Additional Q A for IWTP 8_29_2010.pdf

PDF 165 KB Posted

Attached to
Repair and Modernize Industrial Waste Treatment Plant
Solicitation number
FA8201-10-B-0006
Issued by

About this file

Additional Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
Pics.zip ZIP file
FA8201-10-B-0006 Amend. 0002.pdf PDF
Amendment 0001.pdf PDF
Question for IWTP 1.pdf PDF
Attendance Record.pdf PDF
090929 IWTP Clarifier 100 Design Specs.pdf PDF
Solicitation.pdf PDF
WD Davis Building.pdf PDF
090929 IWTP Clarifier 100 Design Plans.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Additional Questions for IWTP

FA8201-10-B-0006

29 August 2010

1. Per drawings S-01 detail H notes a curb wall on a 6” thick concrete slab, similar to ramp.

The drawing does not indicate how far past the slab expansion joint that this slab continues nor does it indicate where it flows to. Please indicate where this slab is to terminate and where it flows too.

Answer: the Containment wall is to tie back into the south containment wall of the sludge tank as shown on drawing M-01.

2. Please indicate what the existing finish grade is. The drawings do not indicate what the existing finish grade is.

Answer: Drawings clearly state the existing and final finish grade. DWG C-04 states existing and final grade are the same. DWG S-03 lists the finish grade elevation as

4767.4.

3. Sheets G-06 and G-07 indicate that the government will be providing testing and inspections services. Please verify.

Answer: All special inspections and testing we be the contractors responsibility (the contractor will hire inspectors/testing agency) with the reports being submitted to the

Government.

4. Drawing C-02 indicates the removal of the clarifier and support structure, various pipes, valves catch basin and the plastic tank, etc. Are any of these items considered hazardous?

Who is responsible for the removal and disposal of any hazardous material?

Answer: The Government will decontaminate all material to be demolished. After disassembly the Government will complete decontamination as required.

5. The specification section 44 42 24.05 list 3 manufacturers for the clarifier. Please indicate if other clarifier manufacturers will be allowed.

Answer: These manufacturers are pre-approved as capable of meeting the specifications, you will have to justify other manufacturers as an approved equal.

6. Specification section 09 97 13-7 indicates the coating for the clarifier tank shell.

However, neither the specifications nor the drawings indicate the finish that is to be applied to the concrete tank bottom or to the slab areas outside the tank. Please indicate which finish these areas are to receive.

Answer: Cast in place concrete finishes are found in section 03 30 00.

7. Is the parking canopy going to be removed by the owner or is it the responsibility of the contractor?

Answer: The government will move the canopy.

8. Is there a water table that might be penetrated and if so is there a place to discharge water?

Answer: Nothing identified to a depth of 20 feet.

9. In spec section # 33 16 13.13-13 Welded Steel Tanks. The elevations on the floc tank in the floc tank schematic shows an elevation of 13’-0” for the height of this tank, but on sheet 33 16 13.13-3 it calls out the tank to be 8.67 ft high. Which is correct?

Answer: Floc tank schematic clearly show bottom elevation as 4774.3 and top elevation as 4783.3 and a concrete pad elevation of 4770.3. This gives a tank height of 9 ft versus

8.67 ft. In the event of conflicts between drawings/schematics and specifications the written specification governs.

10. Should we provide a Solids Contact Clarifier? In specification 44 42 24.05 page 6 section 2.01 A. It says that the clarifier shall be a solids contact reactor clarifier.

Answer: What is wanted is a solids contact clarifier delete the word reactor.

11. Do they really want a scum skimmer (it is difficult to supply a skimmer with our solids contact clarifier design at this diameter)? In specification 44 42 24.05 page 11 section

2.03 H.

Answer: This is a requirement if it’s written in the specifications it is required.

12. Are the equipment descriptions a requirement or a suggestion? In section 2.03 the specification talks about a center torque cage or column mounted unit and a continuous rated drive unit.

Answer: This is a requirement if it’s written in the specifications it is required.

13. Does the scum box need to be full radius, as stated in specification 44 42 24.05 page 11 section 2.03 H, or will a smaller scum box, say 2' in length, be sufficient?

Answer: In this case a 2’ scum box will meet the requirement.

Questions 14 through 21 were submitted in regard to drawing S-02.

14. Does the perimeter walk continue at these points (NE)?

Answer: Yes, the drawing clearly show break lines.

15. Does the perimeter walk continue at these points (SW)?

Answer: Yes, the drawing clearly show break lines.

16. Is the perimeter walk Grating AL or HDG Steel?

Answer: AL as stated in the specification

17. Is the perimeter walk handrail AL or HDG Steel?

Answer: AL as stated in the specification

18. Do you want handrail along the inside edge entry?

Answer: Yes, where the inside walkway is less than 18” below the top of the clarifier shell, or anywhere the walkway changes elevation.

19. Do you want handrail along the inside edge entry?

Answer: Yes, where the inside walkway is less than 18” below the top of the clarifier shell, or anywhere the walkway changes elevation.

20. Sludge may settle sludge in tank without mixer.

Answer: The sludge won’t be in the tank long enough to settle.

21. Please confirm, Baffles or no baffles in the Floc Tank?

Answer: Existing floc tank has two (2) mixers the first is a flash mixer and the second is a slow mixer. It is not anticipated that the new floc tank will require baffles.

22. In filling out the bidding documents for the upcoming bid, there is a section on enrolling in the WAWF-RA. Is this required beforehand or after if we are the contractor awarded the project?

Answer: This is required after award of the contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .