed as 12 and the Unit is a month, however Period of Performance is 10 Months (01 Apr 2016 to 31 Jan 2017). Please clarify whether the PoP is 12 or 10 months? Also, how do we account for mobilization?

ANSWER: The Period of Performance is 12 Months NTE, 1 Feb 2016 – 31 Jan 2017. See H92237-16-R-8008, Amendment 03 for the mobilization information.

19. QUESTION: To properly address the changes in Amendment 2, we’d like to ask for an extension to the due date January 24, 2016.

ANSWER: No. The proposal submission date will remain as stated in the RFP.

20. QUESTION: As a result of this change will the Government be changing the Mobilization start date from 1 February 2016 to 1 March 2016?

ANSWER: No. The mobilization period will remain as stated in the RFP.

21. QUESTION: What is the armored vehicle requirement on Camp John Pratt?

ANSWER: Armored vehicles are not required for this location.

22. QUESTION: Where do we include the mobilization costs of optional personnel (34)?

ANSWER: See H92237-16-R-8008, Amendment 03 for the mobilization information.

23. QUESTION: When can we expect to receive answers to these questions and the ones we submitted earlier this week?

ANSWER: 15 January 2016

24. QUESTION: Can you please extend the proposal submission date by tens days (From 17-

Jan-2016 to 27-Jan-2016)?

ANSWER: No, the proposal submission date will remain as stated in the RFP.

25. QUESTION: Will Night Vision Goggles be required per person or per post?

ANSWER: In accordance with 1.3.7 in the PWS, “The Contractor shall provide passive IR night vision devices and other operational equipment to perform facility protective services at the sites listed in Section 1 – Description of Services for each employee while on duty.”

File details come from the government source that posted it. Updated .