FA480024QA076 B. 300 DVMS Question and Answer Pool.docx

DOCX document 16 KB Posted

Attached to
ACC Bldg. 300 Digital Video Monitoring System
Solicitation number
FA480024QA076
Issued by

About this file

This document is a Question and Answer (Q&A) Pool for a Request for Proposals (RFP) related to the procurement and installation of a Digital Video Monitoring System (DVMS) for Air Combat Command (ACC) Building 300 located in Hampton, VA. The solicitation is a 100% small business set-aside. Key details include:

The DVMS must connect to the existing Access Control System in Building 300 which runs on CCURE software. Scaled drawings are not available, but "or equal" equipment substitutions are allowed. An estimated equipment list is provided in the Statement of Requirement (SOR), which is subject to change after a site visit on August 22, 2024. Pricing can be billed upon delivery of equipment, and progress payments are allowed. The building has suspended ceilings with existing cable trays, but new electrical wiring will be required as existing wiring cannot be utilized. Plenum wire requirements and exterior camera heights will be addressed during the site visit. After-hours access is not available to the contractor. The full details are provided in the attached Combo Solicitation and Statement of Requirement document.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA480024QA076 ACC Bldg. 300 Digital Video Monitoring System Question & Answer Pool, CAO 19 August Q&As will be updated and finalized AFTER the site visit on 22 Aug is completed.

1. Are Scaled Drawings available, if so please post.

Answer: Scaled drawings are not available.

2. Are “Or Equal” Equipment substitutions allowed?

Answer: Yes, brand name or equal is allowed, and it is clearly stated in the SOR which is included on the SAM.gov post.

3.Please provide a list of equipment to be installed Answer: This anticipated list of equipment is in the SOR. Note - this is subject to change after the site visit is conducted.

4. What is the range of the budget for this project, and is it already appropriated?

Answer: This project has been appropriated. CONS is not permitted to divulge further budgetary information.

5. Because of the high cost of the parts can we bill when parts arrive on site, or in the alternative are progress payments allowed?

Answer: Yes, parts can be billed for once delivered to the Government. It is important for vendors to clearly delineate line-item costs of each piece of equipment and type of labor.

6. Are Ceilings Suspended? Or Hard Lid?

Answer: Suspended

7. Is there existing Cable Trays for wiring above ceilings?

Answer: Yes – believe they are all throughout the bldg.

8. Can existing Wiring be utilized?

Answer: No – will need to run electrical to camera from a source

9. Is a “UPS” required? If so, What Time/Power Duration is required?

Answer: NO UPS required

10. Is “Plenum Wire” acceptable?

Answer: This will need to be addressed at the site visit

11. Is “After Hours Access” for said work, available to contractor at no add’l cost to the Gov’t?

Answer: NO after-hours access available

12. What is the height of Exterior Cameras? (If any) Answer: Exterior cameras will be approximately 6’ on outside walls and inside covered area for outer door in the back

13. Are there pipe chases between floors?

Answer: Unknown, this could possibly be addressed at site visit

14. How many feet of new wire will have to be run?

Answer: Wire length should be measured at site visit

15. What kind of cipher lock and quantities are required e.g. X-10 Answer: This will need to be addressed at the site visit

File details come from the government source that posted it. Updated .