Question_ _Answer.pdf
PDF 51 KB Posted
- Solicitation number
- FA520915Q1004
About this file
Question and Answer
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTION & ANSWER
1. We are reviewing your solicitation with the intent of responding. The posting on FedBizOpps seems to be missing the solicitation document (SF1449). Is this intentional? I was hoping to find the instructions to vendors (i.e. Delivery instructions, evaluation criteria, etc.).
Answer: SF form 1449: Yes, We did not use SF form 1449 cause Combine Synopsis/Solicitation.
However, the government will issue and use SF form 1449 at contract level.
Instruction to Vendors:
Please refer Synopsis of this solicitation at the FBO
Delivery Instruction: Service at Yokota Air Base, Tokyo Japan
Evaluation Criteria: Please refer the attached RFQ.
Technical Order (TO):
Please contact MSgt Daniel J. Cowart, Primary COR, 374th Maintenance Group, Yokota Air Base, if Local Vendors need to additional review TOs. Tel: Local in Japan: 042-552-2511 (Operator), Ext. 225-8383, from States Side/Overseas: 011-81-31175-58383 (direct in), or e-mail address: daniel.cowart@us.af.mil, Mon-Fri, 0800 - 1500 hrs, excluding US Holidays. Technical Orders information T.O.s 1-1-691, CHANGE 11, dated 2 Jul 2015; 1C-130A-23, CHANGE 31, dated 1 Apr 2015; 1C-130A-23CL-1, CHANGE 18, dated 1 February 2014. Stateside Vendors seeking access to TO should be reference DISTRIBUTION STATEMENT D - Distribution authorized to the Department of Defense and U.S. DoD contractors only (Administrative or Operational Use) (1 Mary 2000). Refer other requests for this document to AFLCMC/WIUEG, Robins
AFB, GA 31098.
2. The pricing worksheet is formatted to submit prices in Yen vs. US Dollars. Is the intent of the government for solicitations to be in Yen?
Answer: We accept prices in US Dollar from States side vendor. The Government using Official exchange rate is 120.12 Japanese Yen per US $1.00.
3. Is there a Wage Determination, Service Contract Act (SCA) or Collective Bargaining Agreement (CBA) that applies to this procurement at Yokota AB?
Answer: IAW FAR 22.1003 -- Applicability. Refer the attached 22.1003-1 and 22.1103-2. Therefore, both agreements do not apply for this procurement.
22.1003-1 -- General.
This Subpart 22.10 applies to all Government contracts, the principal purpose of which is to furnish services in the United States through the use of service employees, except as exempted in 22.1003-3 and 22.1003-4 of this section, or any subcontract at any tier thereunder. This subpart does not apply to individual contract requirements for services in contracts not having as their principal purpose the furnishing of services. The nomenclature, type, or particular form of contract used by contracting agencies is not determinative of coverage.
22.1003-2 -- Geographical Coverage of the Service Contract Labor Standards Statute.
The Service Contract Labor Standards statute applies to service contracts performed in the United States (see 22.1001). The Service Contract Labor Standards statute does not apply to contracts performed outside the United States.
4. Is there an incumbent currently on task now?
Answer: Yes, We have incumbent contractor.
5. If so how many contractor cleaners are there besides the CM and alt CM?
Answer: Yes, However this is a Firm-Fixed priced contract. It is up to contractor’s management.
6. Any special tax the contractor has to pay for doing business in Japan?
Answer: Please refer the attached URL of Ministry of Finance Japan (http://www.mof.go.jp/english/tax_policy/index.html)
7. Does the government provide a vehicle for the contractor was service?
Answer: No, the contractor shall provide all management, tools, equipment, and labor except GFM.
Please refer PWS with supporting documents of this solicitation.
8. Is the contractor required to provide any tools?
Answer: No, the government provides tools as GFM. You might need preapproval coordination with the government if necessary.
9. Are all washes inside the hangar?
Answer: No, Unfortunately, Our Wash Rack is located outside no roof and walls.
10. Does the government provide soap for the wash?
Answer: Yes, Please refer GFM list.
11. Are there any special qualifications needed to perform this wash? i.e. aircraft maintenance qualifications, A&P, previous AF experience, maintenance school?
Answer: No, Not necessary any qualifications for this service. This is Interior and Exterior wash service not Aircraft Maintenance Service.
12. Are we required to hire the incumbent workforce if there is an incumbent workforce?
Answer: No.
13. Is the Air Force expecting to find this capability in Japan? Or are you looking for a US based company to perform this work?
Answer: The proposed service shall be performed only at Yokota AB, Japan. The AF does not limit domestic or foreign entity to award the contract except designated 3rd countries. However, this contact does not provide the contractor with any logistic support, Status of Forces Agreement (SOFA) or other privileges either including transportation, meal or lodging to perform the service in the country of Japan.
File details come from the government source that posted it. Updated .