Attachment 6 - Questions and Answers_7 Mar 24.pdf

PDF 168 KB Posted

Attached to
Tree Trimming & Tree Removal Services Federal contract opportunity
Solicitation number
FA483025Q0014
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) attachment for Request for Quote (RFQ) FA483025Q0014 for Tree Trimming and Tree Removal Services at Moody Air Force Base. The Blanket Purchase Agreement (BPA) is for a 5-year period with a not-to-exceed value of $250,000, covering preventative, routine, and emergency tree services. The incumbent is Bennett's Tree Service, Inc., with the previous contract running from January 2020 to January 2025.

Key details include unscheduled work to be initiated by the Contracting Officer Representative (COR) through "BPA Calls", with services including tree trimming, removal, stump grinding, and debris transportation. The contract will be awarded based on three factors: price, technical capability, and past performance. Contractors must be licensed to operate in Georgia and will require an annual base access pass. The solicitation is for a firm fixed-price BPA, with pricing expected to remain unchanged throughout the 5-year period, though the government reserves the right to adjust pricing under unusual circumstances.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Tree Trimming & Tree Removal Services, newest first.
File Type Posted
Amendment 0004 - 10 Mar 25.pdf PDF
Attachment 7 - Questions and Answers 10 Mar 25.pdf PDF
Amendment 0003 - 9 Mar 2025.pdf PDF
Amendment 0002 - 25 Feb 2025.pdf PDF
Amendment 0001 - 19 Feb 2025.pdf PDF
Attachment 2 - Price List_Amendment 0001.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 1 - SOW_Amendment 0001_19 Feb 2025.pdf PDF
Attachment 2 - Price List_5 Year.xlsx XLSX spreadsheet
RFQ - FA483025Q0014.pdf PDF
Attachment 1 - SOW_ Tree Trim-Removal_14 Feb 2025.pdf PDF
Attachment 3 - Insurance Compliance.pdf PDF
Attachment 4 - WD 1974_1218_ Rev 74.pdf PDF
Attachment 5 - Base Pass Request.pdf PDF
Show all 13

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ: FA483025Q0014, Amendment 0003 Attachment 6 Title: Tree Trimming/Tree Removal

The purpose of Amendment 0003 is to answer questions received from Offeror(s) concerning the Tree Trimming/Tree Removal requirement.

Question 1: Is there an incumbent? If so, what is the Contractor Number, value, and name of the company?

Answer: Bennett's Tree Service, Inc.

Address: 2811 US Hwy 41S Valdosta, GA. 31601 BPA Performance Period: 10 Jan 2020 - 09 Jan 2025 Incumbent Contract#: FA483020A0009 BPA Awarded Value: $2,500.00

Question 2: Is there going to be a Site Visit?

Answer: Amendment 0002 informed Offerors of Site Visit that occurred 5 Mar 2025 at 9:00 AM

Question 3: In the SOW, I don't see where it says how many trees or stumps need to be removed.

Answer: Currently, there is/are no Tree Trimming/Tree Removal work scheduled. The 23 CES Contracting Officer Representative (COR) or POC) will contact Contractor whenever work needs to be done. This BPA provides for preventative, routine, seasonal work (Spring, Summer, Fall), and work after severe weather/storms or as necessary.

Question 4: Is this solicitation based on task orders?

Answer: COR/POC will initiate work by contacting Contractor, this is referred to as a "BPA Call".

Task Orders not allowed under a BPA.

Question 5: Was there a prior Contract?

Answer: Yes, there was a prior Contract, please see Question 1.

Question 6: Is there a designated list of items that we will be bidding on or do we need to give a quote on each item.

Answer: There is a designated list of items to bid on. Please see Attachment 2 - Pricing List_5 Years.

Question 7: Is this solicitation for 1 year or 5 year period?

Answer: The awarded BPA will be for 5 Years.

Question 8: I noticed it states, "as needed and/or emergency service". Is there a desired frequency of service (weekly, biweekly, etc.)

Answer: "BPA Calls" will be made as necessary or as required. No set scheduled. (Also, see Question 3)

Question 9: If there are no site visits allowed, would you be able provide photos, videos, square footage or area plan/map?

Answer: Site Visit occurred 5 Mar 2025 at 9:00 AM.

Question 10: I also noticed that it says price should not exceed $250,000 over 5 years. What will be the determining factor for being awarded the contract if all bidders bid the same price per year?

Answer: BPA will not be awarded based upon Price alone, BPA will be Awarded based upon 3 factors, they are: Price, Technical & Past Performance.

Question 11: Emergency Response Requirements: Can you confirm whether subcontractors may fulfill emergency response calls directly, or if the prime contractor must be the primary point of Contact.

Answer: Emergency Response Requirements: The Prime Contractor can designate the subcontractors to respond to calls whether they are emergency or not. The Prime can designate the Sub to be primary POC. However, Prime needs to be in compliance with all labor laws including Primary being responsible for 50% of contract cost for labor when applicable.

Question 12: Base Access Processing Time: What is the average processing time for Security Clearances and Base Access approvals under this contract.

Answer: Base Access Processing Time: This BPA does not require a Security Clearance. The initial Base Pass can take 15 mins - 1 Hr and will be good for 1 year. Contractor will be required to attain a new Base Pass each year of BPA. As far as entering base using Base Pass, wait time is normally a few seconds to 3 mins depending on time of day.

Question 13: Price Adjustments: Are there any provisions for price adjustments over the 5-Year Blanket Purchase Agreement (BPA) period?

Answer: Price Adjustments - This is a Firm Fixed Price BPA. All pricing submitted is expected to remain unchanged throughout the 5-Year ordering period. However, Clause 252.243-7002 does apply and will be in resultant contract. This clause will only be used at the discretion of the Government in unusual circumstances (ex, COVID, Gas goes to $20.00 a Gallon, WD increases, etc...)

Question 14: Could you provide more details on the expected quantity of work and/or the estimated annual dollar value beyond the stated NTE $250,000?

Answer:

• Work is unscheduled. Work is preventative type work. Expected to have work seasonally in early Spring to trim back Tree limbs from buildings streets, parking lots, after severe storms, also if dead trees are noted, they will be removed immediately due to hazard they poise.

• The $250,000.00 value of this requirement is over the course of 5 Years. Value not expected to exceed the 5-Year estimate.

Question 15: Was the contract extended, or a bridge issued?

Answer: No, the BPA was not extended. A Bridge contract was not contemplated.

Question 16: How do you want your quote submitted?

Answer: Log onto sam.gov, locate the Tree Trim/Tree Removal RFQ/Solicitation# FA483025Q0014.

Go to the RFQ – FA483025Q0014 to Page 19, 20, & 21. You will find Instructions to Offerors on Pg

19. Page 21 will show what a completed proposal submission should have.

Question 17: Is this a contract for random work throughout the year based off an hourly price or is it Per Contract line Item as listed on Appendix A

• Answer: Yes, this BPA is random, unscheduled work occurring throughout the year.

--Yes, once the Contractor is contacted for work, Contractor will review all work to be done and develop pricing using Attachment 2 Price List.

--The Contract Line Items listed in Appendix A are embedded into Attachment 2 – Price List.

Question 18: Pricing Adjustments: Will pricing adjustments be permitted during the five-year contract period due to inflation or changes in labor/material costs?

Answer: Pricing Adjustments: See Question #13.

Question 19: Base Access and Security: Is there a timeline for processing contractor employee base access requests, and are there any additional security requirements beyond those stated in the SOW?

Answer: Base Access and Security: See Question #12.

Question 20: Evaluation Criteria Clarifications: Could you elaborate on how technical proposals will be evaluated, particularly regarding past performance references and proof of insurance?

Answer: Evaluation Criteria Clarifications: Log onto sam.gov, locate the Tree Trim/Tree Removal RFQ/Solicitation# FA483025Q0014. Please go to the RFQ – FA483025Q0014 to Page 20. Evaluation Factors for Award are shown on Page 20.

Question 21: How to submit a proposal?

Answer: See answer to Question #16.

Question 22: Is the Prime Contractor required to be licensed to operate in the State of Georgia?

Answer: Whomever is performing the work must have a license to operate in the state of Georgia.

Question 23: In the Evaluation Criteria 2.2, there is requirement for the quoter “must be licensed to operate in the State of Georgia” and copy of the license must be submitted with their quote. Could you please explain what license is needed for this requirement? Please advise!

Answer: Business License, the below applies --License can be obtained thru City of Valdosta Website :

citybusinesslicense@valdostacity.com --Business Occupational Tax Certificates, also known as Business Licenses, can be obtained at the City of Valdosta Business License Office or call 229-259-3520.

--All Alcohol and Business Licenses are non-transferable, site and owner specific and must be posted in some conspicuous place at your business establishment.

Who needs a business license?

Each person, firm, partnership or corporation engaged in any business, trade, profession or occupation in the City of Valdosta is required to have an annual license occupational tax certificate.

This tax certificate is based on the business function and is calculated either on the business gross receipts or a flat fee.

mailto:citybusinesslicense@valdostacity.com

Businesses that have no physical location in the City of Valdosta, but are located inside the state of Georgia, will need to first obtain a license from the county or municipality where that business office is located. The City of Valdosta will issue a complimentary license upon completion of the application.

Businesses that are located outside the state of Georgia, with no physical location in Georgia, should first obtain a business license in the Georgia jurisdiction in which they conduct the most business. If that is Valdosta, you will need to complete the application and submit copy of the Georgia state license, if required. Processing time is approximately 3 business days; the administration fee is due at the time the application is submitted, and the certificate fee will be calculated and collected prior to the certificate being issued. If the business has a current business license from another county or municipality in Georgia, the City would issue a complimentary license with the completion of our application, copy of the business license certificate and state license if required by the state of Georgia.

Website: Business License – City of Valdosta GA:

https://www.valdostacity.com/finance/business-licensing/business-license https://www.valdostacity.com/finance/business-licensing/business-license

File details come from the government source that posted it. Updated .