Response_to_Industry_Questions.pdf
PDF 69 KB Posted
- Solicitation number
- FA5641-15-R-0008
About this file
Questions/Answers
View the file
Other files
Show all 34
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation FA5641-15-R-0008, Furniture Management Sections (FMS) Support Supplies and Services Government Responses to Industry Questions
Question: In Section 5.6 of the Statement of Work, you indicate that “softwoods such as Pine or rain forest species are not acceptable”. Is this a firm expectation?
Government Response: Softwood is not an acceptable wood type for furnishings that are expected to undergo heavy wear and tear. The use of hardwoods such as (but not limited to) as Oak, Beech, Ash and Maple is required.
Question: Was there a specific manufacturer used to develop the specification in the RFQ?
Government Response: There was not a specific manufacturer used to develop the specification in the solicitation.
Question: Birch hardwood has been a very successful USAFE dorm furniture standard for many years. Was it excluded from the solication for a reason?
Government Response: Birch hardwood is acceptable. The use of hardwoods such as (but not limited
to) as Oak, Beech, Ash and Maple is required. Birch is not specifically mentioned since it is not very commonly used to build furnishings in central Europe.
Question: Does the product offered need to be on a GSA schedule?
Government Response: All of the furnishings listed in the solicitation do not have to be on a GSA schedule.
Question: Is this a BAA or a TAA requirement?
Government Response: This is not a BAA or a TAA requirement.
Question: On Attachment 1, Item 9.11 Headboard: Are the headboards wall mounted or do they need to connect to the bed frame?
Government Response: Headboards shall be connected to the bedframe, because the varying dorm room design throughout Europe do not always allow the bed head side to face the wall.
Question: On Attachment 1, Item 9.25 Table Coffee, Item 9.26 Table Dining and Item 9.27 Table Dining Extendable Leaves : The description states "four solid wood legs round with metal tubing" so are the legs solid wood or metal?
Government Response: The table legs shall be solid wood. The metal tubing has been reworded to rustfree metal leg end protection in the new SOW.
Question: On Attachment 1, Item 9.28 Chair Dining: The description states thechairs are to be stackable? Is there a requirement on how high they need to stack?
Government Response: The chairs should be stackable up to 6 each as reworded in the new SOW.
Question: On Attachment 1, Item 9.29 Chair Dining with Arms: The description states the chairs are to be stackable. Is this accurate for chair with arms? If so is there a requirement on how high they need to stack?
Government Response: The same criteria shall apply as explained above.
File details come from the government source that posted it. Updated .