Questions and Answers 4 Aug 20.pdf
PDF 274 KB Posted
- Solicitation number
- FA527020Q0028
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for annual preventative maintenance and repair services for generators, automatic transfer switches, and switchgears located at U.S. Army installations in Okinawa, Japan. The services required include inspections, testing, maintenance, and repair work on four generators and associated fuel and electrical systems, automatic transfer switches, programmable logic controllers, DC systems, and switchgears. The work must be performed annually from September 2020 through August 2025. The solicitation will result in a single-award requirements contract to be issued by the United States Air Force 18th Contracting Squadron located at Kadena Air Base in Okinawa. Bidders must have at least five years of relevant maintenance experience within the last ten years.
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS & ANSWERS RFQ: FA527020Q0028
QUESTIONS AND ANSWERS 4 Aug 2020 For
Solicitation Number: FA527020Q0028 Annual Preventative Maintenance and Repair Service for Generator, ATS and Switchgears, Okinawa Japan
1. Has an overhaul on the generators ever been performed before? If so, when was the last overhaul performed? (Will the government provide each replacement parts for the generator?) PWS para 5.1
Answer: I do not call for Overhaul work on the Generators on Buckner, the specific work I would like done are listed in PWS Para 5.11.
The Generator maintenance is primarily an inspection, and based off the inspections results I would like the contractor to provide me recommendations for overhauls and other future maintenance tasks. I reworded section 5.11 to make this more notable.
2. During the overhaul work, will a workspace be allocated for the worker? If not, is it acceptable to carry-out the equipment to the off-site factory for the overhaul? PWS para 5.1
Answer: The contractors will be allowed to use our facility to perform and of their maintenance and inspection.
3. Is it acceptable that the duration and the schedule for the annual, semi-annual, quarterly, monthly, or weekly maintenance are determined by the contractorʼs discretion? PWS para 5.1
Answer: All work mentioned on section 5.11 are annual only requirements. I have changed the wording in the section to make this more notable.
4. Does each component of the generators operate properly? PWS para 5.1
Answer: All four (4) generators are all fully functional and operating properly.
5. Is the fuel tank maintenance included in PM? PWS para 5.1
Answer: The fuel tanks are maintenance by Army DPW and will not be included in this PWS.
6. Are fuel piping and oil separators included in PM? (Is it acceptable to perform the pressure test of fuel piping once a year?) PWS para 5.1
Answer: The only portion of the fuel system to be included in this PWS is the fuel system starting after the day tank on each of the four generators/motor sets ( this include the local filters, hoses, and pumps houses on the motor itself) .
The fuel system from the main fuel tanks to the day tank is taken care of from Army DPW.
7. Are remaining fuel management and fuel pump maintenance included in PM? PWS para 5.1
Answer: As part of the PWS the contractor will be required to perform thorough inspection of the fuel pump/hoses that supplies the injector system of the motosubr/generator, but will not have to inspect the fuel pump that supplies fuel from the main tank to the day tank.
8. Is it acceptable that the schedule for the Annual/semi-annual/monthly maintenance on the fuel tank are determined by the contractorʼs discretion? PWS para 5.1
Answer: I have changed the wording in the PWS to be more clear, this maintenance is an annual event only.
9. When the contractor performs the load bank test, is 30% of maximum output rate appropriate? PWS para 5.1
Answer: Generators will be tested no less than 60% of full rated load. 60% represents the load the generators output to support site power during emergencies. PWS updated to reflect.
10. Is load test included in PM? PWS para 5.1
Answer: To complete the inspections in sections 5.11.11 the generators system must be place under 60% load. Our generator staff can operate and set up the load testing as needed to fulfil any inspections and testing in section 5.11.
11. Does the existing load bank test equipment operate properly? PWS para 5.1
Answer: The current load bank works properly, again our staff can operate the load bank and generators as needed.
12. Has an overhaul ever been performed on ATS, PLC and DC? If so, when was the last overhaul performed? PWS para 1.10
Answer: Station DC batteries were replace on the DC system July 2020 due to failure.
The PLC has never had an Overhaul since installed in 2005.
All the ATSs have had maintenance ( lubrication, cleaning, operation testing) done on them in September of 2019.
13. Do the systems of ATS, PLC, and DC properly function at the present time? PWS para 5.10
Answer: All the components are fully operational and functional.
14. Is the provided wiring diagram most current? PWS para 5.10
Answer: This is the current wiring diagram for the Switchboard.
15. Please provide the installation year of each equipment. PWS para 5.13
Answer: All of the equipment in the PWS was installed in 2005 with the exceptions of some individual components such as batteries, and touch screens.
16. Have component parts been replaced on a regular basis? PWS para 5.13
Answer: Components have only been replaced based on inspection results and component failures.
17. Is it acceptable to submit the price for the replacement parts after award? PWS para 5.13
Answer: Yes I would prefer that since the cost of certain components can vary drastically
18. Will extra construction work, such as repairing, upgrading, and/or additional installment work be added after award? PWS para 5.13
Answer: Yes, if during the inspections your team discovers degraded components that don’t require immediate replacement but would require it in the near future this would be a perfect example.
19. Will the government provide a facility or utilities that the contractor can use at the site? PWS para 5.13
Answer: Yes the contractor will have access to our immediate facilities and utilities as needed to accomplish the work on site.
20. Is it acceptable to request an escort for subcontractors to work at the site, when itʼs necessary? PWS para 5.13
Answer: Yes, if and when subcontractors are need please submit appropriate paperwork and request to the COR and we will get them access accordingly.
21. Should we exclude the overhaul cost for generator and ATS in this RFQ? According to the manufacturer, the time of overhaul is based on how long the generator is running and it is difficult to determine whether requires overhaul or not until conduct the inspection. PWS para 5.10
Answer: Do not include overhaul costs in this RFQ, after the first inspections and testing of the components and equipment listed in the PWS, your team will generate a comprehensive report per Para 5.1. Within that report is where your team will capture Overhaul recommendations on the equipment. After the COR reviews those overhaul recommendation we will then decide whether or not to peruse those overhauls and request money to do so.
22. If we(the contractor)had to have the experience of maintenance of Generator, or if it is ok for our subcontractor to have the experience with maintenance of Generator and other items, in order to submit a quote for this solicitation. It stated 5years of experience in last 10years.
Answer: The primary contractor shall have the experience with maintenance of Generator.
File details come from the government source that posted it. Updated .