QAs_from_Model_Contract_Industry_Day_for_posting_17_Dec_FBO_Posting.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
C-5M RFP Follow Up Questions & Answers
Solicitation number
FA8625-18-R-6701
Issued by

About this file

Questions and Answers from the Model Contract Industry Day Teleconference

View the file

Other files

File Type Posted
Final_Email_Q&As_Post_to_FBO_27_Dec_17.pdf PDF
Draft_Model_Contract.pdf PDF
Copy_of_Kit_Delivery_Dates.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment___Initial_Spares_List.xlsx XLSX spreadsheet
Directed_Subs_Contact_List.docx DOCX document
Model_Contract_Section_K_Reps_and_Certs.pdf PDF
Attachment_L004-_Pricing_Matrix_FBO_POSTING.xlsx XLSX spreadsheet
SOW_Industry_Day_QA_(FBO_Posting).docx DOCX document
Directed_Subs_Contact_List.docx DOCX document
QAs_from_TDP_Industry_Day_FBO_Posting.docx DOCX document
Sections_L_and_M_Industry_Day_QAs_(FBO_Posting).docx DOCX document
Section_L__(FBO_Draft)_11.30.17.pdf PDF
Section_M_(FBO_Draft)__11.29.17.pdf PDF
Section_L__(FBO_Draft)_11.29.17(Read-Only).docx DOCX document
FBO_DRAFT_CMC_WXR_PIMA_SOW_15_Nov_17.pdf PDF
PIMA_CDRLs_-_Draft_-_15_Nov_2017.pdf PDF
C-5M_Enterprise_Industry_Days_Q&A_Programs.docx DOCX document
Final_Registration.pdf PDF
RMCD_Program_-_Copy.pdf PDF
Core_Mission_Computer_Weather_Radar_Production_-_Copy.pdf PDF
C5__Industry_Day_2017_Small_Business_Briefing.pptx PPTX presentation
C5_Enterprise_Overview_-_Copy.pdf PDF
CNS_ATM_Production_-_Copy.pdf PDF
MUOS_Program_-_Copy.pdf PDF
LAIRCM_Block_30_Production_-_Copy.pdf PDF
C5M_Industry_Day_Registration_Form.pdf PDF
Core_Mission_Computer_Weather_Radar_Production_-_Copy.pdf PDF
C5__Industry_Day_2017_Small_Business_Briefing.pptx PPTX presentation
MUOS_Program_-_Copy.pdf PDF
RMCD_Program_-_Copy.pdf PDF
LAIRCM_Block_30_Production_-_Copy.pdf PDF
C5_Enterprise_Overview_-_Copy.pdf PDF
CNS_ATM_Production_-_Copy.pdf PDF
http://www.signupgenius.com/go/30E0F4BAAAD2CA2FF2-oneonone —
C5M_Industry_Day_Registration_Form_1.pdf PDF
AGENDA_Industry_Days.docx DOCX document
Show all 36

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

C-5 CMC/WXR (PIMA)

SOLICIATION FA8625-18-R-6701

MODEL CONTRACT INDUSTRY DAY

QUESTION & ANSWERS

14 DEC 2017

1. How far in advance of the option exercise period will the Government notify the contractor of its intent to exercise that option?

ANSWER: The Government normally gives 60 days advance notice of its intent to exercise an option. If that is not an adequate amount of time to put in the orders and get the kits ready to go for the start of that option period please advise us now so we can consider a more appropriate time period. We will look into extending the option notification period to 90 days potentially taking into consideration government funding constraints.

2. Why are the Data (CDRLs) CLINs Not Separately Priced (NSP)?

ANSWER: This is a normal course of operation for the Government. It is typical that when proposing the cost of the CDRLs is incorporated into the largest dollar value CLIN that is Firm Fixed Price (FFP) and spread the cost for the CDRLs across that FFP CLIN price.

3. Are some of the drawings in the TDP package Lockheed Martin (LM) drawings? The concern is LM has often required companies to follow their QPL List even if the parts are mil spec. So for the CMC/WxR will potential Offerors be required to use LM’s QPL sources because that would limit the source options?

ANSWER: The Government is trying to keep this an open competition as much as possible, so if you have to go back to LM and they will direct the vendor you use, please let us know. If anyone else sees particular references to LM in our TDP, please let us know so we can work with our Government engineers. Caveat: We need specific examples if an Offeror believes we are directing them to a particular source.

4. In the solicitation potential Offerors are directed under the Non-Manufacturing Rule (NMR) to use small businesses for 51% of the work under this contract, but still wanted to know if the small businesses are required to have 1,500 or 500 employees or if they were to go by the NAICS code in the solicitation.

ANSWER: IAW 13 CFR, the small business requirement is a size standard of 500 people; if a company creates a separate affiliation that affiliation must still comply with the 500 employee size standard. You can search the CFR for assistance with the ostensible subcontractors, and Section K of the solicitation will guide you through this information as well. To avoid most of the issues that have the potential to arise under this standard, just make sure your company does the majority of the work.

5. Is there a requirement to resource load the Integrated Master Schedule (IMS)?

ANSWER: No.

6. Will an Offeror be penalized if they put CDRL deliveries in the IMS?

ANSWER: No. Just put them in a separate section at the bottom of the template that will be provided in the Section L Attachments. The Government would prefer the proposal focus on different key areas and CDRL deliveries aren’t something we would asses risk on.

7. What is the IMS template you reference?

ANSWER: Several templates and attachments will be included in the final solicitation package. We are still working these documents so they have not been posted in draft form. You will likely not see them until final RFP release.

8. Why do Offerors need to email our intent to propose?

ANSWER: It helps the government plan how long we have to complete our evaluations and how it will affect our overall procurement schedule. For instance, if we would need to notify the Depot that we have so many potential Offerors we may miss a deadline for plane delivery. Also, we could use this information to then notify our internal management that we may need additional resources to perform proposal evaluations.

File details come from the government source that posted it.